Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός έτοιμος…για Final 4 – Με πλεονέκτημα κόντρα στη Μακάμπι

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα κόντρα στην Ούνιξ, επικράτησε με 68-63 στο παγωμένο Καζάν και κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου. Στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την Μακάμπι του Σχορτσανίτη και του Παπαλουκά.

Οι “πράσινοι” πήγαν με στόχο τη νίκη στη Ρωσία και την πήραν έστω κι αν κάποιες στιγμές αγχώθηκαν χωρίς λόγο. Η άμυνα ήταν το κλειδί της νίκης του Παναθηναϊκού, αφού με εξαίρεση τον Ντόμερκαντ κανένας άλλος παίκτης της Ούνιξ δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των παικτών του Ομπράντοβιτς.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος μπήκε αποφασισμένος από την αρχή στο ματς και είχε τον έλεγχο του ρυθμού και του σκορ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο μάλιστα πήρε διαφορά 11 πόντων αλλά ένα σερί 9-0 της Ούνιξ στη λήξη του ημιχρόνου, έκανε και πάλι το ματς ντέρμπι.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν μπορούσαν να ξεφύγουν και να κρατήσουν τη διαφορά και το τέλος του αγώνα λίγο έλειψε να τα κάνουν… μούσκεμα. Προηγήθηκαν με 55-63 αλλά ένα τρίποντο του Ντόμερκαντ και ένα καλάθι και φάουλ του Γκριρ έριξε τη διαφορά στους 2.

Παρά τις συνεχόμενες χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού, η άμυνα του τον βοήθησε να κρατήσει το υπέρ του σκορ και το τρίποντο του Καϊμακόγλου κλείδωσε τη νίκη και την πρωτιά.

Οι “πράσινοι” θα αναμετρηθούν με πλεονέκτημα έδρας με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στα πλέι οφ, ενώ η Ούνιξ που βγήκε δεύτερη στον όμιλο αφού η αδιάφορη Αρμάνι νίκησε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ θα κοντραριστεί με μειονέκτημα έδρας με την Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα:
21-22, 38-40, 48-52, 63-68

Ούνιξ: Σαμοϊλένκο, Νάχμπαρ, Πασούτιν, Βερεμένκο 6, Γκριρ 7 (0/4 τρίποντα), Σαβρασένκο, ΜακΚάρτι 11 (6 ριμπάουντ), Ζαουάι 10, Ντόμερκαντ 19 (4/7 τρίποντα), Γουίλκινσον 10 (7 ριμπάουντ).

Παναθηναϊκός: Μάριτς 8, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 12 (5 ριμπάουντ), Λόγκαν 7 (1), Σάτο 4 (5 ριμπάουντ), Τσαρτσαρής 2 (6 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 9 (5 ασίστ), Βουγιούκας 2, Σμιθ 3, Καϊμακόγλου 8 (2), Γιασικεβίτσιους 10 (3/3 σουτ, 2/2 βολές, 5 ασίστ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε