Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Θέλτα: “Αντίο” με αρνητικά ρεκόρ και αποδοκιμασίες!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με νίκη το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ηττήθηκε με 2-0 από τη Θέλτα στη Λεωφόρο, με τους “πράσινους” να τερματίζουν με μόλις ένα βαθμό στη διοργάνωση. Αποδοκιμάστηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ ακούστηκαν και συνθήματα κατά του Γιάννη Αλαφούζου από τους οργανωμένους οπαδούς μετά το τέλος του αγώνα.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Το “τριφύλλι” αποχαιρέτησαν το Europa League με δύο αρνητικά ρεκόρ. Κατέκτησαν μόλις έναν βαθμό σε φάση ομίλων, ενώ έφτασαν τα 13 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη στη διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός έδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι κάκιστο πρόσωπο και μοιραία ηττήθηκε από τους ανώτερους Ισπανούς, οι οποίοι προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, μιας και η Σταντάρ Λιέγης δεν μπόρεσε να κερδίσει εντός έδρας τον Άγιαξ.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

1) Άγιαξ 14

2) Θέλτα 9

3) Σταντάρ Λιέγης 7

4) Παναθηναϊκός 1

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία για γκολ. Στο 3ο λεπτό, ο Βιγιαφάνιες έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ρινάλντι έκανε την προβολή από την καρδιά της άμυνας της Θέλτα, αλλά ο Μπάλνκο μπλόκαρε.

Ένα λεπτό αργότερα, η Θέλτα άνοιξε το σκορ. Ο Μάγιο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Γκουϊντέτι έπιασε την κεφαλιά ανάμεσα σε Ιβανόφ και Μολέντο, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Στιλ για το 0-1. Οι Ισπανοί ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ, στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του “τριφυλλιού”.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, δίχως όμως να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή του, αδυνατώντας να βγει με αξιώσεις μπροστά. Η εικόνα των “πράσινων” ήταν παρόμοια μ’ αυτή που είχαν κόντρα στον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν παντελώς ακίνδυνη, με τον Μπλάνκο να είναι θεατής στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος. Έβγαλαν πάθος και πίεσαν ψηλά, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, αδυνατούσαν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ. Η Θέλτα κρατούσε το 0-1 με χαρακτηριστική άνεση, με την ισπανική ομάδα να διπλασιάζει, μάλιστα, τα τέρματα της στο 75′. Ο Γκουϊντέτι κέρδισε πέναλτι από τον Μολέντο, με τον Βραζιλιάνο αμυντικό να κάνει ένα ανόητο μαρκάρισμα. Ο Ορεγιάνα ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 0-2.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να μην καταφέρνει ούτε να κάνει μία τελική προσπάθεια, προκειμένου να μειώσει το σκορ, Η Θέλτα πανηγύρισε ένα ξεκούραστο… διπλό και πήρε την πρόκριση στους “32” του Europa League.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι “πράσινοι” αποδοκιμάστηκαν από λιγοστούς φίλους τους που βρέθηκαν στο “Απ. Νικολαΐδης”, ενώ ακούστηκαν και συνθήματα κατά του Γιάννη Αλαφούζου από τους οργανωμένους οπαδούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μέστο, Μολέντο, Ιβανόφ, Χουχούμης, Ζέκα, Λουντ (82΄Κουτρουμπής), Εμποκού, Γουακάσο, Βιγιαφάνιες (70′ Λέτο), Ρινάλντι (60′ Ιμπάρμπο).
ΘΕΛΤΑ (Εντουάρντο Μπερίσο): Ρουμπέν Μπλάνκο, Ούγκο Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάγλια, Χόνι Κάστρο, Ραντόγια, Βας (63′ Ντίας), Πάμπλο Ερνάντες, Μπονγκοντά, Ορεγιάνα (83′ Σίστο), Γκουιντέτι

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε