Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Πέταξε” και το Κύπελλο! Ο Ατρόμητος απέκλεισε τον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Μεγάλη πρόκριση για τον Ατρόμητο στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν εντός έδρας (1-0) του.. μέτριου Παναθηναϊκού και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οδυνηρός αποκλεισμός για τους “πράσινους”, που έχασαν και αυτόν το φετινό τους στόχο, μετά το πρωτάθλημα!

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Ατρόμητος έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας 1-0 του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι. Ο πρώτος αγώνας είχε λήξει ισόπαλος χωρίς τέρματα, έτσι σήμερα το υπέροχο γκολ του Στόιτσεφ στο 65΄ ήταν αρκετό για να στείλει τους Περιστεριώτες στους “4” της διοργάνωσης μαζί με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και έναν εκ των ΠΑΟΚ, Πανιωνίου.

Οι φόβοι για επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα δεν επαληθεύθηκαν ποτέ, αφού οι φίλοι του Παναθηναϊκού -μετά από επέμβαση της αστυνομίας- δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το γήπεδο του Περιστερίου (μόνο κάπου 20 φίλοι των “πρασίνων” κατάφεραν να μπουν, έχοντας αγοράσει εισιτήρια, αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν μετά από συνεννόηση με την αστυνομία).

Το “τριφύλλι” μπήκε επιθετικά στον αγώνα, με τον Βιγιαφάνες να είναι ο κινητήριος μοχλός και τους Πράνιτς – Αμπέντ να παίρνουν αρκετές πρωτοβουλίες. Απ’ την άλλη, ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να κρατήσει στην κατοχή του την μπάλα, αφού έκανε πολλά λάθη στην ανάπτυξη του και αρκέστηκε κυρίως να αμύνεται.

Οι “πράσινοι” συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιο κενό στην αμυντική λειτουργία των “κυανόλευκων”. Η μοναδική αξιόλογη φάση του ημιχρόνου ήρθε στο 43′. Οι γηπεδούχοι, που κέρδισαν κάποια μέτρα προς την περιοχή του Στιλ, κατάφεραν απλά να τον… ενοχλήσει, με το πλασέ του Λαζαρίδη.

Ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε πιο ανταγωνιστικός με την έναρξη της επανάληψης, κάτι που βοήθησε στο να πάρει καλό ρυθμό το παιχνίδι. Την ώρα όμως που Στραματσόνι προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του, περνώντας τον Μπεργκ στο παιχνίδι (ο Κλωναρίδης δεν “τράβηξε” και πάλι στη θέση του φορ και πήγε στο πλάι), οι Περιστεριώτες “χτύπησαν”. Στο 65′ ο Κιβρακίδης έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Στόιτσεφ (τον έχασε ο Μέστο) έπιασε τρομερό εν κινήσει σουτ, κάνοντας το 1-0!

Μέχρι το 80′ το “τριφύλλι” πίεσε για να φέρει το ματς στα ίσα, σκορ που θα του έδινε τη νίκη. Οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν σωστά, “ροκάνισαν” το χρόνο, ενώ στο 83′ έφτασαν πολύ κοντά σε ένα ακόμα τέρμα, με τον Λε Ταλέκ. Έτσι, μετά την ΑΕΚ (στο πρωτάθλημα) οι Περιστεριώτες πήραν και τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό μέσα στην έδρα τους, κερδίζοντας την πρόκριση στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Μπάρκας, Ούμπιδες, Μπίτολο, Κειτά, Φυτανίδης, Στόιτσεφ, Λαζαρίδης, Κυβρακίδης, Λε Ταλέκ (90′ Παπαδόπουλος), Μπρίτο (82′ Ουσέρο), Σουμπίνιο (69′ Ματέι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Μολέντο, Τελάντερ, Λουντ (75′ Βλαχοδήμος), Εσιέν (90′ Λαγός), Καλτσάς (64′ Μπεργκ), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Αμπέντ.

Σε αγώνες ρεβάνς της προημιτελική φάσης του κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-1 (0-5)
Ηρακλής-ΑΕΚ 0-1 (1-4)
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-0 (0-0)

ΠΕΜΠΤΗ (11/2)

19:30 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (1-1)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε