Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πάνκο: Να δείξουμε ότι είμαστε ο ίδιος Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Άντι Πάνκο εξέφρασε την πίστη του ότι ο φετινός Παναθηναϊκός θα μπορέσει να ακολουθήσει το δρόμο των επιτυχιών της προηγούμενης ομάδας.

Με συνέντευξη του στο Goal ο 35χρονος Αμερικανός φόργουορντ αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση που έχουν μπροστά τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

– Πώς είναι να είσαι ρούκι στην Ευρωλίγκα στα 35 σου;

«Δεν είμαι 35, είμαι 34. Στις 29 Νοεμβρίου θα γίνω 35… Είναι απλή η απάντηση κι ας φανεί περίεργη. Ηθελα να έχω παίξει νωρίτερα και θα μπορούσα, αλλά όταν εκφραζόταν το ενδιαφέρον είχα ήδη… υπογράψει! Στόχος μου ήταν να υπογράφω πολύ νωρίς μετά το τέλος της σεζόν για να αφιερώνω τα καλοκαίρια στην οικογένειά μου που είναι ό,τι πιο ιερό και σημαντικό στη ζωή μου. Δεν είχα υπομονή. Δεν ήθελα εκείνη τη στιγμή τίποτα πέρα από την οικογένειά μου».

– Και τώρα πώς προέκυψε;

«Στην Ισπανία αγωνίστηκα για εννέα χρόνια. Είπα στη σύζυγό μου ότι έφτασε η ώρα να δοκιμάσω στην Ευρωλίγκα και ότι θα έπρεπε να περιμένω. Θα μπορούσε να έχει συμβεί νωρίτερα, αλλά δεν έχει σημασία».

– Πάμε στο παρόν. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου ήρθε στο μυαλό όταν υπέγραφες στον Παναθηναϊκό;

«Η παράδοση… Ξέρω τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία 15 χρόνια. Δεν έχει νόημα το να λέμε ότι θέλουμε να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα. Αυτό το θέλουν όλοι. Το βασικό κίνητρο είναι να συνεχίσουμε την παράδοση, να δείξουμε ότι είμαστε ο ίδιος Παναθηναϊκός!».

– Αισθάνεσαι βαριά την κληρονομιά; Ειδικά μετά την αποχώρηση του προπονητή και τόσων παικτών.

«Οχι… Είναι διαφορετικά τα πράγματα, έφυγαν σπουδαίοι παίκτες, έφυγε ο Ομπράντοβιτς. Ομως έγιναν κινήσεις. Υπάρχουν ο Δημήτρης και ο Σοφοκλής, μου έχουν πει ότι ο προπονητής μας είναι πολύ καλός. Η ουσία είναι ότι όσοι θέλουν να παίξουν στον Παναθηναϊκό θεωρούν τιμή τους να φορέσουν τα πράσινα. Κι έτσι αισθάνομαι».

– Τι μπορεί να δώσει ο Αντι Πάνκο στον Παναθηναϊκό;

«Κοίταξε, είμαι τριάρι που πέρυσι έπαιξα τεσσάρι κι αναδείχθηκα MVP στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Ο,τι μου ζητήσουν θα κάνω. Μπορώ να πασάρω, να παίξω άμυνα, να παίξω ένας εναντίον ενός, να κάνω drive… Η ουσία είναι ότι με μένα και τον Σόφο στη front line οι αντίπαλοι θα έχουν πρόβλημα… Ειδικά αν ντουμπλάρουν τον Σόφο, εγώ θα είμαι ελεύθερος…».

– Από τις πρώτες σου δηλώσεις φανέρωσες την τρέλα σου για τον Διαμαντίδη και τον Σχορτσιανίτη…

«Λογικό δεν είναι; Ο Διαμαντίδης είναι μέσα στους κορυφαίους γκαρντ στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Είναι ένας μεγάλος ηγέτης που βάζει πάνω απ’ όλα την ομάδα. Κι αυτό μ’ αρέσει και μένα. Οσο για τον Σοφοκλή; Πόσους σέντερ σαν κι αυτόν ξέρετε στην Ευρώπη; Τον άνθρωπο απλώς δεν τον σταματάς, είναι μοναδικός. Ανυπομονώ να παίξω μαζί τους, ειλικρινά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε