Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Παραολυμπιακοί αγώνες 2016: Δεν τους πτόησε η βροχή! Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης [pics, vids]

Παραολυμπιακοί αγώνες 2016: Δεν τους πτόησε η βροχή! Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης [pics, vids]

Άκρως συμβολική, συγκινητική και φαντασμαγορική η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Το Μαρακανά φωτίστηκε ξανά και υποδέχτηκε 4.300 αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Ανάμεσά τους και 60 Έλληνες.

Πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό του Ρίο ντε Τζανέιρο, με τους συμβολισμούς να μη λείπουν. Άλλωστε, οι αθλητές που παίρνουν μέρος σε αυτούς τους Αγώνες είναι νικητές της ζωής και δίνουν σε όλους μας μαθήματα ζωής και θέλησης. Δεν τους πτόησε η βροχή ούτε το γεγονός πως η λαμπαδηδρόμος Μάρσια Μαλσάρ έπεσε. Σηκώθηκε αμέσως, αποθεώθηκε και συνέχισε!

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι βρέθηκαν στο θρυλικό Μαρακανά για να χειροκροτήσουν τους αθλητές και η τελετή δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων πριν από μερικές εβδομάδες. H αντίστροφη μέτρηση έγινε με πανό που βρίσκονταν στην οροφή του σταδίου, πάνω στο καθένα από τα οποία ήταν γραμμένος ένας αριθμός. Όταν έφτασαν στο 1, ο Aaron Wheelz πήδηξε από μια τεράστια ράμπα και έδωσε το έναυσμα για την έναρξη!

Μπροστά από κάθε αποστολή, μια κοπέλα κρατούσε ένα κομμάτι παζλ πάνω στο οποίο ήταν γραμμένο το όνομα της χώρας. Τα κομμάτια τοποθετήθηκαν στο κέντρο του γηπέδου και δημιουργήθηκε ένα τεράστιο ψηφιδωτό με τις φωτογραφίες των αθλητών σε σχήμα καρδιάς.

Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, που έχει ταξιδέψει στο Ρίο με 60 αθλητές, ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Γρηγόρης Πολυχρονίδης. Κανείς από τους αθλητές δεν πτοήθηκε από την καταρρακτώδη βροχή που ξαφνικά έκανε την εμφάνισή της. Συγκλονιστική η στιγμή που η λαμπαδηδρόμος Μάρσια Μαλσάρ, Παραολυμπιονίκης του 1984, έπεσε αλλά με δύναμη ψυχής σηκώθηκε και συνέχισε, με τον κόσμο να την αποθεώνει.

Την Ολυμπιακή Φλόγα άναψε ο Clodoaldo Silva, ο Βραζιλιάνος αθλητής σε αναπηρικό καροτσάκι που ανέβηκε (μέσω μιας ράμπας) τις σκάλες στην κορυφή των οποίων βρισκόταν ο βωμός. Ήταν μια άκρως συμβολική στιγμή: τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν. Καλή επιτυχία σε όλους.

Φωτογραφίες: Reuters

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε