Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πατέρας: Βάλαμε θεμέλια πενταετίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Νικόλας Πατέρας μίλησε για την φετινή χρονιά, το Νίκο Νιόπλια και τον κόσμο της ομάδας, αλλά δεν έριξε φώς στο ” θολό τοπίο” της παραμονής του στην προεδρία του Παναθηναϊκού.

“Το πρωτάθλημα θα μπορούσε να είχε χαθεί”, είπε ο Νικόλας πατέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και επανέλαβε ότι η εισήγηση του θα είναι να παραμείνει στον πάγκο των “πρασίνων” ο Νίκος Νιόπλιας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την παραμονή του ή όχι στην προεδρία της ΠΑΕ: 

«Η συζήτηση είναι άκαιρη, αλλά έχει ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2009. Στο επόμενο ΔΣ που θα κάνουμε προς το τέλος του μήνα θα τεθούν όλα τα θέματα υπ’όψιν του συμβουλίου και θα παρθούν αποφάσεις. Όσα θα πω στο ΔΣ να μου επιτρέψετε να τα πω τότε. Αν θέλω να συνεχίσω ή όχι θα το πω στο συμβούλιο. Όταν παραλάβαμε τον Παναθηναϊκό το 2008 είχαμε λίγο χρόνο. Τώρα θέλω όποιος θα είναι στον Παναθηναϊκό να έχει σαφή εικόνα της κατάστασης, μαζί με εισηγήσεις για προπονητή, ποδοσφαιριστές, προετοιμασία κλπ. Πέρυσι είχα κάνει κάποιες εισηγήσεις, υπήρχαν κάποιες διαφωνίες, αλλά σεβάστηκαν την άποψή μου και συνεχίσαμε».

Για την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο κόσμος: 

«Με βοήθησε και με στήριξε η αγάπη του κόσμου. Αν δεν υπήρχε αυτό το πράγμα, δεν θα είχαμε την κινητήρια δύναμη να πετύχουμε τους στόχους μας. Όμως υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να εξετάσω και ανάλογα θα πράξω».

Για το αν φοβήθηκε πως θα μπορούσε να χαθεί ο τίτλος: 

«Ανά πάσα στιγμή το πρωτάθλημα θα μπορούσε να είχε χαθεί. Είδαμε πως η μεγάλη διαφορά που είχαμε πάρει εξανεμίστηκε. Όμως είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα, ήξερα πως έχει διάρκεια στην απόδοσή της, το ρόστερ είχε εναλλακτικές λύσεις κάτι που δεν είχαν οι άλλες ομάδες και η δική μου παρουσία κοντά στην ομάδα στις δύσκολες στιγμές ανέβασε το ηθικό των παικτών».

Για την απόφαση να απομακρύνει τον Χενκ Τεν Κάτε: 

«Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε στηριχθεί πολύ για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα πράγμα που με ενόχλησε και έβλεπα ότι δεν βελτιώνεται ήταν οι σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές. Δεν κάνω τον παντογνώστη όσον αφορά στις τακτικές, άλλωστε η δουλειά μου είναι η ναυτιλία. Αλλά έβλεπα πως υπήρχε απομάκρυνση με τους παίκτες και αυτό χειροτέρευε».

Για την επιλογή του Νίκου Νιόπλια ως αντικαταστάτη και το μέλλον του: 

«Έγινε με εισήγηση του Κώστα Αντωνίου, ο οποίος τον πίστευε και μου είπε πως θα ήταν η καλύτερη επιλογή εν μέσω πρωταθλήματος, γιατί είναι διαφορετικό τι επιλέγεις στη μέση του πρωταθλήματος ή στο τέλος του. Ο Νίκος Νιόπλιας μάς δικαίωσε, το γεγονός ότι είναι Έλληνας είναι καμάρι μας και στο ΔΣ θα συζητήσουμε για τη συνέχεια. Οφείλω να ενημερώσω τους μετόχους για τις εισηγήσεις τις δικές μου και του τεχνικού διευθυντή για την επόμενη μέρα. Η εισήγησή μου είναι να παραμείνει ο προπονητής. Όταν θα έχει έτοιμη την έκθεση ο Κώστας Αντωνίου, θα την παρουσιάσουμε στο ΔΣ και θα δούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα».

Την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή της προεδρίας του: 

«Πέρυσι, όταν τέτοια εποχή έχασα τον πατέρα μου, σκέφτηκα να τα παρατήσω. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή. Φέτος η πιο χαρούμενη στιγμή ήταν όταν βγήκαμε πρωταθλητές χειμώνα, γιατί έβλεπα ότι οι κόποι μας είχαν αρχίσει να επιβραβεύονται».

Για το πού κρίθηκε το πρωτάθλημα: 

«Το πρωτάθλημα κρίθηκε στο ότι καθάρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξέρω πως κάποιοι αντίπαλοι ειρωνεύονται όσα είπα. Δεν θέλω να σχολιάζω αηδίες και ανεπίσημα πράγματα. Εγώ ό,τι λέω το λέω επίσημα. Οι κύκλοι του Ολυμπιακού λένε κατά καιρούς ανεπίσημα διάφορες μπούρδες. Όταν μία ομάδα έχει συμπαγή διοίκηση, έχει τον κόσμο κοντά της-γιατί μας στήριξε ακόμη και σε μας που χάσαμε από χαζομάρα μας όπως με Ολυμπιακό και Σταντάρ Λιέγης-διαθέτει μια πετυχημένη συνταγή. Κάθε ομάδα, όχι μόνο ο Παναθηναϊκός. Ήθελα να γίνει συντομότερα η εκκαθάριση στο παρασκήνιο, αλλά τελικά κράτησε ένα εξάμηνο περισσότερο από όσο υπολόγιζα».

Για τις σχέσεις του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: 

«Σε μία επιχείρηση, σε μία οικογένεια, είναι δείγμα υγείας να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Το θέμα είναι πώς εκφράζονται και σε ποια περίοδο. Νομίζω πως έπαιξα καλά το ρόλο του ενωτικού, να προσπαθώ δηλαδή να αποφεύγονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στους μετόχους. Αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί πρόκειται για ισχυρές προσωπικότητες. Με όλους τους φίλους οι σχέσεις περνάνε από διάφορα κύματα. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω, οπότε ας το ξεχάσουμε αυτό. Έχουμε κάποια γραπτή επικοινωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά δεν μιλάμε όπως μιλούσαμε παλαιότερα».

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού: 

«Αυτό είναι κάτι που θα παρουσιάσουμε στο ΔΣ με την έκθεση του Κώστα Αντωνίου. Έχουμε παιχνίδια μπροστά μας και δεν θα ήθελα να περάσει σε κάποιους ποδοσφαιριστές η εντύπωση πως είναι υπό αμφισβήτηση».

Για την παραμονή ή όχι του Κώστα Αντωνίου σε θέση τεχνικού διευθυντή: 

«Ο Κώστας Αντωνίου, άσχετα αν έγιναν κάποια λάθη στις μεταγραφές-κάποια λάθη θα κάνεις αν πραγματοποιήσεις 15 μεταγραφές, είτε από βιασύνη, είτε από απειρία, είτε επειδή μας κοροϊδέψανε-τη δουλειά του την έχει κάνει καλά και εγώ θα τον κρατούσα. Είναι δικαίωμα του κάθε προέδρου να φέρει τους δικούς του ανθρώπους. Τον είχε φέρει ο κύριος Βαρδινογιάννης και παρότι είχα πει πως θα έφευγε αν έφευγε ο κύριος Τεν Κάτε, δεν το έκανα. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει 18 ώρες την ημέρα για τον Παναθηναϊκό και φέρνει αποτελέσματα. Δεν είναι ένας άνθρωπος που απλώς δουλεύει και είναι άχρηστος».

Για το πού αφιερώνει τον τίτλο: 

«Στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, στον πατέρα μου που ήταν γενικός αρχηγός και με πήγε στο Γουέμπλεϊ και σε όλους τους ανθρώπους που πρόσφεραν σε αυτό που λέμε πολυμετοχικότητα».

Για το μέλλον του Παναθηναϊκού: 

«Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει τα θεμέλια για την επόμενη πενταετία. Δεν θα μιλήσω για δεκαετίες, αιώνες και δυναστείες όπως οι άλλοι. Πιστεύω πως θα πρωταγωνιστήσει αν συνεχίσει την πετυχημένη συνταγή που ακολουθήσαμε. Δηλαδή να κάνει μεταγραφές ουσίας, να μην αλλάζει 3-4 προπονητές το χρόνο και να υπάρχει ενότητα μεταξύ των μετόχων. Αν τα κάνει όλα αυτά, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

“Πράσινο” ξέσπασμα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε