Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πέθανε ο μεγάλος Πινινφαρίνα!

Πέθανε ο μεγάλος Πινινφαρίνα!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 03.07.2012 | 12:19
Πρώτη δημοσίευση: 03.07.2012 | 12:09

Έγραψε ιστορία στον τομέα της σχεδίασης του αυτοκινήτου και όχι μόνο. Ο ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων Σέρτζο Πινινφαρίνα, πέθανε τη νύκτα της Δευτέρας προς την Τρίτη σε ηλικία 85 ετών έπειτα από ασθένεια.

Γεννημένος το Σεπτέμβριο του 1926 κοντά στο Τορίνο, στη βόρεια Ιταλία, ο Σέρτζο Πινινφαρίνα διηύθυνε για πάρα πολλά χρόνια τον όμιλο που είναι εξειδικευμένος στο σχεδιασμό και την κατασκευή κουπέ και καμπριολέ αμαξωμάτων για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστών -- ένα από τα διασημότερα μοντέλα του είναι η Ferrari Testarossa.Επίτιμος πρόεδρος του Pininfarina, είχε παραχωρήσει την επιχειρησιακή διεύθυνσή του ομίλου το 2002 στον γιό του, τον Αντρέα, ο οποίος σκοτώθηκε το 2008 σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο όμιλος σταμάτησε τον περασμένο Οκτώβριο την παραγωγή οχημάτων για λογαριασμό κατασκευαστών εξαιτίας των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά είχε συνεχίσει τις δραστηριότητες σχεδιασμού και έρευνας και ανάπτυξης ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Σέρτζο Πινινφαρίνα ήταν πρόεδρος της ένωσης των ιταλών εργοδοτών, της Confindustria, από το 1988 ως το 1992 και είχε διοριστεί το 2005 ισόβιος γερουσιαστής.
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο