Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρουσίασε τον αγώνα της ζωής του ο Νικοπολίδης

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Παρουσία αρκετών μεγάλων προσωπικοτήτων του ποδοσφαίρου και όχι μόνο ο Αντώνης Νικοπολίδης παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο “Ο αγώνας της ζωής μου”.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραλής, ενώ για τον Αντ΄πωνη Νικπολίδη μίλησαν ο ηθοποιός και φίλος του Νικοπολίδη, Γιάννης Μπέζος αλλά και ο δημοσιογράφος που έγραψε το βιβλίο, Χρήστος Χαραλαμπόπουλος.

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο Γιώργος Λούβαρης, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο στο οποίο προβλήθηκαν οι καλύτερες στιγμές του Αντώνη Νικοπολίδη από την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ συγκινητική ήταν η ομιλία του Γιάννη Μπέζου, ο οποίος διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο όπου ο παλαίμαχος άσος αναφέρεται στον χαμό του πατέρα του και όσα του δίδαξε για τη ζωή.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Καραλής φώναξε να μιλήσουν για τον Αντώνη Νικοπολίδη, τους πρώην συμπαίκτες του Αγγελο Μπασινά και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Αγγελος Μπασινάς: «Έδινε συμβουλές στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένας άνθρωπος που αν τον γνωρίσεις καλά θα μπορείς να κάνει πολύ παρέα μαζί του και να σου πει για τη ζωή δύο πράγματα. Το δύσκολο ήταν να μείνει στην κορυφή και έφυγε όταν ήταν εκεί. Αυτό είναι το σημαντικό για έναν αθλητή. Θα θυμάται μόνο τα καλά ο κόσμος από τον Αντώνη. Τον ευχαριστώ που είμαστε τόσα χρόνια μαζί και πλέον έχουμε συγγένεια. Του εύχομαι καλή συνέχεια από εδώ και πέρα και θα είμαι πάντα μαζί του. Του εύχομαι να έχει υγεία και να χαίρεται την καταπληκτική του οικογένεια».

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: «Ηταν γραμμένο να γίνει ήρωας ο Νικοπολίδης. Ηρθα απροετοίμαστος αλλά θα μιλήσω για ένα πολύ καλό φίλο και συμπαίκτη. Ως αντίπαλοι γνωριζόμασταν από όταν ήταν στον Παναθηναϊκό και το 2004 που ήρθε στην οικογένεια Ολυμπιακού είχα την ευκαιρία να είμαστε συγκάτοικοι 5 χρόνια. Τον έζησα πάρα πολύ έντονα και χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του. Πραγματικά στον χώρο μας δεν είναι εύκολο να βρίσκεις τέτοιους ανθρώπους. Ζήσαμε πολύ έντονα, περνούσαμε πολλές ώρες μαζί, παρά με τις οικογένειες μας.
Πέρα ότι γνωρίζω πολλά πράγματα για αυτόν, θα μάθω και άλλα μέσα από το βιβλίο. Χαίρομαι που θα μάθω και άλλα. Ένα μέρος των εσόδων πάει για φιλανθρωπικό σκοπό και φαίνεται για τι άνθρωπο μιλάμε. Ευχαριστώ που ήμασταν συμπαίκτες τόσα χρόνια».

Την εκδήλωση έκλεισε ο πρωταγωνιστής, Αντώνης Νικοπολίδης, αναφέροντας: «Ευχαριστώ που με τιμάται σήμερα με την παρουσία σας. Υπήρχαν τρεις λόγοι για να γράψω το βιβλίο. Πρώτα για να μάθει ο κόσμος τον άνθρωπο Αντώνη. Από που ξεκίνησε, ποιος ήταν, πως μεγάλωσε, ποια ήταν τα όνειρα του, πως πορεύτηκε, ποια ήταν η ψυχολογία του, τι τον κράτησε σε δύσκολες στιγμές της καριέρας του. Να μάθει ο κόσμος ποια ήταν η ψυχολογία μου σε σημαντικές στιγμές και αποφάσεις στην καριέρα μου και την οικογένεια μου. Ενα κομμάτι για να με γνωρίσει ο κόσμος ως άνθρωπο.
Επίσης ήθελα να δείξω στους νέους ανθρώπους, αθλητές και μη, ότι στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται αλλά πρέπει να το κερδίσεις. Να σηκώνεσαι σε κάθε χτύπημα για να υπηρετήσεις το όνειρο σου. Αυτό θέλω να δείξω. Ότι είχα τρομερά εμπόδια και κατάφερα να σταθώ στα πόδια μου και στο τέλος ήταν ως ένα ωραίο παραμύθι που τελειώνει.

Ενα μέρος ετων εσόδων πάει σε ένα φίλο μου τον Δημήτρη, ο οποίος για 12 χρόνια είναι πρωταθλητής ζωής. Μετά από ένα ατύχημα που είχε πριν 12 χρόνια παλεύει όχι για ένα μετάλλιο, αλλά παλεύει να σταθεί στα πόδια του.

Χρειάζεται συμπαράσταση ψυχική, ώστε να τον σπρώξει να κάνει το θαύμα. Γενικά μιλάω λίγο. Προσπαθώ πολύ γρήγορα και περιεκτικά να το πω. Θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα, αλλά προτιμώ τα ουσιώδη για να γίνουν και κατανοητά.

Ευχαριστώ τον Χρήστο (Χαραλαμπόπουλο) που λειτούργησε πως προς εμένα ως ψυχαναλυτής και κατάφερε γράφοντας τα πράγματα όπως του είπα. Τώρα καταλαβαίνω αυτούς που πάνε σε ψυχαναλυτή.

Ευχαριστώ τον εκδοτικό οίκο, τους φίλους μου Θανάση και Βασίλη, αλλά και την γυναίκα μου που ήταν έμπνευση της και με έσπρωξε να το κάνω . Στη βοήθεια που μου πρόσφερε όλο αυτό το διάστημα.
Ευχαριστώ τον Γιάννη Μπέζο που με έκανε να συγκινηθώ και με έκανα να νιώσω ιδιαίτερα.
Επίσης, ευχαριστώ τον Κώστα Βογιατζή που επιμελήθηκε τις φωτογραφίες και στο βιβλίο υπάρχουν ακόμα και από την παιδική μου ηλικία και πιστεύω πως έχουν ενδιαφέρον. Ευχαριστώ όλους εσάς που με τιμάτε με την παρουσία σας στο πνευματικό μου παιδί (σ.σ. το βιβλίο)».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε