Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παππάς: Βάζω χρήματα για να σώσουμε την ΑΕΚ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Με μία “ενωτική” δήλωση ο Πέτρος Παππάς έδωσε ελπίδες στους φίλους της ΑΕΚ ότι μπορεί να βρεθεί λύση και η ομάδα να γλιτώσει την “καμπάνα” της UEFA.

Μέχρι την Τρίτη ψάχνουν 5 εκ.ευρώ στην ΑΕΚ αλλιώς…

Ο Πέτρος Παππάς είναι διατεθειμένος να συνεισφέρει, για τελευταία φορά, οικονομικά αρκεί βέβαια το ίδιο να κάνουν και όλοι οι μέτοχοι του 2004 ώστε η ΑΕΚ να βρει τα χρήματα που απαιτούνται για να πάρει άδεια συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

Η δήλωση του Πέτρου Παππά:

Σχετικά με όσα γράφονται τις τελευταίες ημέρες, θα ήθελα να διευκρινίσω ορισμένα σημεία για να έχουμε πιο ισορροπημένη εικόνα, αν και το θεωρώ δευτερεύον σε σχέση με την απόλυτη προτεραιότητα που είναι η αδειοδότηση της ομάδας μας.

1.Τις τελευταίες ημέρες συναντήθηκαν επανειλλημένα ο ορκωτός λογιστής της ΑΕΚ, ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ και ο λογιστής μου και κατέληξαν σε κοινά συμπεράσματα ως προς τα αποτελέσματα των χρήσεων και υποχρεώσεων της ΑΕΚ απο το 2004 μέχρι σήμερα. Βέβαια, τέτοιου είδους διαδικασία απαιτεί εργασία πολλών ημερών, αλλα τέτοιο χρόνο η ομάδα μας δεν διαθέτει και έπρεπε, έστω επιδερμικά, να αποτυπώσουμε τις πραγματικές υποχρεώσεις κάθε χρήσης.

2.Οι υπολογισμοί έγιναν με βάση τα ισχύοντα λογιστικά πρότυπα με μια βασική εξαίρεση. Οι αμοιβές των ποδοσφαιριστών υπολογίστηκαν μόνο για τους 12 επόμενους μήνες και όχι για την πλήρη διάρκεια των συμβολαίων τους.

3.Επίσης διευκρινίζω, ότι ενώ η σεζόν τελειώνει 30/6 κάθε χρόνου οι μεταγραφές διαρκούν μέχρι 31/8. Επομένως, δεν είναι σωστό να διαχωρίσουμε τις δύο “τετραετίες” από 30/6/08 αλλά από 1/12/08. Σε αυτό λοιπόν το χρονικό σημείο, οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ ήταν κατά πολύ υψηλότερες από αυτές της 30/6/08.

4.Αναφορικά με το έσοδο που προκύπτει απο πωλήσεις ποδοσφαιριστών, θα πρέπει να αφαιρούνται τα έξοδα μάνατζερς, ΕΠΟ, προηγούμενες ομάδες κλπ και το κόστος τους κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην ομάδα. Εαν βέβαια μπούμε σε τέτοιες αξιολογήσεις, κατά τη γνώμη μου οφείλουμε αντίστοιχα να εξετάσουμε και τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ζημίωσαν οικονομικά την ομάδα.

5.Θα μπορούσαμε να μπούμε σε λεπτομέρειες και ατέρμονες συζητήσεις για το ποιος φταίει περισσότερο η λιγότερο, αλλά επειδή πιστεύω ότι όλοι οι Πρόεδροι και μέτοχοι έκαναν το καλύτερο που έκριναν και μπορούσαν, δεν βλέπω το λόγο και το κέρδος στο να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά.

6.Θα επαναλάβω, ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι η ενότης μεταξύ ΟΛΩΝ των ΑΕΚτζήδων για το καλό της ομάδας και την επιβίωση της. Μας έχει φάει η διχόνοια τόσα χρόνια και αν αυτή συνεχισθεί δεν πρόκειται να πάμε πουθενά. Θα ήθελα να ζητήσω απο όλους ανεξαιρέτως να βοηθήσουν στην ενότητα και να απορρίψουν όποιες προσπάθειες διχασμού και δήθεν επιμερισμού ευθυνών εμφανισθούν.

Για να προχωρήσει η ομάδα μας θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν οι εξής ενέργειες.

Πρώτον, να αγκαλιάσουμε όλοι οι ΑΕΚτζήδες την προσπάθεια ΘΕΜΕΛΙΟ 21 με όποιον τροπο μπορεί ο καθένας.

Δεύτερον, να ζητήσουμε απο τους υπευθύνους της Morgan Stanley να βοηθήσουν και να δώσουν μια λύση στο θέμα ενός δανείου το οποιο γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Μπορούν να το κάνουν αν το θέλουν και να ανοίξουν το δρόμο σε μελλοντικούς επενδυτές.

Τρίτον, θα καλέσω αύριο τους μετόχους της ομάδας του 2004 για να συζητήσουμε την πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη για το δάνειο των τριών εκατομμυρίων και να ζητήσω να συνεισφέρουμε οικονομικά, για τελευταία φορά, ένα ουσιαστικό ποσόν ο καθένας μας έτσι ώστε να πάρει η ομάδα την αδειοδότηση απο την UEFA.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε