Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Παράταση πρόκρισης για Ολυμπιακό: Την…πάτησε στο Παρίσι, περνάει στο Φάληρο

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε στο ύψος του στο Παρκ Ντε Πρενς αλλά είδε στο 90′ τον Καβάνι να του στερεί μία σημαντική ισοπαλία. Ο Μανωλάς είχε ισοφαρίσει στο 80′, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 46′. Η ομάδα του Μίτσελ θέλει νίκη κόντρα στην αδιάφορη Άντερλεχτ την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Τραυματίστηκε ο Μήτρογλου.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Πλήγμα στον Ολυμπιακό – Χάνει την Άντερλεχτ ο Μήτρογλου

Μέχρι το 90′ ο Ολυμπιακός είχε την πρόκριση εξασφαλισμένη αφού ο ίδιος κρατούσε την ισοπαλία και το Άντερλεχτ – Μπενφίκα ήταν στο 2-2. Μέσα σε ένα λεπτό έμαθε τα… άσχημα από το Βέλγιο ενώ και ο ίδιος αδράνησε και δέχτηκε γκολ από τον Καβάνι. Οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν πολύ καλά στο Παρκ Ντε Πρενς, στο πρώτο μέρος αν και δεν είχαν κατοχή δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες ενώ στο δεύτερο με παίκτη παραπάνω θα μπορούσαν να είχαν φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Παρί.

Πλέον, θέλουν νίκη επί της Άντερλεχτ την τελευταία αγωνιστική για να είναι σίγουρα στην επόμενη φάση ενώ θα περάσουν ακόμη κι αν χάσουν αρκεί να νικήσει η Παρί την Μπενφίκα στην Πορτογαλία. Παρί και Άντερλεχτ είναι αδιάφορες.

Ο Μίτσελ θέλησε να θωρακίσει την αριστερή πλευρά της ομάδας τους και γι’ αυτό ξεκίνησε το ματς με Μπονγκ και Χολέμπας όμως στα πρώτα 7 λεπτά είδε τον Φαν Ντερ Βιλ να κάνει τρεις κούρσες και να εκθέτει την άμυνά του.

Η τρίτη ήταν η… φαρμακερή. Ο δεξιός μπακ της Παρί σέρβιρε στον Ιμπραϊμοβιτς και ο Σουηδός δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για 8η φετινή φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ και για 39η στην καριέρα του. Αυτή ήταν η 100η συμμετοχή του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και ξεπέρασε τον Ζορζ Γουεά που ήταν πρώτος σκόρερ των Γάλλων με 7 γκολ σε μία σεζόν του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός συνήλθε γρήγορα από το γκολ που δέχτηκε και στο 12′ άγγιξε το 1-1. Ο Κάμπελ με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Μήτρογλου αλλά το πολύ καλό πλασέ στην κίνηση του επιθετικού των ερυθρόλευκων βρήκε απάντηση από τον Σιρίγκου.

Οι δυο τους είχαν άλλη μία μονομαχία στο 34′. Ο Μήτρογλου από πολύ καλή θέση έκανε κακό πλασέ και ο τερματοφύλακας την Παρί έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Καβάνι στο 40′ προσπάθησε να νικήσει τον Ρομπέρτο αλλά ο Ισπανός πορτιέρο αντέδρασε εξαιρετικά και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Ο Μίτσελ έριξε στο ματς τον Βάις αντί του Μπονγκ στην αρχή του δευτέρου μέρους και στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός πήρε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Βεράτι τράβηξε τη φανέλα του Φουστέρ και σωστά είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου μέρους ήταν για την Παρί. Ένα εκπληκτικό φάουλ του Ιμπραϊμοβιτς ανάγκασε τον Ρομπέρτο να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν ήταν καλός στο δεύτερο μέρος. Η Παρί βρήκε χώρους και απείλησε την εστία του Ρομπέρτο. Στο 72′ το δυνατό σουτ του Ραμπιό υποχρέωσε σε μεγάλη επέμβαση τον Ισπανό ο οποίος 2 λεπτά αργότερα σταμάτησε την προσπάθεια του Ματουιντί.

Ο Μήτρογλου τραυματίστηκε στο 79′ και έμεινε για 3 λεπτά εκτός γηπέδου. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα κατάφερε να σκοράρει. Από κόρνερ του Χολέμπας, ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Τσόρι που ήταν σε θέση οφσάιντ, ο Σιρίγκου έδιωξε και ο Μανωλάς δεν δυσκολεύτηκε να φέρει το ματς στα ίσα.

Ο Μήτρογλου επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο αλλά οι ερυθρόλευκοι θεώρησαν ότι το ματς είχε τελειώσει. Η Παρί χτύπησε στο 90′ με τον Καβάνι να σκοράρει και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του.

Παρί (Λοράν Μπλαν): Σίριγκου, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξουελ, Φαν Ντερ Βιλ, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί (86′ Λούκας), Βεράτι, Καβάνι, Λαβέτσι (50′ Ραμπιό), Ιμπραϊμοβιτς (79′ Μαρκίνιος).

Ολυμπιακός (Μίτσελ)
: Ρομπέρτο, Σαλίνο (57′ Ντομίνγκες), Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ (46′ Βάις), Μανιάτης, Σάμαρης, Φουστέρ, Κάμπελ (77′ Σαβιόλα), Χολέμπας, Μήτρογλου.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπενφίκα με γκολ στις καθυστερήσεις του Ροντρίγκο νίκησε με 3-2 την Άντερλεχτ και έμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Η βαθμολογία μετά από 5 αγώνες

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1. Παρί 13
2. Ολυμπιακός 7
3. Μπενφίκα 7
4. Άντερλεχτ 1

Η τελευταία αγωνιστική (10/12)

Ολυμπιακός – Άντερλεχτ
Μπενφίκα – Παρί

Μίτσελ: Μπορούμε να νικήσουμε την Παρί

Ο Βενγκέρ αποθεώνει τον Μήτρογλου και επιβεβαιώνει ότι τον παρακολουθεί!

Μάξουελ: Υποφέραμε από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο

Μπλαν: Να είμαστε καλύτεροι από ό,τι στον Πειραιά

Κάνει θραύση το “που ΄σαι ρε Νικόλα” του Φουστέρ(VIDEO)

Για την πρόκριση στο Παρίσι ο Ολυμπιακός

Με Σιόβα στο Παρίσι ο Ολυμπιακός

“Βλέπει” Αυλωνίτη ο Ολυμπιακός

4 ξανά και φουλ για το ρεκόρ ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε