Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παρατράγουδα μέσα και έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

– Στους απολογούμενους δόθηκε δυνατότητα να προσκομίσουν συμπληρωματικά υπομνήματα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής
– Η απόφαση αναμένεται είτε εκείνη την ημέρα, ή στις αρχές της άλλης εβδομάδας
– 11 πούλμαν με Βολιώτες στην Άθηνα,για την εκδίκαση των εφέσεων. Επεισόδια και συλλήψεις κοντά στο σημείο
– Αποκαλύψεις και συγγνώμη από Μπέο
– 24ωρη απεργία κηρύχθηκε στην πόλη του Βόλου
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στους απολογούμενους δόθηκε δυνατότητα να προσκομίσουν συμπληρωματικά υπομνήματα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. Η απόφαση αναμένεται είτε εκείνη την ημέρα, είτε το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
 
Απ’ την μεριά του ο Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για στοχοποίηση, κατονομάζοντας τον γενικό γραμματέα αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή.
 
Θα τους κάνω το χατήρι αλλά θα δικαιωθώ. Φυλάκισαν το σώμα μου, όχι τη σκέψη και την ελευθερία μου. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έφταιξε, δεν μπλέχτηκε πουθενά, εξαντλήστε την αυστηρότητά σας σε μένα και όχι στον Ολυμπιακό Βόλου”, τόνισε ο Αχιλλέας Μπέος.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι άκουσε τις κασέτες για τον Δαλούκα μαζί με τον Νικόλα Πατέρα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:
 

Κακκαβάς: «Έχει κατατεθεί μήνυση για χρήση προϊόν υποκλοπής που ο κ. Κούγιας έφερε ενώπιον σας. Το θεωρεί αποδεδειγμένο το προϊόν υποκλοπής και κάνει χρήση.
Για το παιχνίδι Παναργειακός – Ολυμπιακός Βόλου βγάζετε ασφαλή συμπέρασμα βάσει έκθεσης ΟΥΕΦΑ;»
Κούγιας: «Μηχανισμός της ΟΥΕΦΑ ασχολείται με στημένα και τον κ. Μπέο. Είναι σημαντικό ότι ασχολείται συνέχεια με τον Μπέο».
Χαρμάνης: «Για την κατηγορία δωροδοκίας γνωρίζετε κάτι;»
Κούγιας: «Δεν γνωρίζω τίποτα».
Χ: «Για την κατηγορία στοιχήματος, γνωρίζετε να υπήρξε ποτέ κατηγορούμενος οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής ή προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου;»
Κ: «Δεν γνωρίζω».
Χ: «Στοιχηματική εταιρεία που να συγκεντρώθηκαν ποσά σε συγκεκριμένο δελτίο ή πρακτορείο;»
Κ: «Δεν γνωρίζω».
Χ: «Ποιον προπονητή είχε ο Ολυμπιακός Βόλου την περίοδο εκείνη;»
Κ: «Τον  Τσιώλη».
Χ: «Χθες δήλωσε ότι ο Βόλος νίκησε καθαρά όλα αυτά τα χρόνια. Ωφελήθηκε ο Βόλος από τα συγκεκριμένα παιχνίδια;»
Κ: «Η νίκη του Βόλου είναι αυτονόητη για αυτά τα ματς».
Χ: «Είπατε για το Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός ότι είναι καραστημένο». Γνωρίζετε ότι ο Βόλος ανακοίνωσε, 4 ημέρες νωρίτερα, ότι θα παίξει με νέους παίκτες;»
Κ: «Και με την όγδοη ομάδα να έπαιζε, θα κέρδιζε ο Βόλος και τελικά έχασε».
Χ: «Φέρεται η ομάδα σας κατηγορούμενη για δωροδοκία»;
Κ: «Ναι. Όμως μεθοδεύεται μία υπόθεση».
Μπέος: «Το 2008 που ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε από Ηλυσιακό και με 8η ομάδα να έπαιζε θα κέρδιζε, αφού ο Ηλυσιακός τελικά έπεσε. Θέλω να πω ότι ο Ηλυσιακός εκείνη τη χρονιά δεν έπεσε κατηγορία, την επομένη έπεσε. Είπατε ότι στο Ηλιούπολη – Βόλος το σκορ ήρθε 1-3 και το τρίτο γκολ έβαλε ο Σολάκης. Ο Σολάκης δεν έβαλε το τρίτο γκολ. Το τρίτο γκολ το έβαλε Καπετάνος στο 88′. Είπε ότι στα παιχνίδια που στήνονται  βάζουν γκολ σε λεπτό που τους λένε. Φοράνε οι παίκτες ρολόι;»
Κ: «Όχι».
 
Ακολούθησε ο παρακάτω επεισοδιακός διάλογος ανάμεσα στον Χαρμάνη και τον Κούγια.
Κούγιας: «Έχεις τραυματικές εμπειρίες».
Χαρμαμής: «Η μόνη τραυματική εμπειρία ότι πλήρωνα 112 ευρώ τους καφέδες που κέρναγες».
Κ: «Ανύπαρκτε άνθρωπε, ανύπαρκτε δικηγόρε. Ούτε παιδί δεν έχεις κάνει».
Χ: «Εμένα ούτε η γυναίκα μου με έδειρε».
Κ: «Ούτε εμένα με έδειρε, ο υπόκοσμος όλων των τομέων (δικηγόρων και ποδοσφαίρου) είναι εδώ».
Μπέος: «Εκείνη τη χρονιά που ανέβηκε κατηγορία ο Βόλος βάσει ΟΥΕΦΑ κανένα ματς δεν είναι στη λίστα. Ο Ολυμπιακός Βόλου είπε ότι χρησιμοποίησε εκείνα τα ματς για να ανέβει κατηγορία. Όμως  δεν προκύπτει κάτι τέτοιο».
Ο πρόεδρος της Επιτροπής ρώτησε τον γνωστό δικηγόρο για τα φημολογούμενα «στημένα» : «Για το αποτέλεσμα του αγώνα Παναργειακός- Ολυμπιακός Βόλου 0-4 (σ.σ. 2009, Κύπελλο), ξέρατε αν ήταν προκαθορισμένο;» και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος…
 
Κούγιας: «Το ακούσαμε στην πιάτσα (σ.σ. γέλια στην αίθουσα).
Ο πρόεδρος απείλησε με εκκένωση και ο Κούγιας συνέχισε: « Μπροστά δεν είσαι ποτέ, αλλά γνώριζαν όλοι την καλή σχέση του μεγαλομετόχου του Παναργειακού (σ.σ κ. Μερτύρη) με τον Μπέο και ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα κέρδιζε ότι και να γινόταν. Ευθύνη είχε και ο ΟΠΑΠ».
Πρόεδρος: «Συγκεκριμένα στοιχεία για χειραγώγηση αγώνα, είχατε λάβει γνώση;»
Κούγιας; «Όχι».
Πρόεδρος: «Για τα υπόλοιπα ματς».
Κούγιας: «Δεν γνωρίζω τίποτα».
Πρόεδρος: «Για το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός (σ.σ 0-1)…»
Κούγιας: «Είναι από τα πιο βρώμικα παιχνίδια στον κατάλογο. Ο ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού ήταν ο κ. Μητρόπουλος. Έχασε από τον Ηλυσιακό που τελικά υποβιβάστηκε».
Πρόεδρος: «Για το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου – Εθνικός (σ.σ 2-0)»
Κούγιας: «Δεν γνωρίζω τίποτα. Μόνο στενή φιλική σχέση έχω με τον κ. Πηρούνια. Νομίζω ότι πρόκειται για φυσιολογικό αποτέλεσμα νίκης».
Πρόεδρος: «Για το παιχνίδι Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Βόλου (σ.σ. 1-3)…»
Κούγιας: «Έχω άποψη γιατί ήμουν εκεί. Ήταν καραστημένος ο αγώνας. Το γκολ Σολάκη είναι το τρίτο γκολ. Θα πρέπει να στοιχηματίστηκε το τρίτο γκολ. Η Ηλιούπολη κάθισε να χάσει. Υπάρχει στενή σχέση των Τσακογιάννη, Μπέου βάσει δικογραφίας».
Κακκαβάς: «Θέματα ουσίας και τάξεως με βάσει πληροφόρηση δεν προκύπτει καμία σχέση Τσακογιάννη, Μπέου. Δεν δέχομαι προσωπικές μομφές».
Κούγιας: «Έχω κάνει δύο καταθέσεις».
Κακκαβάς: «Το γνωρίζουμε και σας έχουμε μηνύσει για τη δεύτερη».
Πρόεδρος: «Γνωρίζετε συγκεκριμένα πρόσωπα ή ποσά που έδωσαν;»
Κούγιας: «Δεν γνωρίζω κάποιον που να δωροδόκησε».
14:20 Η εκδίκαση συνεχίζεται με τον Αλέξη Κούγια να παίρνει τον λόγο.

Στη συνέχεια ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε: “Δεν μου δόθηκε δικαίωμα δίκαιης δίκης. Γίνεται επιλεκτική κάθαρση και καταργούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στις 20/7 έγινε μια παρωδία δίκη. Ήταν ειλημμένη απόφαση ενώ δεν υπήρχαν αποδείξεις. Ο ψευδομάρτυρας Κούγιας είχε αντιφάσεις και η κατάθεση του κενά. Ο υπάλληλος ΟΠΑΠ με την κατάθεση του μας αθώωσε.
 

Η Ομοσπονδία Τουρκίας αποφάσισε να τελεσιδικήσει η υπόθεση των στημένων στα ποινικά δικαστήρια. Κατατέθηκε επιστολή παραμονές δίκης ανώνυμη που μιλούσε για ειλημμένη απόφαση στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Πως στήνονται οι αγώνες; Πρωταγωνιστές είναι παίκτες και οι διαιτητές. Γιατί δεν καλέσατε κάποιους αυτούς; Πως στήνονται χωρίς αυτούς; Ο Θεός τους στήνει. Ζητάω εξαίρεση επιτροπής”.
 
Ο Μπέος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού.”Τόσο καιρό είμαι διακοπές. Ο Παναθηναϊκός χθες τι έπαιζε; Πόλο; Δεν ξέρω… Μα 4-3!” είπε με το δικό του χιούμορ, ενώ το ίδιο εκφραστικός ήταν στη δικαστική αίθουσα και όταν αναρωτήθηκε “Λέτε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έστηνε παιχνίδια. Με ποιον τα έστηνε; Με τον Θεό; Δεν θα έπρεπε να είναι εδώ οι ομάδες κι οι αντίπαλοι παίκτες”;
Ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε, επίσης, πως στην υπόθεση με τις κασέτες είχε ζητήσει την εξαίρεση του αθλητικού δικαστή κ. Σιμιτζόγλου. Ο λόγος ήταν πως είχε πληροφορηθεί ότι τρεις φορές την ημέρα ο Σιμιτζόγλου βρισκόταν σε επικοινωνία με τον Νικόλα Πατέρα.
Η εκδίκαση της έφεσης λίγο έλειψε να τιναχθεί στον “αέρα” όταν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου εμφάνισε επιστολή από φίλο του, στην οποία αναφέρεται πως άδικα χάνει το καιρό του ο Αχιλλέας Μπέος για να αλλάξει η πρωτόδικη απόφαση από υπάρχει κυβερνητικό «χέρι» από τον Πάνο Μπιτσαξή στον Σοφοκλή Πιλάβιο. Μάλιστα, γίνεται λόγος και για την αλλαγή του τακτικού προέδρου, Λεοντή από τον κύριο Θέμελη. Μετά από αυτό ο κύριος Θέμελης ζήτησε την υπεξαίρεση του από την εκδίκαση και για αυτό το λόγο υπήρξε διακοπή της έφεσης. Λίγο αργότερα ο Μπέος ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο πουμ εκφράστηκε, με την εκδίκαση να συνεχίζεται.
Γύρω από τα γραφεία της ΕΠΟ βρίσκονται και τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου. Ο λόγος για τους Ζαραδούκα, Σολάκη και Ούμπιντες.

Παρών και ο Αχιλλέας Μπέος, υπέρ του οποίου φωνάζει συνθήματα ο κόσμος της ομάδας. Ο παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου πήγε αυθημερόν από τις φυλακές Ναυπλίου στα γραφεία της ΕΠΟ για την εκδίκαση της υπόθεσης.

11:56 Περισσότεροι από 500 οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκονται πλέον έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ.

11:25 Όσο περνάει η ώρα τόσο περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου φτάνουν στ γραφεία της ΕΠΟ. Τα συνθήματα έχουν ως αποδέκτες την ΕΠΟ και τον Αλέξη Κούγια, ενώ στο μέρος βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η ώρα της κρίσης έφτασε. Η επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ αποφασίζει για το μέλλον των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα μετά την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λιγκ να υποβιβάσει τις δύο ομάδες.

 
Η εκδίκαση της υπόθεσης γίνεται στο Γουδί, στα γραφεία της ΕΠΟ, έξω από τα οποία υπάρχουν αυτή την ώρα εκατοντάδες οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου που ξεκίνησαν ξημερώματα από την πόλη τους, ενώ η ομάδα της Μαγνησίας θα εκπροσωπηθεί στην έφεση από ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο.

ΦΩΤΟ NEWSIT

 
Παράλληλα, το Εμπορικό Επιμελητήριο του Βόλου κήρυξε 24ωρη απεργία προκειμένου να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον τρόπο για τον υποβιβασμό της ομάδας.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ν. Ιωνίας καλούν όλα τα μέλη τους να πραγματοποιήσουν Πανμαγνησιακή 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση την Τετάρτη 3/8/2011 για την άδικη πρωτόδικη απόφαση της SuperLeague για να υποβιβάσει τον Ολυμπιακό Βόλου στην δεύτερη κατηγορία, καταδικάζοντας με αυτό τον τρόπο όχι μόνο την ομάδα αλλά και μία ολόκληρη πόλη.
 

Η πόλη μας αυτή τη στιγμή στην περίοδο της βαθιάς κρίσης χρειάζεται την στήριξη των ΜΜΕ και όχι από νέα προβλήματα στην ήδη υπερχρεωμένη και υπερκορεσμένη αγορά.
 
Αγαπητοί συνάδελφοι κλείνουμε τις επιχειρήσεις μας για να μην μας κλείσουν τις επιχειρήσεις τα κέντρα λήψης αποφάσεων της SuperLeague και της ΕΠΟ. Αντιστεκόμαστε στις μεθοδευμένες αποφάσεις. Δεν σας επιτρέπουμε να υποβαθμίσετε την πόλη διότι πριν λίγο καιρό καταφέρατε με μεθοδεύσεις να πάρετε και τους Μεσογειακές Αγώνες από την πόλη μας.
 
Οι υπογράφοντες
ΟΕΒΕΜ
Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ν. Ιωνίας
Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού
Υπεραστικό ΚΤΕΛ ΑΕ
Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου
Μαγνησιακή Πίστη
Σύνδεσμος Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεων
Σύλλογος Αρτοποιών Βόλου
Ένωση Βενζινοπωλών Βόλου
Κέντρα Εστίασης και Σίτησης Βόλου και Αγρίας
Σύλλογος Κτηματομεσιτών
Σύλλογος Βιβλιοπωλών
Σύνδεσμος Βιοτεχνίας Κατεργασίας Μετάλλου
Ένωση Περιπτερούχων Μαγνησίας
ΣΙΣΑΜ
Σύνδεσμος Υδραυλικών Μαγνησίας
Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Μαγνησίας
Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Μαγνησίας
Σύλλογος Εσκαπτικών Μηχανημάτων
Σύλλογος Ραπτών
Σύλλογος Λαϊκών Αγορών
Σύλλογος Τυπογράφων
Σύλλογος Φροντιστηρίων Ν. Μαγνησίας
Σύλλογος Ξυλουργών και συναφών επαγγελμάτων Μαγνησίας
Σύλλογος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστών
Σύλλογος Κρεοπωλών Ν. Μαγνησίας
Σύλλογος Πρακτορείων Προπό
Σύλλογος Τζαμοκρυστάλλων
Σύλλογος Κυλικείων
Σύλλογος Ζαχαροπλαστείων
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Ν. Μαγνησίας
Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας
Κοιν. Γραφείο Πρωθυπουργού
Υπουργείο Πολιτισμού
Υπουργείο Οικονομικών
Γραφείο Προέδρου Νέας Δημοκρατίας
Γραφείο Προέδρου ΚΚΕ
Γραφείο Προέδρου ΛΑΟΣ
Γραφείο Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Γραφείο Προέδρου ΔΗΣΥ
Γραφείο Προέδρου Δημοκρατικής Αριστεράς”.
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε