Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Πεδουλάκης: Ο Παναθηναϊκός έδινε πολύ περισσότερα για τον Περπέρογλου

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο προπονητής των “πρασίνων” μίλησε για την προσπάθεια της διοίκησης να κρατήσει τον Στράτο Περπέρογλου, ενώ αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, τον Σχορτσιανίτη, τον Διαμαντίδη και τη φιλοσοφία του νέου Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης στην ΟΠΑΠ TV:

Για τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού:

«Η φιλοσοφία μας θα είναι η ίδια. Όπως έχω δηλώσει δημόσια θα είμαστε ηλίθιοι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας . Πρέπει να κυριαρχεί το μυαλό πάνω από όλα, το πιο δυνατό στοιχείο στον άνθρωπο είναι το μυαλό. Να διαβάζεις δηλαδή και στην άμυνα και στην επίθεση. Αλλά για να το κάνει αυτό ένας αθλητής με 150 σφυγμούς, θέλει προπόνηση και κάθε μέρα αυτό δουλεύουμε. Και φυσικά η καλή ατμόσφαιρα, που πάντα είχε και εξακολουθεί να έχει ο Παναθηναϊκός».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την οικογένεια:

«Η οικογένεια είχε δύο δρόμους: ένα, να αφήσει την ομάδα και το προσπάθησε να απεμπλακεί γιατί ματώνει οικονομικά κάθε χρόνο και από την άλλη υπάρχει πολύ μεγάλο πάθος για την ομάδα που δεν είναι ότι απλά είναι ιδιοκτήτες, ζουν και αναπνέουν για την ομάδα. Οπότε κυριάρχησε το συναίσθημα από τη λογική. Δεν μας αγχώνει η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, γιατί καταρχάς δεν εμπλέκεται. Έρχεται, χαιρετάει, είναι πολύ καλός με όλους μας, θέλει να βγούμε έξω για φαγητό όλοι μαζί, έχει ανθρώπινα στοιχεία και δείχνει πως ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάνω από όλα».

Για τον Σχορτσανίτη:

«Έχει γκελ στον κόσμο του Παναθηναϊκού και είναι σημαντικό πως ο ίδιος δεν προκάλεσε ποτέ. Δεν αντέδρασε ακραία και αυτό το αναγνωρίζουν οι οπαδοί. Πλέον υπάρχει μεγαλύτερη ωρίμανση στον Σοφοκλή, είναι πιο προσηλωμένος στο παιχνίδι και εμένα αυτό που μου δείχνει μέχρι τώρα είναι πως κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Είναι μεγάλο κίνητρο επίσης η παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Διαμαντίδης έχει φτιάξει παίκτες και παίκτες, θέλει και το κάνει, είναι αλτρουιστής και του αρέσει να κάνει χαρούμενους του συμπαίκτες του. Το ξέρει αυτό ο Σόφο και το έχει δηλώσει πως ήταν μεγάλο κίνητρο για να έρθει».

Για τον Στράτο Περπέρογλου και την αποχώρησή του:

«Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να τον κρατήσει . Η πρώτη πρόταση που του έγινε ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτά που πήρε από τον Ολυμπιακό. Εκείνη τη στιγμή όμως εκτίμησε αυτός και ο εκπρόσωπός του πως θα βρει μεγαλύτερη από το εξωτερικό. Όμως ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη προσπάθεια για να τον κρατήσει».

Για τον Άρμστρονγκ:

«Θέλαμε ένα παιδί που να είναι γρήγορο στο πικ εντ ρολ, όπως ο Μπατίστ που είχε έρθει ως 3-4 και κατέληξε 5αρι με γρήγορη σκέψη στο πιν εν ρολ. Έναν τέτοιο παίκτη θέλουμε αλλά πρέπει να το δουλέψουμε».

Για τον Ούκιτς:

«Ο Ούκιτς έχει πολλά πρωτογενή στοιχεία, είναι πολύ γρήγορος, φτεροπόδαρος για το ύψος του. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να διαβάζει το παιχνίδι λίγο περισσότερο. Κάτι που το θέλουμε εμείς και θεωρώ πως από τη μέση της χρονιάς και μετά θα δούμε έναν άλλο Ούκιτς. Παίζοντας και δίπλα στον Διαμαντίδη , που είναι αναγνωρισμένος πανευρωπαϊκά, θα τον ξεκουράζει κιόλας και θα δούμε έναν διαφορετικό Ούκιτς».

Για τον Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει το πλεονέκτημα της ομοιογένειας. Αυτό είναι το θετικό. Το αρνητικό είναι πως φέτος για πρώτη φορά πρέπει να διαχειριστεί το «πρέπει». Αυτό το άγχος δεν το έχει ο Παναθηναϊκός».

Για τους Έλληνες προπονητές:

«Θέλω να πω ένα πράγμα που το πίστευα ακράδαντα και το φώναζα χρόνια. Ο Έλληνας προπονητής χαίρει μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού παντού εκτός της Ελλάδας. Οι Έλληνες προπονητές θεωρούνται οι κορυφαίοι στην τακτική. Είναι όμως πολύ σημαντικό η δουλειά μας να βγαίνει στο γήπεδο».

Για την πρόσληψή του στον Παναθηναϊκό:

«Είναι πολύ τιμητικό και νιώθεις χαρά που μπορείς να πας σε ένα υψηλότερο επίπεδο και να αναδείξεις τη δουλειά σου. Στις μεγαλύτερες ομάδες είναι πιο εύκολες οι καταστάσεις, αν εξαιρέσουμε την πίεση που πρέπει να διαχειριστείς.

Είναι πιο εύκολα γιατί είναι πιο ποιοτικά τα παιδιά, γενικά είναι πιο οργανωμένα τα πράγματα και με αυτά που έχουν συμβεί τελευταία στο ελληνικό μπάσκετ, μπορείς να συγκεντρωθείς μόνο στο τεχνικό κομμάτι. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη δουλειά μας, γιατί η δουλειά μας είναι ουσιαστικά δημιουργία. Έχεις μια έμπνευση και θες να τη βγάλεις στο παρκέ , οι παίκτες να θέλουν να το κάνουν και να σου βγει κιόλας».

Για τη νέα προσπάθεια του Παναθηναϊκού:

«Είναι πρόκληση για όλα τα παιδιά, και για όλους μας υπάρχει το κίνητρο πως πρέπει να δείξουμε πράγματα. Σίγουρα είναι διαφορετικά τα δεδομένα, οι ελληνικές ομάδες δεν ψωνίζουν πλέον από το πάνω ράφι, ψωνίζουν λίγο πιο κάτω, αλλά είμαστε σίγουροι πως με τη δουλειά και με το dna που έχει το ελληνικό μπάσκετ θα είμαστε ανταγωνιστικοί και στην Ευρώπη.

Εξάλλου εμένα με έχουν σφυρηλατήσει οι δυσκολίες και είμαι έτοιμος να χτίσω την ομάδα πάλι. Είναι ευλογία για μένα πως έχω περάσει από αυτό αλλά έχω δηλώσει χρόνια τώρα πως το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ακούω την μπάλα του μπάσκετ. Δεν με ενδιαφέρει, όπως πολλούς που καλά κάνουν, το θέμα της καριέρας, να πάω ψηλά, αλλά με νοιάζει να ακούω την μπάλα του μπάσκετ. Με ενδιαφέρει τι λένε οι αθλητές και να βλέπω τους αθλητές μου να βελτιώνονται. Εγώ μπορώ να κουμαντάρω την πίεση της επιτυχίας στον Παναθηναϊκό, για μένα το θέμα είναι να μην περάσει αυτή η πίεση στην ομάδα. Πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος πως έκλεισε ο κύκλος μιας ομάδας, που στηρίχτηκε πολύ στην οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Ήταν πολύ γαλαντόμοι και ο Παναθηναϊκός για ομάδα της Δυτικής Ευρώπης είχε αναλογικά το μεγαλύτερο μπάτζετ για δεκαπέντε χρόνια! Συν την παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, και τον τρόπο που έκανε την ομάδα να σκέφτεται και να λειτουργεί έγραψε αυτή την ιστορία. Λόγω των κοινωνικών δεδομένων, ζούμε σε μια καινούργια Ελλάδα, αυτός ο κύκλος έκλεισε. Θα είναι λάθος για όλους μας να ζούμε στην παρελθοντολογία. Είναι περηφάνια για την ομάδα αυτές οι επιτυχίες αλλά πλέον ξεκινά ένας νέος κύκλος».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε