Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πέρασε από την Κρήτη και… έμεινε μόνη τρίτη – Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ

Επέστρεψε στις νίκες η Ένωση που στάθηκε όρθια στον… βούρκο του Παγκρήτιου, επικρατώντας με 3-2 του Εργοτέλη. Μόνη  -προσωρινά- στην τρίτη θέση η ΑΕΚ που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 58′. Επεισοδιακό φινάλε με αποβολές Καραγεωργίου – Δημητριάδη. Δείτε το βίντεο…
Χιμένεθ: Κάντο όπως η Ντόρτμουντ

Το LIVE του αγώνα.

Μπορεί να μην έτυχε της καλύτερης υποδοχής, αλλά είναι σίγουρο πως η ΑΕΚ φεύγει από την Κρήτη με τον καλύτερο τρόπο. Παρά τις σημαντικές απουσίες και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, η Ένωση επικράτησε στο Παγκρήτιο του Εργοτέλη με 3-2 επέστρεψε στα επιτυχή αποτελέσματα και ανέβηκε -έστω και προσωρινά- στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ.

 
Ο “Δικέφαλος” μπήκε δυνατά στον αγώνα, θέλοντας να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας και να δώσει τον δικό του ρυθμό στην αναμέτρηση. Όμως ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, αλλά και η κλειστή άμυνα του Εργοτέλη δεν του επέτρεψαν να πλησιάσει με αξιώσεις της εστία του Δασκαλάκη και έτσι μπόρεσε να απειλήσει μόνο με τα μακρινά σουτ των Ματέος (13′) και Μπλάνκο (21′).
 
Οι Κρητικοί στην συνέχεια κατάφεραν να ισορροπήσουν τον αγώνα, δημιουργώντας την πρώτη τους καλή στιγμή στο 28′ με το σουτ του Μπούντιμιρ το οποίο έδιωξε ο Νασούτι. Οι “κιτρινόμαυροι” πάντως συνέχισαν να παίζουν επιθετικά και άνοιξαν το σκορ στο 35′
 
Ο Γκερέιρο… χόρεψε στην βροχή, μπήκε υπέροχα στην περιοχή των γηπεδούχων και γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή. Εκείνη -μετά από κόντρα- αποκρούστηκε από τον Δασκαλάκη και αφού η προβολή του Νασούτι κόντραρε ξανά, ο πεσμένος Μπλάνκο την έστειλε με γυριστό σουτ στα δίχτυα.
 
Η Ένωση μπήκε φουριόζα και στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 49′. Ο Γκερέιρο έκανε την σέντρα-σουτ, η μπάλα έφτασε στον Μπέρνς που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να παραβιάσει την εστία του Δασκαλάκη.
 
Και εκεί που όλα έδειχναν πως η ΑΕΚ θα είχε ένα εύκολο απόγευμα, ήρθε η φάση του 60′. Ο Μανωλάς έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο Κωνσταντινέας να δείξει πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Ένωσης. Ο Λεάλ δεν αστόχησε και έβαλε τον Εργοτέλη πάλκι στο ματς.
 
Μετά τη μείωση του σκορ και την αποβολή του Μανωλά, ο Εργοτέλης ήταν αυτός που είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας. Οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά, χωρίς όμως να μπορούν να παραβιάσουν την εστία του Σάχα. Η πίεση αυτή έφερε εκνευρισμό στους πάγκους των δυο ομάδων, ο Καραγεωργίου διαρτυρήθηκε για τις αντιδράσεισ του Χιμένεθ και ο διαιτητής Κωνσταντινέας αναγκάστηκε να αποβάλει τον τεχνικό των Κρητικών, αλλά και τον Βασίλη Δημητριάδη.
 
Εκεί που ο Εργοτέλης είχε το πάνω χέρι, η ΑΕΚ σε μια αντεπίθεση πέτυχε και τρίτο γκολ.
Στο 94′ ο Μίτσελ έφυγε στην αντεπίθεση, απέφυγε δυο αντιπάλους, έδωσε στον κενό χώρο στον Γεωργέα, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει.
 
Το χορταστικό αυτό ματς δεν τελείωσε εκεί, αφού στο 98΄ ο Φραγκουλάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε στο τελικό 3-2.
 
Έτσι η Ένωση διατήρησε την παράδοση που την θέλει να μην χάνει από τον Εργοτέλη και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ κόντρα στον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη.
 
Οι συνθέσεις:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο(78΄Γιαλούσης), Ρομάνο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Ορφανός (53′ Φραγκουλάκης), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (53′ Λεάλ)

 
AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Μανωλάς, Γεωργέας, Καφές, Ματέος, Λαγός, Γκερέιρο (66′ Ντιόπ), Μπερνς(86΄ Μίτσελ), Μπλάνκο (73′ Μπαχά)
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
 
ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε