Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραδειγματική τιμωρία σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια της Λαμίας

Τα θλιβερά επεισόδια στη Λαμία θα πληρώσουν ακριβά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ
Τα θλιβερά επεισόδια στη Λαμία θα πληρώσουν ακριβά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Παναγιώτης Μπιτσαξής προανήγγειλε την αυστηρότατη τιμωρία των δύο ομάδων, ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Χάντμπολ, Σίμος Λαζαρίδης είπε ότι ο τελικός του κυπέλλου θα γίνει μεταξύ του Δούκα και των Βριλλησίων.

Το θέμα της βίας στα γήπεδα έχει πάρει ανεξέλλεγκτες διαστάσεις και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού είναι αποφασισμένος να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Η αρχή θα γίνει από την τιμωρία του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για τα θλιβερά επεισόδια της Λαμίας που οδήγησαν στην αναβολή του φάιναλ φορ του Χάντμπολ.

Μετά από σύσκεψη που είχαν ο Παναγιώτης Μπιτσαξής με τον Σϊμο Λαζαρίδη αποφασίστηκε η παραδειγματική τιμωρία των δύο δικεφάλων.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του ΓΓΑ:

“Όπως μου δήλωσε ο πρόεδρος και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας είναι αποφασισμένα να λάβουν τα πιο αυστηρά μέτρα, που διαθέτει ο πειθαρχικός κανονισμός τους και η αθλητική τους πρακτική, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα της «μεταφερόμενης βίας» από τις ποδοσφαιρικές κερκίδες. Η βία που υπήρξε στην πόλη της Λαμίας, μεταφέρθηκε από τις ποδοσφαιρικές κερκίδες. Δεν ήταν βία που γεννήθηκε στο θαυμάσιο και ειρηνικό άθλημα του Χαντμπολ το οποίο τώρα έχει και διεθνείς υποχρεώσεις, σε συλλογικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας και προσβλέπουμε του χρόνου τον Ιούνιο, στη διοργάνωση ενός σημαντικού αθλητικού γεγονότος, του Παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων Χαντμπολ, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σ’ ότι αφορά την Πολιτεία, έχει ανακοινώσει τις θέσεις της για το θέμα της βίας, τις επιμέρους πολιτικές που ακολουθεί και αυτές, παρά τις οποίες οργανωτικές και επιχειρησιακές αδυναμίες θα ακολουθηθούν σταθερά, χωρίς καμία ταλάντευση.”

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του προέδρου της ομοσπονδίας χάντμπολ, Σίμου Λαζαρίδη:

“Σ’ ότι αφορά την τύχη του Final Four, η Ομοσπονδία θα μεταβιβάσει όλα τα έγγραφα και γενικά τα στοιχεία που υπάρχουν, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στον αθλητικό δικαστή, ο οποίος είναι αρμόδιος, να επιληφθεί και να επιβάλει τις ποινές, που προβλέπονται. Οι ποινές είναι σημαντικές, πάρα πολύ βαριές, αλλά ας το σκεφτόντουσαν αυτοί που δημιούργησαν τα επεισόδια. Μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή και τον μηδενισμό των ομάδων, των οποίων οι οπαδοί δημιούργησαν τα επεισόδια, γιατί αυτή φαντάζομαι θα είναι η απόφαση, θα πραγματοποιηθεί ένας τελικός, ο οποίος θα πάρει πανηγυρικό χαρακτήρα, με την παρουσία μαθητών, ώστε να γλυκάνουμε την πίκρα που πήραμε από τα επεισόδια της Λαμίας.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε