Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πέντε Ελληνίδες στους τελικούς των αγωνισμάτων τους

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Οι τριπλουνίστριες Βούλα Παπαχρήστου, Αθανασία Πέρρα, Νίκη Πανέτα, η ακοντίστρια Σάββα Λίκα και η αθλήτρια του ύψους Τόνια Στεργίου κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, στη πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στο Ελσίνκι. Εύκολη πρόκριση για Ιακωβάκη

Το… απόλυτο πέτυχαν οι εκπρόσωποί μας στο τριπλούν γυναικών, αφού και οι τρεις κατάφεραν να προκριθούν, εύκολα ή δύσκολα. Η Βούλα Παπαχρήστου, μόλις στην πρώτη της προσπάθεια πέρασε το όριο των 14.20μ, καθώς με άλμα στα 14.35μ πήρε ξεκούραστα το εισιτήριο για τον τελικό. Στη δεύτερη προσπάθειά της (η πρώτη ήταν άκυρη), η Αθανασία Πέρρα πήρε κι αυτή την πρόκριση με άλμα στα 14.22μ.

Μαζί τους στον τελικό και η Νίκη Πανέττα, η οποία στο δεύτερο άλμα της σημείωσε επίδοση 14.08, που ήταν αρκετή για να της δώσει την πρόκριση, έστω και ως 12η, αφού 8 αθλήτριες κατάφεραν να πιάσουν το όριο. Ο τελικός του τριπλούν είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Παρασκευής (21:00).

Η Σάβα Λίκα εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του ακοντισμού, αφού κατέλαβε την 3η θέση στο 1ο προκριματικό γκρουπ, με βολή στα 57.60μ. και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Παρασκευής ( 19:30), σημειώνοντας την 8η καλύτερη επίδοση των προκριματικών.

Η Τόνια Στεργίου πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό του ύψους, όντας η μοναδική αθλήτρια που προκρίθηκε με άλμα κάτω από 1.90. Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1.90, αλλά νωρίτερα είχε περάσει με την πρώτη προσπάθεια το 1.73, το 1.78, το 1.83 και το 1.87. (όλες οι υπόλοιπες, που είχαν επίσης περάσει το 1.87, τα είχαν καταφέρει με τη δεύτερη προσπάθεια). Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα της Πέμπτης (17:45).

Τέλος, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, ο Περικλής Ιακωβάκης πήρε τη 2η θέση στην 1η προκριματική σειρά των 400μ με εμπόδια και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Το εισιτήριο πήρε και ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Τα ημιτελικά των 400μ με εμπόδια θα διεξαχθούν το μεσημέρι της Πέμπτης (13:15)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε