Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός για να… τρίβεις τα μάτια σου! Διέλυσε την Αρμάνι Μιλάνο

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Αν ο Παναθηναϊκός πήγαινε για… χριστουγεννιάτικα ψώνια στο Μιλάνο θα κουραζόταν περισσότερο. Το «τριφύλλι» στη 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας διέλυσε 72-86 την αντίπαλό του, ΕΑ7.

Το live του αγώνα.

Ετσι, έφτασε στην 8η νίκη του σε 13 ματς, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τζέιμς (19 π.). Το «τριφύλλι» μόλις ξεπέρασε το… πάγωμα του πρώτου δεκάλεπτου ήταν ασταμάτητο και… σακάτεψε την αντίπαλό του.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε λίγο μουδιασμένος στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως το… ρομπότ που λέγεται Καλάθης τον κρατούσε «ζωντανό» και κοντά στο σκορ μέχρι τη λήξη της πρώτης περιόδου (21-16).

Ο Τζέιμς… που ήρθε από τον πάγκο ανέβασε σε dt στροφές και άρχισε να… σκοτώνει το αντίπαλο καλάθι σε τέτοιο βαθμοί που οι Ιταλοί από την εξέδρα άρχισαν να αποδοκιμάζουν την ομάδα τους, αλλά και τον Ρέπεσα στον πάγκο. Ο Παναθηναϊκός ήταν υπέροχος στο β’ δεκάλεπτο, βελτίωσε την άμυνά του, καθώς σε αυτό το διάστημα δέχθηκε μόλις 8 πόντους και κυριάρχησε στα ριμπάουντ (29-40).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός άρχισε να καταπίνει κομμάτι – κομμάτι την ανήμπορη ΕΑ7… Εκτόξευσε τη διαφορά το «τριφύλλι» πάνω από τους 20 πόντους διαλύοντας την αντίπαλό του που δεν έβρισκε λύσεις απέναντι στην πολύπλευρη επίθεση του. Το παιχνίδι εξελισσόταν σε… πράσινο θρίαμβο και το γ’ δεκάλεπτο έληξε 42-64.

 

 

Το δ’ δεκάλεπτο συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό ίδιο και απαράλλαχτο, την Εμπόριο Αρμάνι ίδια… και χειρότερη και τον σούπερ Τζέιμς να συνεχίζει με… καρφώματα και εντυπωσιακές φάσεις. Ο αγώνας προσφερόταν για σόου, ειδικά τα τελευταία 15 λεπτά που η αντίπαλος του Παναθηναϊκού έδειξε ότι παραδόθηκε. Αν το ταξίδι των «πράσινων» ήταν για… χριστουγεννιάτικα ψώνια στο Μιλάνο οι παίκτες θα κουράζονταν περισσότερο! Τελικά ψώνισαν… μετά τον Τζεντίλε μια μεγαλειώδη νίκη (72-86).

 

 

 

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 29-40, 42-64, 72-86

Αρμάνι Μιλάνο: ΜακΛιν 16 (9 ριμπ.), Χίκμαν 5, Καλνιέτις 7 (1), Ραντούλιτσα 7, Ντράγκιτς 9 (1), Μάτσβαν 8, Τσιντσιαρίνι, Σάντερς 10, Αμπάς, Τσερέλα 5 (1), Σιμόν 5 (1).
Παναθηναϊκός: Σίνγλετον 8 (10 ριμπ.), Νίκολς, Ρίβερς 12 (3), Τζέιμς 19 (3), Φώτσης 5 (1), Παππάς 4, Φελντέιν 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γκάμπριελ, Μπουρούσης 10 (1), Καλάθης 16 (2).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε