Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πεδουλάκης: Το κύπελλο το… πήραμε στο ΣΕΦ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Αργύρης Πεδουλάκης κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του και τόνισε ότι το ματς πρωταθλήματος στο ΣΕΦ βοήθησε τον Παναθηναϊκό να πάρει το κύπελλο.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης παραχώρησε συνέντευξη στο GOAL, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος.

-Πώς είναι το να κατακτάς τον πρώτο τίτλο στην καριέρα σου;

«Δεν έκρινα ποτέ μια κατάσταση βάσει προσωπικών θεμάτων. Η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί επιβράβευση για τα παιδιά αλλά και για τον σύλλογο. Δουλεύουν σκληρά. Για μένα είναι τιμητικό και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω».

-Τι σας προσφέρει αυτό το Κύπελλο με δεδομένο ότι κατακτήθηκε από μία ομάδα η οποία στο σύνολό της έχει λίγους μήνες δημιουργίας;

«Θα δώσει ηρεμία και αυτοπεποίθηση στα παιδιά. Θα απεγκλωβιστούν από την πίεση. Ο κόσμος είχε συνηθίσει τον Παναθηναϊκό να κατακτά όλους τους τίτλους και πολλοί είτε δεν μπορούσαν είτε δεν ήθελαν να καταλάβουν την καινούργια κατάσταση στον σύλλογο και ως προς τα οικονομικά δεδομένα. Υπάρχουν παραδείγματα ομάδων οι οποίες στη μεταβατική τους περίοδο έκαναν πολλά χρόνια να κατακτήσουν τίτλο ή και εξαφανίστηκαν ακόμα».

-Πώς θα διαχειριστείτε αυτή την επιτυχία; Σκέφτεσαι μην τυχόν και «αδειάσουν» οι παίκτες εν όψει της συνέχειας, αν αναλογιστούμε τη γενικότερη δομή αυτής της ομάδας;

«Το “ψυχολογικό άδειασμα” μπορεί να συμβεί -κι έχει συμβεί- σε ομάδες πιο έμπειρες. Κι αν συμβεί, θα είναι πρόσκαιρο. Ομως δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε να συμβεί ούτε εμείς ως τεχνικό τιμ ούτε και οι παίκτες. Κι αυτό το καταλάβαμε από χθες. Δεν έγινε κάποιο… οργανωμένο γλέντι. Δεν μπήκαμε σε θριαμβολογίες και ούτε θα μπούμε».

-Πότε άρχισες να αντιλαμβάνεσαι ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να στεφθεί Κυπελλούχος;

«Από τον αγώνα πρωταθλήματος στο ΣΕΦ. Εκεί καταλάβαμε ότι αρκούσε να διορθώσουμε κάποια πράγματα ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι, εκμεταλλευόμενοι φυσικά και τα νέα δεδομένα: ότι πρόκειται για τελικό, ότι θα παίξουμε σε ουδέτερο γήπεδο, ότι ουσιαστικά πρόκειται για… άλλο ματς. Κάθε αγώνας έχει τις ιδιαιτερότητές του και οφείλεις να συγκεντρώνεσαι σε όλες τις λεπτομέρειες. Υπάρχουν στην ομάδα μας παιδιά που δεν έχουν αντίστοιχες εμπειρίες. Θεωρώ ότι το ματς στο ΣΕΦ μας βοήθησε πολύ».

-Οσο προχωρά ο χρόνος τι διαφορές βλέπεις στην ομάδα;

«Κατ’ αρχάς, έχουμε γίνει… ομάδα! Υπάρχει ζεστασιά, όμορφη ατμόσφαιρα, παρέα. Αυτό ήταν και το μυστικό του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, η αρχή μας ήταν πάντα στο αμυντικό κομμάτι, το οποίο μας κράτησε σε δύσκολες στιγμές. Στην πορεία φέραμε τρία νέα παιδιά ενώ ατυχήσαμε με τους δύο βασικούς δημιουργούς μας, αυτούς που έχουν το εξήντα με εβδομήντα τοις εκατό της δημιουργίας μας. Ξέραμε ότι η εικόνα που είχαμε αρχικά δεν ήταν ελκυστική και προσπαθήσαμε να βελτιωθούμε. Ο τελικός ήταν το τρίτο σερί ματς που ήμασταν όλοι μαζί και πιστεύω ότι έχουμε κι άλλα περιθώρια βελτίωσης».

– Τι μπορεί να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός από εδώ και πέρα;

«Μετά από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τη στελέχωση της ομάδας, είχαμε δώσει την υπόσχεση ότι θα αγωνιζόμαστε με σθένος σε κάθε ματς. Κι αυτό κάνουμε. Δεν έχουμε παρατήσει κανέναν αγώνα. Η χρονιά είναι δύσκολη με τις περισσότερες υποχρεώσεις στην Ευρώπη που δεν σου επιτρέπουν να κάνεις πολλές δυνατές προπονήσεις. Η αφομοίωση του παιχνιδιού από μια νέα ομάδα είναι δύσκολη. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αν και δεν έχουμε εμπειρία στα παιχνίδια όπου μπήκε το ”πρέπει” καταφέραμε να ανταποκριθούμε. Επαναλαμβάνω κάτι που είπα στην αρχή της σεζόν: να μας κρίνουν όλοι αυστηρά, αλλά στο τέλος».

Το ξέσπασμα του Δ.Γιαννακόπουλου κατά του Ολυμπιακού (VIDEO)

“Φουλάρει” για γκαρντ ο Ολυμπιακός – Σκέψεις αντικατάστασης του Πάουελ

Σε διαθεσιμότητα ο Ταξίαρχος και ΕΔΕ για 24 αστυνομικούς για τα αίσχη στον τελικό μπάσκετ

Μετά το… θρίαμβο των “ανεγκέφαλων” νίκησε ο Παναθηναϊκός

Οι Σέρβοι το…διέκοψαν – Ξύλο στον τελικό κυπέλλου Ερ.Αστέρας – Παρτιζάν(VIDEO)

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός – “Ζούγκλα” αιωνίων το Ελληνικό

Ούτε… προσαγωγή για τα επεισόδια στον τελικό του μπάσκετ

Οι παίκτες του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια των διαιτητών – “Κάνετε τα χατίρια αυτών που σας πετάνε πέτρες”!

Μπαρτζώκας: Ο Γιαννακόπουλος απειλούσε σε όλο το ματς!

Το πράσινο πάρτι στα αποδυτήρια (VIDEO)

Αγγελόπουλοι:Σήμερα νίκησε η αλητεία, ο Γιαννακόπουλος απειλούσε τους διαιτητές!

Ένσταση και αποχή από την απονομή ο Ολυμπιακός!

Το χρονικό των επεισοδίων στο κλειστό του Ελληνικού (VIDEO)

“Πόλεμος” στο Ελληνικό! – Διακόπηκε ο τελικός

Δ. Γιαννακόπουλος: Να τιμωρηθεί ο σύλλογος της βρωμιάς…

Τελικός μπάσκετ: «Βοηθήστε μας, οι άλλοι ήταν Σέρβοι, εσείς Έλληνες»

Η στιγμή που φωτοβολίδα χτυπάει τον Χάινς! (VIDEO)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε