Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πεδουλάκης: Ακόμα είμαστε στο σκάψιμο

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Στην προσπάθεια να χτίσει το νέο οικοδόμημα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης που εμφανίστηκε βέβαιος πως η ομάδα του θα εμφανιστεί πολύ καλύτερη στο μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Sentra Fm 103.3 ο Αργύρης Πεδουλάκης:

«Εμείς δεν προλαβαίνουμε να χαρούμε γιατί από σήμερα έχουμε να συγκεντρωθούμε το επόμενο ματς που παίζουμε στη Δράμα, τα συναισθήματα σε επίπεδο επαγγελματικού αθλητισμού πρέπει να είναι πολύ μικρά, σε επίπεδο χαράς ή λύπης έρχεται το επόμενο. Η χθεσινή νίκη θα βοήθήσει σίγουρα σε δύο στοιχεία, στην αυτοπεποίθηση της ομάδας και βαθμολογικά. Ο Παναθηναϊκός έχει την ψυχολογία, διοχετεύτηκε από τη θετική ενέργεια που έδωσε ο κόσμος προς το παρκέ. Οποιος το έζησε από μέσα κατάλαβε ότι τη μεγάλη ώθηση την έδωσε ο κόσμος από την αρχή».

Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο φιλόδοξο άνθρωπο είναι να διαδέχεται τον κορυφαίο προπονητή στην Ευρώπη και πόσο εύκολο είναι να πάρετε την απόφαση.

«Νομίζω ότι είναι τιμητικό να σε επιλέξει ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στην Ευρώπη. Αυτή είναι η πιο μεγάλη τιμή. Αυτή και η Εθνική. Οσον αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησης, οι άνθρωποι που ξεκίνησαν αυτή την προσπαθεια έχουν τη λογική. Ξέρουν ότι είναι πια πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Με την τεχνογνωσία, το brand name του συλλόγου προχωράμε και είμαστε στο σκάψιμο ακόμα».

Σας εγκλώβισε στις επιλογές σας το χαμήλωμα του μπάτζετ

«Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Κατ’ αρχήν ότι έχουν έρθει 12 νέοι παίκτες. Εμειναν μόνο ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Λόγω της κρίσης στην Ελλάδα υπήρχε ανασφάλεια στους ξένους που σκέφτονταν την κατάσταση στην Ελλάδα και δίσταζαν να έρθουν».

Ποιους παίκτες θέλατε να πάρετε και ποιους να κρατήσετε.

«Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Εγινε μια λάθος εκτίμηση από τους εκπροσώπους, από δεν ξέρω ποιον, για το ότι άλλαξαν τα δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός μπορώ να σας πω ότι έκανε εξαιρετικές προτάσεις αλλά κι εκείνοι βρήκαν εξαιρετικές προτάσεις ποντάροντας στο καλό όνομα του Παναθηναϊκού, μιλάω για όσους έφυγαν. Οσο για αυτούς που ήρθαν, πρώτα κλείσαμε το Λάσμε. Μας πήρε πολύ χρόνο. Η αγορά ήταν πολύ κλειστή, μιλήσαμε με τον Αρμστρονγκ, αλλά μας χάλασε όλο το σχεδιασμό η υπόθεση του Λάσμε. Ο Αρμστρονγκ προσπαθεί, θέλει να βοηθήσει. Ο Κίτσεν είχε ένα πρόβλημα με το πόδι του, τον έφερε αυτό πίσω, τώρα είναι καλά, αλλά δεν έχει εμπειρίες, περπατάει, βελτιώνεται, νομίζω ότι θα βοηθήσει την ομάδα. Ο Κίτσεν και κάποια άλλα παιδιά δεν έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα, είναι και μεγάλο το βάρος αυτής της φανέλας και όλοι θέλουν χρόνο. Δεν έχουν μάθει να λειτουργούν και να παίζουν τόσα πολλά παιχνίδια σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

Πόσο χρόνο χρειάζεται ένας παίκτης για να ανταποκριθεί αγωνιστικά και πνευματικά.

«Χρειάζεσαι σχεδόν ένα 4μηνο. Το ένα σκέλος είναι αυτό. Το άλλο είναι ότι σε όλα μας τα παιχνίδια έχουμε διαγράμματα. Το θέμα είναι ότι σε όλα μας τα παιχνίδια αρκούν τρία λεπτά για να σε καταστρέψουν. Χρειάζεται η προσπάθεια να γίνει σιγά σιγά μέσα από τους αγώνες και τις προπονήσεις».

Είναι εδώ ο Μπανκς, είναι ο Καπόνο, τι μπορεί να περιμένει απ αυτους τους παίκτες ο προπονητής;

«Βάθος. Χρειαζόμαστε βάθος. Ο Καπόνο θα μας βοηθήσει στο θέμα του σουτ. Ο Μπανκς έχει εμπειρίες στο ΝΒΑ και περιμένουμε να δούμε και σε τι ρυθμό είναι και οι δύο γιατί η αξία τους είναι δεδομένη. Εχω πει ότι στο μπάσκετ χρειαζόμαστε πλάτη και πρόσωπο. Παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις δύο συνθήκες που θα μπορέσουν να παίξουν με πλάτη στο καλάθι, που θα μπορούν να δουλέψουν στα πιν εν ρολ. Ουσιαστικά διορθώνουμε αυτό που έγινε με το Λάσμε που ήρθε αργότερα και με τον Αρστρονγκ που δεν χωράνε και οι δύο και θέλουμε να βοηθιέται και ο Σόφο. Μην ξεχνάμε ότι ο όμιλός μας είναι δυνατός. Ο Λάσμε στη θέση πέντε έκανε χθες εξαιρετικά πράγματα παρά το μικρό size».

Πότε θα μπουν οι Μπανκς και Καπόνο;

«Ουσιαστικά σήμερα θα γίνει η πρώτη προπόνηση του Μπανκς. Ουσιαστικά η σημερινή και η αυριανή του κατάσταση θα μας δείξει πώς είναι σε φυσική κατάσταση, όχι σε αγωνιστική αξία. Και θα δούμε και τον Καπόνο».

Πώς γίνεται να κερδίζετε τη Ρεάλ και να χάνετε από τον Ικαρο;

«Εχει ξανασυμβεί. Πάντα συμβαίνει αυτό στον αθλητισμό. Δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά. Τα ξένα παιδιά δεν ξέρουν από ελληνικό πρωτάθλημα. Πουμπορεί ο αντίπαλος να μην είναι τόσο δυνατός αλλά εχει την τακτική. Μετά είναι η διαχείριση του «πρέπει». Αυτό πρέπει να το κάνεις».

Σας πέρασε από το μυαλό ότι μετά τη Ρεάλ και την Καντού, ότι «Αργύρη, ίσως δεν είμαστε εδώ»

«Επειδή έχω περάσει πολλά σ’ αυτό το χώρο, έχω ένα ρητό στο μυαλό μου. «Μη φοβάσαι το θάνατο γιατί όταν έρθει δεν θα είσαι εδώ». Το μόνο που με απασχολεί είναι να δουλέψουμε με τα παιδιά στη ναυτοπεποίθηση των παιδιών. Αυτό με απασχόλησε. Αλλά σ’ αυτό το κομμάτι βοήθησε ο κόσμος».

Στο ματς με τη Ρεάλ θυμίσατε τον παλιό Παναθηναϊκό.

«Αυτό προσπαθούμε. Είμαστε σε δύσκολο όμιλο. Η Ρεάλ είναι πολύ καλή στο επιθετικό κομμάτι. Ανανεώνει πολύ εύκολα τις επιθέσεις της γιατί παίρνει τα ριμπάουντ. Η Κίμκι είναι άλλη ομάδα, δουλεμένη δυόμισι χρόνια, έχει πολύ βαθύ ρόστερ, μπρεί να μην ξεκίνησε καλά ο Πλάνισιτς και ο Ρίβερς αλλά έχουν άλλους να τους αντικαταστήσουν. Είναι πολλές ομάδες με πολύ πλουσιότερο ρόστερ αλλά εμείς προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα. Μπορείς να δεις να είναι ο Παναθηναϊκός να κάνει κάποια λάθη να μην βγάζει επιθέσεις αλλά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι είμαστε ομάδα».

Ο Διαμαντίδης είναι πιο κουρασμένος φέτος;

«Ο Δημήτρης όσο πας προς τα πίσω τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Δημήτρης έχει οκτώ χρόνια συνηθίσει να παίζει αυτοματοποιημένο μπάσκετ, διαβάζοντας τα μις ματς τώρα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα κατάσταση που έχει χρονια να τη ζήσει. Μπορεί να πάρει πάνω του τον τομέα της δημιουργίας από το πρώτο δεκάλεπτο ενώ παλιά μπορεί να το έκανε στο τέλος. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια, το έχουμε συζητήσει Εχει καταπονηθεί πολύ. Δεν αποκλείεται να έχει και κάποιο ντεφομάρισμα, δε ν μπορεί να είσαι 10 μήνες σε υψηλότατο επίπεδο. Απλά επειδή είναι ο Διαμαντίδης και αν έρθει μια ήττα, αυτό φωτίζεται. Είναι όμως σημείο αναφοράς, είναι παιδί με ήθος».

Φάκελος Σχορτσανίτης. Ξεκίνησε δυνατά, έπεσε. Τι συμβαίνει;

«Ο Σόφο είχε και κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Όταν τον παίζεις ένας εναντίον ενός είναι ανίκητος. Όταν τον παίξεις με τρεις και τέσσερις παίκτες, είναι πιο δύσκολο γι’ αυτόν. Εχει ωστόσο καταφέρει σ’ αυτές τις περιπτώσεις να βελτιώσει και το έχει ήδη πετύχει, πολύ τη πάσα του».

Στο χθεσινο ματς δώσατε την εντύπωση ότι θέλετε να «πνίξετε» τη Ρεάλ.

«Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει. Εμείς επιστρέφαμε γρήγορα πίσω, δεν τους αφήσαμε να κάνουν γρήγορα σουτ. Είχαμε και τον Λάσμε που ήταν πολύ καλός στη θέση «5». Προστατέψαμε στην άμυνα τον Πάνκο όταν δεν τον ποστάρανε. Δεν άλλαξε τίποτα από το πρώτο παιχνίδι, δεν αλλάξαμε την τακτική μας, απλά δεν κάναμε τα λάθη που κάναμε στο πρώτο ματς».

Τα ΜΜΕ έγραψαν «αυτός ήταν Παναθηναϊκός». Τι λέτε γι αυτό;

«Εμείς προχωράμε σιγά σιγά και σεμνά. Εχουμε πλάνο και σχέδιο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι οπαδός του Παναθηναϊκού. Ο Μάνος ο Παπαδόπουλος επίσης. Δεν ενθουσιαζόμαστε αλλά κοιτάμε τη δουλειά μας. Θεωρώ ότι Παναθηναϊκός πέρα από την ικανότητα είχε και πάρα πολύ καλό κλίμα όλα αυτά τα χρόνια».

Τώρα είναι καλό το κλίμα;

«Θεωρώ ότι είναι πολύ καλό το κλίμα σας το λέω ότι είναι πολύ δυνατή η σχέση μέσα στην ομάδα γιατί γνωριζόμαστε και από πριν. Στόχος μας είναι το καινούργιο ξεκίνημα να είναι όσο πιο σύντομο γίνεται. Εχουμε δύο ομάδες, τη Βαρέζε και τη Μιλάνο που στο νέο ξεκίνημα εξαφανίστηκαν. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να είναι ανταγωνιστικός. Περπατάμε και θέλουμε να δούμε πού μπορούμε να πάμε. Πρέπει να συνθέσουμε τα κομμάτια».

Βαδίζετε σε αχαρτογράφητη περιοχή στην Ευρωλίγκα;

«Ναι βεβαίως. Εχουμε παιδιά που δεν ξέρουν ακόμα το θεσμό. Αλλά είδαμε και χθες ότι προσπαθούν και βρίσκονται σε καλό δρόμο».

Πώς χάθηκε τα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

«Νομίζω ότι εμείς ήμασταν στο πρώτο ημίχρονο με παιδιά που δεν είχαν ζήσει τέτοια ατμόσφαιρα. Πχ οι Αμερικανοί κοιτούσαν το δίχτυ. Ο Ολυμπιακός ακολούθησε ένα «μοντέλο Παναθηναϊκού». Είχε καλύτερους αυτοματισμούς από εμάς. Θεωρώ όμως ότι παρόλο που ήμασταν πολύ κακοί, μπορέσαμε μέσα από την άμυνα να επανέλθουμε. Αν γυρίσουμε τέτοια εποχή πέρυσι ήταν διαφορετικά. Εγραφαν διθυράμβους για τον Παναθηναϊκό. Άλλος ο Νοέμβρης, άλλος ο Μάιος. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη εμπειρία σ’ αυτό το κομμάτι. Θα το δούμε όταν θα φτάσουμε να παίξουμε στα πλέι οφς. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε πολύ πολύ καλύτεροι.

Αυτό που έχω να πω σαν επίλογο είναι ότι όλα έχουν αλλάξει. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι ο κόσμο του Παναθηναϊκού. Αυτός ο κόσμος είναι και η περηφάνεια του».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε