Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παράγοντας ΠΑΕ και τρίτος μάνατζερ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Παράγοντας ΠΑΕ και τρίτος μάνατζερ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.12.2010 | 11:42
Πρώτη δημοσίευση: 05.12.2010 | 11:42

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ βρέθηκε παράγοντας ΠΑΕ να έχει 6 εκατ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό ενώ στο στόχαστρο βρίσκεται και τρίτος μάνατζερ, από τους πιο γνωστούς στην χώρα μας.

Στους ελέγχους, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, εντοπίστηκε τραπεζικός λογαριασμός παράγοντα ΠΑΕ της περιφέρειας ύψους 6 εκατ. ευρώ. Οι ελεγκτές της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εξετάζουν από την περασμένη εβδομάδα την προέλευση των χρημάτων, τόσο για τη διάσταση της φοροδιαφυγής όσο και για τη διάπραξη οικονομικού εγκλήματος.
 
Στην περίπτωση που ο κάτοχος του λογαριασμού δεν καταφέρει να αιτιολογήσει επαρκώς τη νομιμότητα της συναλλαγής/συναλλαγών, θα οδηγηθεί στην Εφορία και στη Δικαιοσύνη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, με αφετηρία τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ για τα στημένα παιχνίδια, η έρευνα έχει οδηγήσει στην εμπλοκή περισσότερων από 100 φυσικών προσώπων, εκ των οποίων τουλάχιστον 80 έχουν λογαριασμούς με ποσά της τάξης των 300.000 ευρώ (μέσο όρο) ο καθένας. Για τα ποσά αυτά δεν έχουν αιτιολογήσει την προέλευσή τους και δεν υπάρχουν παραστατικά.
 
Ανάμεσα στα πρόσωπα στα οποία ανήκουν οι λογαριασμοί αυτοί, περιλαμβάνονται παράγοντες ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, της Football League (πρώην β’ Εθνική), διαιτητές, μάνατζερ, ποδοσφαιριστές κ.ο.κ.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, υπάρχει και τρίτος μάνατζερ του οποίου ερευνάται η εμπλοκή. Αυτή τη φορά πρόκειται για ατζέντη της Αθήνας και μάλιστα πολύ γνωστό όνομα της ποδοσφαιρικής αγοράς. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετούς μήνες, αφού στην υπόθεση του μάνατζερ Π.Π. –στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση μετάδοσης αγώνων και τη σχέση εταιρίας συμφερόντων του με την ΕΠΟ και την ΕΡΤ– οι ελεγκτές θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να διασταυρωθούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών του, καθώς και τα πρόσωπα που θα προκύψουν να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση αυτή.   Διαδώστε αυτό το άρθρο