Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Παντελής Καπετάνος: Στέλνω δανεικά στον αδερφό μου

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Παντελής Καπετάνος που έδώ και καιρό αγωνίζεται στο εξωτερικό μίλησε με σκληρή γλώσσα για το ελληνικό πρωτάθλημα ενώ επιβεβαίωσε ότι πολλοί Έλληνες παίκτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, μεταξύ αυτών και ο αδερφός του, Κώστας.

Ο παίκτης της Κλουζ μίλησε στο Αθλητικό Metropolis…

Για το αν παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν μπορώ να δω ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε βλέπονται τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Με τον αδερφό μου μιλάμε στο τηλέφωνο για να του στείλω δανεικά. Για μένα είναι ήρωες οι παίκτες του Άρη. Μιλάμε κυρίως για να του στέλνω λεφτά και να πληρώνει τους λογαριασμούς του.

Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολα ο Κώστας και οι άλλοι πέντε πιο έμπειροι παίκτες που έμειναν στον Άρη το καλοκαίρι είναι ήρωες. Στους πιο μικρούς είναι αλλιώς τα πράγματα, τους δίνεται η ευκαιρία να φτιάξουν όνομα, γιατί ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και μπορεί να τους βοηθήσει. Ο Κώστας το καλοκαίρι είχε την ευκαιρία να φύγει, αλλά ο ίδιος θέλησε να μείνει και να παίξει στον Άρη και μου είχε πει ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα από πέρυσι. Δε βλέπω να είναι καλύτερα, αλλά περίμενα τουλάχιστον ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα.

Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια, κάθε λεπτό που παίζουν τα παιδιά. Τι να κάνει ο προπονητής όταν η δεύτερη ομάδα ουσιαστικά είναι η πρώτη; Δε λέω ότι δεν υπάρχει ταλέντο, αλλά δεν μπορείς σε μια στιγμή να βάλεις τα παιδιά να παίξουν Σούπερ Λίγκα. Παλιά λέγαμε να βάλεις έναν παίκτη αποστολή και σιγά-σιγά να τον βάλεις να παίξει και τώρα πήραν τα παιδιά και τα έβαλαν να παίξουν σε μια ομάδα με βαριά φανέλα και έναν κόσμο που απαιτεί».

Για το πόσα λεφτά χρωστάει ο Άρης στον αδερφό του: «Δεν ξέρω πόσα του χρωστούν, αλλά ξέρω ότι είναι αρκετά. Δύο φορές πληρώθηκε πέρυσι και κάποια έναντι, αλλά δεν ξέρω πόσα ακριβώς. Σαν τον Κώστα υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά στο πρωτάθλημα. Ο Κώστας ήθελε να μείνει στον Άρη για να παίξει. Πίστευε ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Πρέπει να φτιαχτεί λίγο το οικονομικό στην Ελλάδα, τουλάχιστον για την επιβίωση των ποδοσφαιριστών. Όταν ο παίκτης πάει κάθε μέρα στην προπόνηση και το μυαλό του είναι αλλού, είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί σε αυτό που κάνει.

Όταν μπαίνεις στο γήπεδο, βέβαια, ξεχνάς το οικονομικό. Ο κόσμος όμως πρέπει να στηρίξει. Όταν αποδοκιμάζεσαι από τους φιλάθλους σου, δεν μπορείς να αποδώσεις. Μου μίλησε και μου είπε ότι από το ζέσταμα μας έβριζαν και ήταν στεναχωρημένος. Ο Κώστας προσπαθεί, του λείπει το γκολ αυτή τη στιγμή. Δίνει καλές πάσες και είναι παίκτης ομάδας. Όταν έρθει και το γκολ, θα πάει ακόμη καλύτερα».

Για τον Ζόρζε Κόστα, που είναι υποψήφιος για τον πάγκο του Άρη: «Για μένα ο Ζόρζε Κόστα είναι από τους καλύτερους προπονητές. Είναι επαγγελματίας, προπονητής σύγχρονου ποδοσφαίρου και μαζί του ήμασταν στην κορυφή και με 5 βαθμούς μπροστά. Δεν έφυγε επειδή μάλωσε με τον πρόεδρο, ήταν ψέμα αυτό. Απλά, ήθελαν μια αλλαγή. Είναι καλός προπονητής και καλός άνθρωπος. Στον Άρη δεν ξέρω πώς μπορεί να βοηθήσει, διότι στην Κλουζ είχε καλό υλικό. Μπορεί βέβαια να δουλέψει και να πάρει το 100% από τον κάθε παίκτη».

Για το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Μέχρι τότε είχαμε άλλα πέντε παιχνίδια και είχαμε κάνει πέντε νίκες. Είχα σκοράρει και σε προηγούμενα παιχνίδια, ένιωσα μεγάλη χαρά όταν σκόραρα, όπως και στα άλλα. Το ξέχασα όμως από τη στιγμή που δεν πήραμε ούτε βαθμό».

Για τη μη κλήση του από τον Φερνάντο Σάντος για τα παιχνίδια της Εθνικής με Βοσνία και Σλοβακία: «Ήμουν στην προεπιλογή του κ. Σάντος, αλλά όχι στις τελικές του επιλογές. Είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου. Θα είμαι εδώ, πρέπει να πάω καλά. Δεν είναι στο χέρι μου να είμαι στην εθνική, θα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε