Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πλατινί: Δεν θα καταργήσουμε το Europa League

Πλατινί: Δεν θα καταργήσουμε το Europa League

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί διέψευσε τα σενάρια που θέλουν το Γιουρόπα Λιγκ να καταργείται, ενώ επιβεβαίωσε πως στόχος της UEFA είναι να πραγματοποιηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020 σε 13 πόλεις.

Αρχικά, ο Πλατινί δήλωσε για το Europa League: «Δεν ισχύει ότι σκεφτόμαστε να το καταργήσουμε. Έχουν γίνει κάποιες σκέψεις, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει κάτι. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε το Europa League. Είναι η διοργάνωση που κάθε ομάδα έχει τύχη να κερδίσει».

Σχετικά με το Euro 2020 και την προοπτική των 13 πόλεων δήλωσε: «Είναι μεγάλη πρόκληση για μας. Θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο».

Ο Πλατινί δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο διεκδίκησης της προεδρίας της FIFA: «Θα πρέπει να το σκεφτώ. Εξαρτάται από το αν θα έχω τη διάθεση να το κάνω. Έχω ακόμη κάποιους μήνες για να αποφασίσω. Έχω καλές σχέσεις με τον Ζεπ Μπλάτερ, αλλά σε κάποια πράγματα διαφωνούμε».

Τέλος, ο Πλατινί αναφέρθηκε και στη χρήση της τεχνολογίας στο κύπελλο συνομοσπονδιών, αλλά και στο επερχόμενο παγκόσμιο κύπελλο: «Είμαι ρομαντικός. Δεν μου αρέσουν οι. μηχανές στο ποδόσφαιρο. Και επιπλέον το κόστος της τεχνολογίας γραμμής είναι πολύ μεγάλο. Θα πρέπει να δώσουμε περίπου 50 εκατ. ευρώ. Προτιμώ το μοντέλο με τους πέντε διαιτητές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε