Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Περιπλανώμενος Ντέρεκ!

ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR
ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR

Έφυγε για να φτιάξει την ιστορία του. Και κάθε καλοκαίρι επιστρέφει στη Γκάνα για να έχει μια ιστορία να πει. Διαβάστε την πορεία του Ντέρεκ Μπόατενγκ.

Top… Γκαν(α)!

Όταν του μίλησαν για μια ομάδα στην Ελλάδα, εκείνος δε γνώριζε ούτε που θα πήγαινε, ούτε ποιο θα ήταν το μέλλον του. Δεν ήξερε καν την ιστορία του Σταύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος έχει μείνει αξέχαστος στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τις πετυχημένες μεταγραφές που έκανε στη «μαύρη θύελλα», τα καλά χρόνια της δεκαετίας του ’90. Άλλοτε, ψάρευε στην Βραζιλία κι άλλοτε στην Αφρική. Ο Ντέρεκ Οβούσου Μπόατενγκ ήταν ο ένατος Γκανέζος που θα φορούσε τη φανέλα της Καλαμάτας. Τα πολύ πετυχημένα παραδείγματα των Πίτερ Οφορίκουε και Εμπενίζαρ Χάγκαν, αλλά και του Σάμιουελ Τζόνσον έκαναν την τη χώρα που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Αφρικής ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για αγορά… χρυσού.

Ο Μπόατενγκ θα ήταν το επόμενο κοίτασμα που θα έβρισκε ο πρώην πρόεδρος της Καλαμάτας. Ο Ντέρεκ γεννήθηκε στις 2 Μαΐου του 1983 και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία δέκα ετών. Σε μια πολυμελή οικογένεια, ανέλαβε από… μικρός να στέλνει χρήματα στο σπίτι κι έμαθε να ζει μακριά από τη χώρα του. «Μου λείπει η Γκάνα, μου λείπει η οικογένειά μου. Πάντα προσπαθώ να τους τηλεφωνώ, όσο πιο συχνά γίνεται. Στην αρχή ήταν πολύ επίπονο να ζω τόσο μακριά τους. Ήξεραν, όμως, ότι ήταν το μεγάλο μου όνειρο να παίξω ποδόσφαιρο. Αν δεν ήταν το ποδόσφαιρο, δε θα είχα τίποτα να κάνω». Στο σπίτι, οι γονείς του, οι θείοι του και τρία αδέλφια πάντα τον περιμένουν το καλοκαίρι για να ακούσουν τις ιστορίες του χειμώνα του. Όπως τότε που βρισκόταν στη Σουηδία και τους περιέγραφε πως ήταν το χιόνι. «Δεν πιστεύουν ότι υπάρχει στ’ αλήθεια», έλεγε γελώντας και γκρινιάζοντας για το πολύ κρύο.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

“Ερυθρόλευκος” ο Μπόατενγκ – Οριστική συμφωνία με τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε