Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πλατινί και Σαρκοζί εμπλέκονται στην…εξαγορά του Μουντιάλ απ’το Κατάρ!

Πλατινί και Σαρκοζί εμπλέκονται στην…εξαγορά του Μουντιάλ απ’το Κατάρ!

Πολύ σοβαρές καταγγελίες κάνει ένα από τα πιο έγκυρα περιοδικά του κόσμου. Το France Football αναφέρει ότι οι Άραβες προχώρησαν στο χρηματισμό μελών της επιτροπής που ψήφισε για το Μουντιάλ του 2022 ενώ εμπλέκει τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αποκαλύψεις για… στημένη διαδικασία επιλογής του Κατάρ ως η χώρα που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο κύπελλο του 2022, όμως το ότι οι καταγγελίες έρχονται από το France Football δίνει μία διαφορετική διάσταση στο όλο θέμα.

Σε ένα εικοσασέλιδο αφιέρωμα το Γαλλικό περιοδικό αναφέρει ότι ο Ίσα Χαγιάτου και ο Ζακ Ανουμά από τη συνομοσπονδία της Αφρικής πούλησαν τις ψήφους τους στο Κατάρ έναντι 1,5 εκατ. δολαρίων.

Το θέμα δεν σταματάει εκεί αφού το France Football γράφει ότι ο Μισέλ Πλατινί συναντήθηκε με ισχυρούς ανθρώπους του Κατάρ, ενώ φέρεται να έδωσε το παρών σε δείπνο που είχε ο Πρίγκιπας και ο πρωθυπουργός της χώρας με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί όπου έγιναν παρασκηνιακές συζητήσεις. 

Το περιοδικό εμπλέκει στις κουβέντες και την αγορά του πλειψηφικού πακέτου των μετοχών της Παρί Σεν Ζερμέν από Άραβες.

Στο δημοσίευμα υπάρχουν και δηλώσεις του Πλατινί για το δείπντο: “Ο κ. Σαρκοζί ουδέποτε μού ζήτησε να ψηφίσω το Κατάρ. Με κάλεσε στο δείπνο, αλλά ήξερε πως η ψήφος μου είναι ανεξάρτητη και πως θα ψήφιζα την υποψηφιότητα που θεωρούσα εγώ καταλληλότερη.” Ο πρόεδρος της UEFA, πάντως, επιβεβαίωσε ότι ψήφισε το Κατάρ: “Ηταν ώρα να πάει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε μία διαφορετική γωνιά της γης.”

Το Κατάρ, αν και δεν ήταν φαβορί, πήρε 14 από τις 22 ψήφους και θα διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022 επικρατώντας των υποψηφιοτήτων των ΗΠΑ (ήταν το φαβορί), της Αυστραλίας, της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας.

Το France Football γράφει ότι έχει στοιχεία για τα όσα καταγγέλει και θα τα δώσει απευθείας στην FIFA.

100 χρόνια μπροστά το Κατάρ – Δείτε το εκπληκτικό ρομπότ που θα κάνει σκιά στα γήπεδα του Μουντιάλ

Στη Ρωσία το Μουντιάλ του 2018 – Στο Κατάρ το 2022

Μουντιάλ στο Κατάρ με θαλάσσια ταξί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε