Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πλατινί: Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κινδυνεύει

ΦΩΤΟ REUTERS
Μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ουέφα αναφέρθηκε στο πρόβλημα των στημένων αγώνων και τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για την κάθαρση.

«Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κίνδυνο και θα μπορούσα ακόμα να πω ότι όλα τα αθλήματα στην Ευρώπη κινδυνεύουν. Ο αυξανόμενος αριθμός των στημένων αγώνων, ο οποίος συνδέεται άμεσα με τον online στοιχηματισμό, δεν σέβεται τίποτα και καμία χώρα δεν είναι ασφαλής. Αυτά τα στημένα παιχνίδια είναι ενορχηστρωμένα από εγκληματικές οργανώσεις» υποστήριξε αρχικά ο Μισέλ Πλατινί για να προσθέσει:

«Η ενοχοποίηση της αθλητικής απάτης απέχει ακόμη πολύ από το να γενικευθεί. Και το κενό αυτό συμβάλλει στη διατήρηση των στημένων παιχνιδιών, που περιπλέκουν την κατάσταση. Γι ‘αυτό η παρέμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μου φαίνεται ότι είναι αναγκαία πλέον. Είναι απαραίτητο να ενθαρρυνθούν τα κράτη μέλη να ποινικοποιήσουν την αθλητική απάτη και να ενθαρρύνουν την απαραίτητη συνεργασία μεταξύ των δημόσιων Αρχών και των αθλητικών Αρχών. Είναι ένα ζήτημα ευθύνης, ένα ζήτημα ηθικής, ένα ζήτημα δικαιοσύνης».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε