Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πειθαρχική δίωξη σε Ηρακλή και Παντελή

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Εμμανουήλ Αντωνακάκης άσκησε δίωξη στον πρόεδρο του γηραιού αλλά και στην ομάδα για τις δυσμενείς κρίσεις που έκανε ο Ανδρέας Παντελή μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Η δίωξη που άσκησε ο Εμμανουήλ Αντωνακάκης:

“Άσκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος:
1. Του Προέδρου της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ Ανδρέα Παντελή και
2. Της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, νομίμως εκπροσωπουμένης
Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι, στη Θεσσαλονίκη και αλλαχού, στις 5 και 6-9-2011, εδυσφήμισαν με δημόσιες δυσμενείς κρίσεις ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα και δη τη διοργανώτρια των αγώνων ΕΠΟ και θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα αυτής.
Ειδικότερα, κατά τους ανωτέρω τόπους και χρόνους, με αφορμή την εκ μέρους της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. έκδοση απόφασης που αφορά την δεύτερη εγκαλουμένη ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, ο πρώτος των εγκαλουμένων, Πρόεδρος της εγκαλουμένης ΠΑΕ, σε συνεντεύξεις τύπου και ανακοινώσεις, που δημοσιεύθηκαν σε διάφορες εφημερίδες, όπως στις EXEDRA (ΕΞΕΔΡΑ), ΦΩΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Metro Sport, Goal, Αγγελιοφόρος, ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ, Sport Day, ΣΠΟΡ, ΕΘΝΟΣ και ΩΡΑ, ανέφερε τα εξής:
Α) «Δεν απέχει πολύ από το μπουρδέλο ή μάλλον η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δυσφημεί το μπουρδέλο. Αυτό το Δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ έχει προκαλέσει την κατακραυγή του κόσμου, των ομάδων και της κυβέρνησης. Παρά τις διαδοχικές εσφαλμένες αποφάσεις, ζει και βασιλεύει αποφασίζοντας κατά το δοκούν.
Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ποιος αποφασίζει. Εμείς είχαμε προειδοποιήσει για την απόφαση – έκτρωμα. Η ΕΠΟ δεν έχει αρχή και τέλος. Αυτός ο οργανισμός εξυπηρετεί τα συμφέροντα όσων μπορούν μα επηρεάσουν, να επιβάλλουν και να υποχρεώσουν».
Και κατέκρινε δημόσια τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο. “Δεν έχει τις ικανότητες να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το λέω με λύπη. Διάφοροι θέλουν εξυγίανση και δεν με νοιάζει ποιοι είναι αυτοί… Δεν γίνεται εξυγίανση αλλά εκκαθάριση των ομάδων που δεν τους αρέσουν.
Και ο Ηρακλής ήταν εύκολη λεία γι’ αυτούς που προσπάθησαν να σώσουν το τομάρι τους. Διότι ήταν ακυβέρνητος, δεν έκανε σωστά κάποιες διαδικασίες. Υπήρξε και πολιτική παρέμβαση υπέρ του Αστέρα Τρίπολης, σε αντίθεση με τους περισσότερους πολιτικούς της Θεσσαλονίκης οι οποίοι, αν και ήταν ενήμεροι περί της κατάστασης, δεν βοήθησαν τον Ηρακλή. Εμείς απλά είχαμε ζητήσει να επικρατήσει ισονομία”.
Β) «Είμαστε μάρτυρες ακόμα μιας σκανδαλώδους απόφασης από την ΕΠΟ. Ένα όργανο που έχει προκαλέσει την κατακραυγή του κόσμου, των ομάδων και της κυβέρνησης. Έχουν αμφισβητηθεί οι αποφάσεις πάρα πολλές φορές. Γνωμοδοτεί και αποφασίζει κατά το δοκούν.
Είχαμε πει πού οδηγούνται τα πράγματα. Είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας. Άλλοι πολιτικοί έλεγαν ότι θα πάνε καλά τα πράγματα, άλλοι έλεγαν ότι δεν μπορούν να πάρουν μια απόφαση έκτρωμα. Όμως, οι πληροφορίες ήταν διαφορετικές. Ήταν μία απόφαση κόλαφος που προσδιορίζει την κατάσταση του ποδοσφαίρου.
Ξεκινώντας από τον τελευταίο υπάλληλο της ΕΠΟ μέχρι τον πρόεδρο της ΕΠΟ οι πάντες εξυπηρετούν τα συμφέροντα άλλων. Είναι μία απόφαση που ισοδυναμεί με πραξικόπημα δικαστικό. Δεν μπορεί ο Ηρακλής την ημέρα που δικάζεται να εμφανίζεται ο κ. Φάκος και να προδικάζει την απόφαση του Εφετείου.
Η δουλειά του δεν ήταν πού θα πάει ο Ηρακλής. Η δουλειά του ήταν να καλέσει όσους ήταν μπλεγμένοι στα στημένα. Ποιος αποφασίζει ακόμα δεν ξέρουμε. Είναι πασιφανές ότι ήταν το εύκολο θύμα ο Ηρακλής. Είχε παραμείνει ακυβέρνητος. Δεν μπορεί να μην λαμβάνονται υπόψη όλες οι τελευταίες απόψεις και με τρεις γραμμές να μας λέει η Εφέσεων ότι είναι αναρμόδιο το Διαιτητικό.
Τον Ηρακλή δε θα τον ελέγξει κανένας. Δεν έχει την ανάγκη κανενός. Κανείς δε θέλει να τον υποστηρίξει. Έχει το δίκιο με το μέρος του και θα το διεκδικήσει. Ο Πιλάβιος αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ικανός να διοικήσει. Θα μπορούσε να κάνει πολλές ενέργειες.
Νομίζω πως δε θα τα καταφέρει γιατί δεν έχει τις ικανότητες και το λέω με λύπη μου αυτό το πράγμα. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω ο Ηρακλής. Τα πολιτικά δικαστήρια δε θα δεχτούν πίεση. Ούτε καμία απειλή δε θα μας κάνει να πάμε πίσω. Θέλω να σταθώ σε μία δήλωση του κ. Σφυρή, ο οποίος με νομικές τοποθετήσεις εξηγεί γιατί είναι αρμόδιο.
Η Απόφαση του Εφετείου είναι ραμμένη στα μέτρα του Αστέρα Τρίπολης. Ο Ηρακλής θα τραβήξει την υπόθεση αρκετά μακριά. Είναι θέμα των νομικών πώς ακριβώς θα κινηθούμε. Εμείς έχουμε φέρει παίκτες και φτιάχνουμε ομάδα. Θα κάνουμε όλες τις κινήσεις για να αναβληθεί η αγωνιστική.
Υπήρχαν ομάδες που έπρεπε να σωθούν πάση θυσία. Έπρεπε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον. Όλες οι ομάδες ήταν αναγκαίο να κριθούν με έντιμα κριτήρια. Άπαντες οι πολιτικοί έχουν ενημερωθεί για το δίκαιο του Ηρακλή. Έπρεπε να εξασφαλίσουν μία δίκαιη δικαστική διαμάχη.
Είναι υποχρέωση των πολιτικών να παρέμβουν για το καλό του ποδοσφαίρου. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχουμε απόφαση. Αυτοί είπαν πως απλά δεν θα την δικάσουν την υπόθεση και ότι απλά παραμένει η απόφαση. Αυτού του είδους η απόφαση ευνοεί συγκεκριμένη ομάδα πάλι. Έχουμε ακούσει πολλά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν απέχει πολύ από το μπ…”.
Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 25 παρ. 1, 2, 6 και 7 και άρ. 26 παρ. 3, σε συνδ. με άρ. 31 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
Αθήνα, 6-9-2011
Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας
Εμμανουήλ Αντωνακάκης
Επ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε