Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πιστόριους: Η Ρίβα πέθανε στα χέρια μου! ΔΕΙΤΕ LIVE

Πιστόριους: Η Ρίβα πέθανε στα χέρια μου! ΔΕΙΤΕ LIVE

Η συγκλονιστική περιγραφή του φόνου της Ρίβα Στέενκαμπ από τον Όσκαρ Πιστόριους μπήκε στην τρίτη μέρα, καθώς στο δικαστήριο της Πρετόρια συνεχίζεται η δίκη του 28χρονου Παραολυμπιονίκη.

«Η Ρίβα πέθανε καθώς την κρατούσα, πριν φτάσει το ασθενοφόρο», είπε ο Πιστόριους, συνεχίζοντας την κατάθεσή του για τρίτη μέρα.

Επανέλαβε ότι δεν φορούσε τα προσθετικά του πόδια όταν πυροβόλησε. Φυσικά η εξέτασή του από τον δικηγόρο του είχε και στοιχεία εντυπωσιασμού. «Ξέρω πως είναι χαζή η ερώτηση και ζητάω συγγνώμη αλλά βγάλατε τα πόδια σας για να πυροβολήσετε;». Η απάντηση του Πιστόριους ήταν αρνητική. Όταν ο δικηγόρος του τον ρώτησε αν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη Ρίβα, είπε: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω τη Ρίβα ή οποιονδήποτε άλλο».

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΕΤΟΡΙΑ

Η απολογία του ξεκίνησε από το σημείο που σταμάτησε χθες, όταν κατέρρευσε και με λυγμούς έφυγε από την αίθουσα του δικαστηρίου.

«Προσπαθούσα να τη σηκώσω αλλά δε μπορούσα. Φοβόμουν μήπως της κάνω περισσότερο κακό» είπε και άρχισε να κλαίει. Και τότε, αφού είδε πως η Ρίβα ανέπνεε κάλεσε για ασθενοφόρο.

Αφού υποστήριξε πως έχει κενά μνήμης, είπε πως ο γείτονάς του, κ. Στάντερ και η κόρη του έφτασαν στο σπίτι του.

Πήρε τη Ρίβα στα χέρια του και την κατέβασε στο ισόγειο. Είπε στους γείτονες του πως έπρεπε να πάνε στο νοσοκομείο. Κι εκείνοι του ζήτησαν να την αφήσει κάτω γιατί ο ασθενοφόρο βρισκόταν ήδη καθ’ οδόν.

Η Ρίβα πάλευε να αναπνεύσει, ενώ ο Πιστόριους είχε βάλει το χέρι του στο γοφό της για να σταματήσει την αιμορραγία. Όταν τον ρώτησαν για τις πλαστικές σακούλες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, είπε πως τις χρησιμοποίησε για να σταματήσει το αίμα.

Η εξέταση από τον δημόσιο κατήγορο

Περιγράφοντας τη στιγμή της σύλληψης του, είπε: «Από το γκαράζ με πήγαν στο εσωτερικό του σπιτιού και ένας αστυνομικός ήρθε και μου συστήθηκε. Μου συστήθηκε και μου είπε πως ήταν φίλος της οικογένειάς μου και δεν είχα τίποτα να φοβηθώ και πως ήταν εκεί να για να προσέξει.

Σε εκείνο το σημείο ο συνταγματάρχης Van Rensburg με ενημέρωσε ότι επειδή ήμουν ο μοναδικός παρών στο περιστατικό, έπρεπε να με συλλάβει».

«Έκανα λάθος, έκανα λάθος, έκανα λάθος» επανέλαβε ο Πιστόριους καθώς ξεκίνησε η εξέταση από τον δημόσιο κατήγορο. «Γιατί δε λέτε πως πυροβολήσατε και σκοτώσατε τη Ρίβα Στέενκαμπ» του είπε ο δικηγόρος. «Το έκανα» είπε ο Πιστόριους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατέρρευσε με λυγμούς ο Πιστόριους – «Δεν ήθελα να πιστέψω πως ήταν η Ρίβα πίσω από την πόρτα του μπάνιου» – Όλη η περιγραφή του φονικού

Το κλάμα του Πιστόριους: “Δεν ήθελα να τη σκοτώσω” – “Τις νύχτες ξυπνάω και μυρίζω αίμα”

Η απολογία του Όσκαρ Πιστόριους: Ήθελα να προστατεύσω τη Ρίβα – Παίρνω αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά – Το ανέκφραστο βλέμμα της μητέρας του θύματος

Ανατριχιαστικές ΦΩΤΟ από την βίλα του Πιστόριους τη νύχτα της δολοφονίας

Η selfie με το φιλί και τα μηνύματα που έστειλε η Ρίβα στον Πιστόριους ένα μήνα πριν τη σκοτώσει

Μηνύματα σοκ της Ρίβα στον Πιστόριους: “Σε φοβάμαι…”! – Η ζήλια τον οδήγησε στο φόνο;

Οι τελευταίες στιγμές της Ρίβα Στέενκαμπ: “Είδε” το θάνατό της, κατέθεσε ειδικός – “Ο Πιστόριους ήξερε πως εκείνη ήταν στο μπάνιο όταν πυροβολούσε”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε