Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Ουζουνίδης: “Ήμουν σίγουρος για τη νίκη”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μετά το τέλος του ντέρμπι στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής του “τριφυλλιού” τόνισε πως το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο, ενώ υποστήριξε πως ήταν σίγουρος πως το “τριφύλλι” θα πάρει τη νίκη.

Αναλυτικά:

“Ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο αμυντικά και επιθετικά, δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να δημιουργήσει ενώ εμείς είχαμε αρκετές ευκαιρίες και ήμασταν επιθετικοί στη μπάλα αλλά και με ηρεμία στην άμυνα. Παίξαμε ποδόσφαιρο όπως θέλαμε. Αυτό ζήτησα από την αρχή, να είμαστε αποφασιστικοί με τη μπάλα και ήρεμοι χωρίς τη μπάλα. Είναι φυσιολογικό να μην έχουμε την ίδια πίεση στο δεύτερο ημίχρονο, όμως παρόλα αυτά μείναμε συγκεντρωμένοι αμυντικά, επιθετικά και πάλι είχαμε κάποιες ευκαιρίες και αν είχαμε βρει μια καλή πάσα, μια πιο σωστή επιλογή στο σωστό χρόνο, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Δίκαια νικήσαμε, συγχαρητήρια στα παιδιά και τον κόσμο για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Εύχομαι να έρθει κοντά μας και να μας βοηθήσει και στη συνέχεια”.

Για το όμορφο ποδόσφαιρο και τη νίκη: “Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα. Δεν αρκεί να υπάρχει η συγκέντρωση με τον Ολυμπιακό, αλλά η σταθερότητα σε όλους τους αγώνες. Είμαστε εκεί που είμαστε γιατί έχουμε χάσει βαθμούς σε παιχνίδια που έπρεπε να πάρουμε. Είχαμε καλή παρουσία στα τελευταία παιχνίδια. Θέλω περισσότερη σταθερότητα και διάρκεια για να φτιάξουμε μία ομάδα που να διεκδικεί τίτλους”.

Για το αν δίνει αυτοπεποίθηση αυτή η νίκη: “Αυτή τη στιγμή φτιάχνω την ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο. Η νοοτροπία είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Σωματικά είμαστε καλά. Αγωνιστικά έχουμε βελτιωθεί αρκετά κι αυτό που μας λείπει είναι να είμαστε πιο δυνατοί πνευματικά. Μας πήγε καλά σήμερα, αλλά πρέπει όταν στραβώνει να το διαχειριζόμαστε”.

Για το αν είναι φτωχό το σκορ: “Ναι, όλοι το είδαμε. Δεν θυμάμαι απόκρουση του Βλαχοδήμου. Είχαμε καλές ευκαιρίες. Αν ο Εμποκού τελείωνε μία φάση. Μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο το σκορ. Σήμερα σε δεύτερη μοίρα ότι κερδίσαμε τον Ολυμπιακό. Βαθμολογικά είχαμε πολύ μεγάλη ανάγκη αυτό το παιχνίδι”.

Για το αν δημιουργείται ψυχολογικό πρόβλημα από τις χαμένες ευκαιρίες: “Έχουμε ικανούς παίκτες, θα έρθουν κι αυτά. Το σημαντικό για μένα είναι ότι παίζουμε καλά και σωστά και δημιουργούμε ευκαιρίες. Το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι”.

Για τους παίκτες που έπαιξαν σε ντέρμπι πρώτη φορά: “Αυτά τα παιχνίδια έχουν ιδιαιτερότητες. Δεν είναι εύκολα. Αυτά τα παιχνίδια μπορούν να σε απογειώσουν ή να σε καταστρέψουν. Ήταν σοβαροί και πειθαρχημένοι και μπορούν να δώσουν περισσότερα πράγματα στη συνέχεια”.

Για το δύσκολο πρόγραμμα και αν έρχεται ροτέσιον: “Ήδη με τις κάρτες που έχουμε θα ξεκυραστούν. Ο Βιγιαφάνιες θα λείψει από δύο παιχνίδι. Όλοι θα χρησιμοποιηθούν. Όταν γίνεται μία αλλαγή σε μία ομάδα και προσπαθείς να τη χτίσεις από την αρχή κοιτάς να βρεις τον κορμό σου. Για να βρεις συνοχή και αυτοματισμούς χρειάζεται κορμός”.

Για το αν είχε προσωπικό κίνητρο: “Δεν είχα δέλεαρ. Είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού και είμαι περήφανος που είμαι εδώ. Ήθελα τη νίκη για την ομάδα μου”.

Για το πρώτο του ντέρμπι ως προπονητής: “Ήμουν καλά και πολύ χαλαρός. Είχαμε κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα, αλλά είχα πει και στους παίκτες την Τρίτη ότι ήμουν σίγουρος πως θα κερδίσουμε το παιχνίδι”.

Για την κλήρωση Κυπέλλου: “Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Όλες οι ομάδες είναι καλές. Το σημερινό δεν έχει καμία σχέση με το επόμενο αν θα γίνει με τον Ολυμπιακό».

Για τη σιγουριά κι αν έβγαινε από την εικόνα του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού: “Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Ο Ολυμπιακός δεν είναι σε φόρμα και είναι φυσιολογικό. Έλεγα στα παιδιά ότι το περιμένουμε αυτό το παιχνίδι. Είχαμε χρόνο να δουλέψουμε, μας βγήκε στο γήπεδο και είμαστε ικανοποιημένοι”.

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο: “Νομίζω ότι ο κόσμος βλέπει πως η ομάδα κάτι πάει να κάνει αγωνιστικά. Δεν μπορείς να τον ξεγελάς τον κόσμο συνέχεια. Ο κόσμος μας βοήθησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και μακάρι να τον φέρουμε και να έχουμε αυτήν την ατμόσφαιρα και στα υπόλοιπα παιχνίδια”.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε