Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Παρουσιάστηκε ο Λίνεν: Με καλό ποδόσφαιρο θα φτάσουμε ψηλά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Γερμανός τεχνικός παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου και έδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρουν μόνο τα αποτελέσματα, ειδικά στους επόμενους 4 δύσκολους αγώνες.

“Έκρηξη” Μαύρου: Ο Τσιάρτας έχει ψυχολογικά και είναι ψεύτης

Την παρουσίαση του Έβαλντ Λίνεν έκανε ο Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος τόνισε:

“Θέλω να καλωσορίσω τον Λίνεν. Εδώ και 10 μέρες ψάχναμε έναν προπονητή που να γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ομάδα και κυρίως την ιστορία της ΑΕΚ. Καταλήξαμε στον κ. Λίνεν. Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη λύση που μπορούσε να βρει η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή και μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Όλοι μαζί: διοίκηση και παίκτες και προπονητής θα δώσουμε ό,τι μπορούμε παραπάνω για να ξεφύγει η ΑΕΚ από αυτή την αγωνιστική κατάσταση. Ελπίζω σύντομα να έχουμε καλά αποτελέσματα. Όλοι ξέρετε την ιστορία του Λίνεν. Ζητάω και από εσάς να του συμπαρασταθούμε όσο το δυνατόν γίνεται.”

Ο Γερμανός τεχνικός μίλησε

Για την πρόκληση της ΑΕΚ:

“Χαίρομαι που είμαι εδώ. Έρχομαι σε μία δύσκολη στιγμή για την ΑΕΚ. Έρχομαι σε μία ομάδα με πολλούς νέους παίκτες. Τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο καλά, αλλά μένει να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό της ΑΕΚ. Αυτή η ομάδα όμως είναι η ΑΕΚ: Με ιστορία και φανταστικούς οπαδούς. Θα παλέψουμε για να φέρουμε την ΑΕΚ μακροπρόθεσμα εκεί που της αξίζει.

Ξεκουράστηκα για ένα χρόνο. Ήμουν 18 χρόνια παίκτης και άλλα 18 σαν προπονητής. Τώρα έχω μεγάλο κίνητρο. Να είμαι ξανά στο γήπεδο και να διδάξω τους παίκτες.”

Για την εικόνα που έχει για την ΑΕΚ:

“Έχω δει 2-3 παιχνίδια. Είδα κάποιους παίκτες που αμύνονται καλά, όμως υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Δεν είδα όμως την ομάδα κόντρα σε κάποιο δυνατό αντίπαλο. Δεν διέκρινα μεγάλες διαφορές, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που είχε η ΑΕΚ.”

Για το πώς πρέπει να περιμένουμε να παρουσιαστεί η ΑΕΚ:

“Οι δημοσιογράφοι δεν έχετε υπομονή για το αποτέλεσμα. Τα επόμενα τέσσερα ματς είναι δύσκολα και ενδεχομένως να μην έρθουν καλά αποτελέσματα. Η ομάδα έχει νέους παίκτες και δεν μπορεί να κριθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θα αγωνιστούμε κόντρα στον ΠΑΟΚ έχοντας το μυαλό μας στην άμυνα, αλλά και να παίξουμε έξυπνα κόντρα στην επίθεση. Σκοπός είναι να μεταφέρω τις ιδέες μου στην ομάδα.”

Γιατί η ΑΕΚ είναι στην τελευταία θέση:

“Είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ. Η πίεση είναι μεγαλύτερη. Το ιδανικό είναι να μην υπάρχει, όμως όταν παίζεις μόνο με ταλέντα δεν μπορείς να το αποφύγεις. Το θέμα είναι οι έμπειροι να βοηθούς τους νέους να καταλάβουν που παίζουν. Χρειάζεται χρόνος αν και ξέρω πως δεν υπάρχει. Πρέπει να δουλέψουμε και να καταλάβουμε πως το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Αυτό συμβαίνει ακόμα κι όταν δεν υπάρχει αρκετό ταλέντο στην ομάδα. Πάρτε για παράδειγμα την Τσέλσι, που αν και δεν είχε την πιο ποιοτική ομάδα, κατάφερε να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ.”

Για το φετινό στόχο της ΑΕΚ:
“Προφανώς στόχος είναι να φύγουμε από την τελευταία θέση. Θέλουμε στον πρώτο γύρο να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας όμως κι όχι τους άλλους. Δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με το που θα τερματίσουμε στο τέλος. Πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα. Αυτός είναι ο στόχος μας.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε