Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Παπαλουκάς: Ανεκτίμητη η προσφορά των Αγγελόπουλων, να παραμείνουν!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο τον Θοδωρή Παπαλουκά, που έβγαλε ανακοίνωση μέσω της οποίας στηρίζει τους αδερφούς Αγγελόπουλους.
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς θέλησε να στηρίξει τους ισχυρούς άντρες της “ερυθρόλευκης” ΚΑΕ, τόνισε πως η προςσφορά τους στο Ελληνικό μπάσκετ είναι ανεκτίμητη και ευχήθηκε η οικογένεια να παραμείνει στο χώρο και να δώσει το παράδειγμα.
 
Ο Παπαλουκάς έγραψε και για τις λεπτομέρειες που ορίζουν μια μεγάλη ομάδας από μια πρωταθλήτρια και σε αυτό έδωσε την ευθύνη στους παίκτες.
 
Αναλυτικά όσα έχει αναρτήσει ο Θοδωρής Παπαλουκάς στο προσωπικό του σάιτ:
 
“Θα ήταν μεγάλη έκπληξη με όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, να παρέμενε ανεπηρέαστο το ελληνικό μπάσκετ. Πόσο μάλλον από την στιγμή που στις τάξεις του βασιλεύει η ανοργανωσιά και η έλλειψη οράματος, προγράμματος και στελεχών που έχουν την ικανότητα να «γεννήσουν» ιδέες και να βοηθήσουν το άθλημα που τόσες φορές έχει κάνει περήφανη την Ελλάδα.
 
Οι ραγδαίες εξελίξεις που προμηνύονται στο χώρο και ένα πρωτάθλημα με προϋποθέσεις που παραπέμπουν σε ερασιτεχνικό αθλητισμό ίσως είχαν έρθει πολύ νωρίτερα, αν το καλοκαίρι του 2004 δεν έμπαινε στο μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό μια οικογένεια που έχει ως αποκλειστικό στόχο το δούναι και όχι το λαβείν.
 
Οι Αγγελόπουλοι έδωσαν πνοή με την παρουσία τους, προχώρησαν σε σημαντικές επενδύσεις, συνέβαλαν τα μέγιστα στην διατήρηση του υψηλού ανταγωνισμού, διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην αγορά και το σημαντικότερο παρέλαβαν ένα «λαβωμένο» Ολυμπιακό από το χεράκι και τον πήγαν πάλι ψηλά με τον «δικό τους» τρόπο. Λίγοι έχουν κατανοήσει ότι η προσφορά τους είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ όχι μόνο στο ελληνικό, αλλά και στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ μπάσκετ συνολικότερα.
 
Ένα τρόπο ασυνήθιστο για τα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ και… ανακόλουθο με τα «σημεία των καιρών». Στο υψηλό επίπεδο την απόσταση μιας μεγάλης ομάδας από μια πρωταθλήτρια την ορίζουν και την καθορίζουν οι λεπτομέρειες. Αυτές τις λεπτομέρειες στο παρκέ εμείς δεν καταφέραμε να τις φέρουμε από την… πλευρά μας και αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη.
 
Για τις «άλλες» λεπτομέρειες που πολλάκις έχει αποδειχτεί στην Ελλάδα ότι είναι εξίσου σημαντικές, φροντίζουν για χρόνια με θαυμαστή επιμέλεια κάποιοι άλλοι. Αν η απόφαση της οικογένειας Αγγελόπουλου είναι οριστική και αμετάκλητη, εύχομαι καλή δύναμη και καλή τύχη σε αυτούς τους …άλλους για ό,τι θα επακολουθήσει στο ελληνικό μπάσκετ.
 
Οι πρόεδροι έχουν την πολυτέλεια της «ήσυχης συνείδησής» (φαντάζομαι σε αντίθεση με τους άλλους) που είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή.
 
Οι Αγγελόπουλοι δεν ολοκλήρωσαν το έργο τους το οποίο έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να το κρίνουμε συνολικά μετά από δεκαετίες. Γιατί, αυτή ήταν η πρόθεσή τους, Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ στον Ολυμπιακό και τον ελληνικό αθλητισμό για πολλά χρόνια.
 
Η Ελλάδα, η κοινωνία, ο αθλητισμός αγωνιούν για να βρεθούν άνθρωποι που θα αλλάξουν την ροή των πραγμάτων και θα τραβήξουν το κάρο από την λάσπη. Όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, μεγάλες οικογένειες και μεγάλοι επενδυτές που είναι παράλληλα και αξιολόγες προσωπικότητες έχουν την δύναμη και την ευχέρεια να χαρίσουν… οξυγόνο στην πατρίδα.
 
Αυτό ακριβώς προσπάθησαν να κάνουν οι Αγγελόπουλοι στο μπάσκετ με μεθόδους ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΕΣ και ευεργετικές για όλους όσους αποτελούν κομμάτια του παζλ που συνθέτει το άθλημα στην Ελλάδα.
 
Ο κόσμος του Ολυμπιακού και ΟΧΙ μόνο πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι άνθρωποι με ποιότητητα, με ηθικές αξίες με ρεαλιστικά ιδανικά είναι απαραίτητοι περισσότερο από ποτέ στη συγκυρία που βιώνουμε.
 
Το ΙΔΑΝΙΚΟ για μένα είναι η οικογένεια να παραμείνει στο χώρο και να δώσει το παράδειγμα. Να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της για να αποδειχθεί πως μπορεί κάποιος να πετύχει περπατώντας στο σωστό μονοπάτι, έστω κι αν αυτό είναι πάντα πιο δύσβατο. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι όχι αθλητική, αλλά ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ νίκη.
 
Ο σύλλογος είναι μεγάλος και ποτέ δεν θα χαθεί ανεξαρτήτως προσώπων και καταστάσεων. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όμως, ΑΝΗΚΟΥΝ και είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ στον αθλητισμό. Ποιοι θα χάσουν; Οι ίδιοι ή αυτοί που τους «έδιωξαν»; Θα απαντήσει η ιστορία.
 
Μετά τιμής
 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε