Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ newsports
ΦΩΤΟ newsports

Μία εβδομάδα μετά τα όσα έγιναν στον ημιτελικό της Τούμπας με τον Ολυμπιακό, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ

«… για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1,2 στοιχ. β΄ και γ΄, 3, 14, 15 παρ.6, στοιχ. α΄- δ΄ και 23 σε συνδυασμό με το άρθρο 31 παρ.2 του Πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013 (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, 16/4/2014)».

Τα επεισόδια στον αγώνα θεωρούνται εκτεταμένα και υπάρχει κίνδυνος να κλείσει η Τούμπα για 1-3 αγωνιστικές, ενώ η δίωξη αναφέρει και ρατσιστική συμπεριφορά λόγω της μπανάνας που πέταξαν στον Λεάντρο Σαλίνο από την κερκίδα.

To αρθρο 15 (παράγραφος 6) προβλέπει:
«Εκτεταμένα επεισόδια
Σε περίπτωση δημιουργίας εκτεταμένων επεισοδίων προ, κατά την διάρκεια ή μετά την
λήξη του αγώνα, επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:

α) Χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

β) Χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000) έως εκατόν σαράντα χιλιάδων ευρώ (140.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

γ) Στις ανωτέρω περιπτώσεις α) και β) και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαιοδοτικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα έως δύο (2) αγώνες
χωρίς θεατές.

δ) Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Το άρθρο 23 (παράγραφος 2) προβλέπει:
«β) Εάν φίλαθλοι μιας ομάδας διαπράξουν ρατσιστικές ή περιφρονητικές πράξεις όπως περιγράφεται στην παρ. 1, το αρμόδιο όργανο θα επιβάλλει χρηματική ποινή στην ομάδα που υποστηρίζουν οι φίλαθλοι αυτοί, ύψους δέκα οκτώ
χιλιάδων ευρώ (18.000) τουλάχιστον και ανεξάρτητα από υπαίτιες ή μη, πράξεις ή παραλείψεις αυτών.

γ) Οποιοσδήποτε θεατής που διαπράττει τα παραπτώματα που καθορίζονται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, θα τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δύο (2) έτη τουλάχιστον».

Σαββίδης: Ο ΠΑΟΚ έχει ξεχωριστή ταυτότητα και μεγαλείο!

Κύπελλο: “Αμόκ” για τα εισιτήρια του τελικού (VIDEO)

“https://www.newsit.gr/category/athlitika”>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε