Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Περίπατος” στο Δουβλίνο – Τριάρα… πρωτιάς για ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Έχοντας ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο, ο “δικέφαλος του Βορρά” επικράτησε εκτός έδρας της Σάμροκ Ρόβερς με 3-1 και σε συνδυασμό με την ήττα της Τότεναμ στη Ρωσία από την Καζάν (1-0) πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου του. Δύο δοκάρια από Βιεϊρίνια στην αναμέτρηση.
Διαβάστε ΕΔΩ το LIVE του ματς

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα, αφού με την έναρξη του είχαν δοκάρι, σε σουτ του Βιεϊρίνια (6′), ενώ αμέσως μετά άνοιξε το σκορ με τον Σαλπιγγίδη. Να σημειωθεί πως στην συνέχεια της φάσης του δοκαριού του Πορτογάλου, ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, αφού το σουτ του Σαλπιγγίδη -που ακολούθησε- σταμάτησε με το χέρι ένας αμυντικός της Σάμροκ.

 
Ο “δικέφαλος του Βορρά” κατάφερε να προβληματίσει την ανάπτυξη της Σάμροκ, αφού πίεσε με πολύ σωστό τρόπο στον χώρο του κέντρου, αναγκάζοντας την σε λάθη, ενώ την ίδια ώρα ήταν πολύ καλός στην ανάπτυξη του από τις πτέρυγες, με τους Βιεϊρίνια και Γεωργιάδη.
 
Με το πέρας του χρόνου, ο ΠΑΟΚ έκαναν πιο έντονη την πίεση του, παίρνοντας τον έλεγχο του αγώνα και μετατρέποντας την αναμέτρηση σε… περίπατο. Στο 35′ ο Φωτάκης πέτυχε το δεύτερο τέρμα του “δικεφάλου”, ενώ ο Σαλπιγγίδης διεύρυνε τον δείκτη του σκορ, με χαρακτηριστικά εύκολο τρόπο. Άξιο αναφοράς είναι πως με αυτά τα δυο τέρματα, ο “Σάλπι έγινε ο παίκτης Ελληνικής ομάδας με τα περισσότερα γκολ στην Ευρώπη (27), προσπερνώντας τον Ντέμη Νικολαΐδη!
 
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Σάμροκ μπήκε δυναμικά και κατάφερε να μειώσει σε 3-1, με την εκτέλεση φάουλ του Ντένεχι (51′). Το τέρμα αυτό, αλλά και το πάθος των γηπεδούχων έκαναν τους Θεσσαλονικείς να χάσουν τον έλεγχο του αγώνα και να δεχθούν μεγάλη πίεση.
 
Ο Μπόλονι διαπίστωσε την προσπάθεια των γηπεδούχων να.. σηκώσουν την μπάλα στις επιθέσεις τους και πέρασε τον Μπαλάφα για να περιορίσει τον κίνδυνο. Οι παίκτες της Σάμροκ -χωρίς να έχουν κάτι να χάσουν- δημιούργησαν αρκετές φάσεις στην εστία του Χαλκιά, ο οποίος δεν έδειξε μεγάλη σταθερότητα στις επεμβάσεις του.
 
Παρόλα αυτά το 1-3 παρέμεινε μέχρι τέλους (παρά τις ευκαιρίες που είχαν τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι Θεσσαλονικείς, με πιο σημαντική το δοκάρι του Βιεϊρίνια στο 69′) και έτσι ο ΠΟΑΚ πήρε μία σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Αυτό το “διπλό” θα είχε μεγαλύτερη σημασία, αν στο άλλο ματς του ομίλου η Ρούμπιν Καζάν δεν επικρατούσε στην Ρωσία της Τότεναμ με 1-0.

Οι συνθέσεις:

Σάμροκ Ρόβερς (Μάικλ Ο’ Νιλ): Τόμπσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Σιβς, Μάρεϊ, Ο’ Ντόνελ, Τέρνερ (46′ Κίλνταφ), Ντένεχι, ΜακΚόρμακ (70′ Ράις), ΜακΚέιμπ (46′ Τουίγκ), Σέπαρντ.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Αρίας, Λάζαρ, Φωτάκης (65′ Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (88′ Αποστολόπουλος), Σαλπιγγίδης (90′ Παπάζογλου).

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)
Γήπεδο: Ταλάτ

Η βαθμολογία :
 
1. ΠΑΟΚ 8 (7-4)
2. Ρουμπίν Καζάν 7 (6-3)
3. Τότεναμ 7 (4-2)
4. Σάμροκ Ρόβερς 0 (3-11)
 
Η επόμενη αγωνιστική (30/11)
19.00 Ρούμπιν Καζάν – Σάμροκ Ρόβερς
22.05 Τότεναμ – ΠΑΟΚ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε