Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Παράταση στην γωνία για Ηρακλή και Αστέρα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να κατατεθούν υπομνήματα, έδωσε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στην υπόθεση του Ηρακλή. Στην απόφαση αυτή, συναίνεσε και η αντίδικη πλευρά του Αστέρα Τρίπολης. Η απόφαση αναμένεται την ίδια μέρα ή την προσεχή Δευτέρα.
Η υπόθεση του Ηρακλή επρόκειτο να συζητηθεί στις 12:00, αλλά καθυστέρησε τέσσερις ώρες, εξαιτίας της έφεσης της Ηλιούπολης.
 
Η ένταση ανάμεσα στις αντίδικες πλευρές (Ηρακλής και Αστέρας Τρίπολης) ήταν εμφανής καθ’ όλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώ υπήρξαν και μικρά διαλείμματα για να… ηρεμήσουν τα πνεύματα.
 
Από την πλευρά του ο κ. Καϊμακάμης, για λογαριασμό του Ηρακλή, υποστήριξε: “Στη δίκη του Διαιτητικού ο νομικός της ΕΠΟ (σ.σ. Κουρίδης) είπε στο Τακτικό ότι σας αναβαθμίσαμε. Ο κ. Τάκης ενήργησε παρά το Νόμο. Ο Ηρακλής καταδικάστηκε για έναν μόνο αγώνα. Τα άλλα είχαν παραγραφεί. Εάν υπήρχε σε αυτόν τον αγώνα γνώση των πράξεων του κ. Τάκη δεν θα έβαζε τους παίκτες και ούτε γάτα ούτε ζημιά”.
 
Ο κ. Λύτρας τόνισε: “Αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητα του Τακτικού Διαιτητικού το οποίο υπάρχει γιατί προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΠΟ. Από αυτό, λοιπόν, προκύπτει ότι το Διαιτητικό είναι Πειθαρχικό Όργανο. Αυτό έχει το δικαίωμα να εξετάζει εάν εφαρμόζονται σωστά οι κανόνες της ΕΠΟ; Αυτή ακριβώς είναι η αρμοδιότητα του. Εάν οδηγηθούμε στην αλληλοαναίρεση αποφάσεων τότε είναι σαν να αμφισβητούμε την υποχρέωση να τηρούνται οι αποφάσεις”.
 
Τέλος ο κ. Γρηγορίου, τόνισε: “Αυτά που ζούμε αυτό το τετράμηνο είναι πρωτοφανή”.
 
Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες υποστήριξαν πως έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στην αίθουσα, ενώ εξέφρασαν και την θέση του συλλόγου (μέσω των νομικών συμβούλων, Γεώργιου Καραβοκύρη, Αργύρη Λίβα, Παντελή Αζαριάδη και Στέργιο Σουροβίκη) πως υπήρξε έλλειψη δικαιοδοσίας από το Διαιτητικό.
 
Ο κ. Αζαριάδης, από πλευρά του Αστέρα, τόνισε: “Έχουμε έλλειψη δικαιοδοσίας από το Διαιτητικό. Οι αποφάσεις της Επιτροπής σας εκτελούνται υποχρεωτικά εντός 15 ημερών από την έκδοση τους! Το δικαστήριο αποτελείτο από έναν Αρεοπαγίτη, έναν αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου και έναν συνάδελφο που έχει εμπειρία στα θέματα. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να υπάρχει δικαστήριο που έβγαλε απόφαση με δικαστές με λιγότερα προσόντα από την Εφέσεων. Με έναν εφέτη και δύο δικηγόρους.
 
Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο έχει γίνει για άλλους σκοπούς. Αν θέλανε να έχει τέτοιες αρμοδιότητες θα έπρεπε να το ορίσουν στον νέο Πειθαρχικό Κώδικα που τροποποιήθηκε πριν ένα μήνα.
 
Ο διάδικος στη δίκη δεν ήταν διάδικος στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Κάναμε μόνο παρέμβαση. Δηλαδή σε μια πολιτική δίκη ο διάδικος που κέρδισε τη δίκη δεν μπόρεσε να είναι διάδικος.
 
Οι αποφάσεις του δικαστηρίου σας (Εφέσεων) είναι αμετάκλητες. Τόσο καιρό λειτουργούμε ως ομάδα Super League. Με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να αναιρεθεί η απόφαση της. Εσείς δικάζετε σε δεύτερο και οριστικό βαθμό!”.
 
Επίσης ο κ. Λίβας, υποστήριξε: “Ο κ. Φάκος τόνισε πως είναι απαράδεκτη η προσφυγή του Ηρακλή στο Διαιτητικό”.
 
Οι δικαστές άκουσαν και τις δύο πλευρές και στη συνέχεια αποφάσισαν να δώσουν προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων μέχρι την Παρασκευή (2/9).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε