Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ποινές φυλάκισης σε 5 οπαδούς της Γιαγκελόνια!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Βαριές ποινές επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης σε πέντε οπαδούς της Γιαγκελόνια για τα επεισόδια που προκάλεσαν πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Άρη.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους 5 οπαδούς σε ποινές φυλάκισης από 19 μέχρι 29 μήνες, με αναστολή στους τέσσερις εξ αυτών, ενώ τους επιβλήθηκαν πρόστιμα από 500 έως 1100 ευρώ.
 
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν αμέσως μετά την ισοφάριση σε 1-1 των Πολωνών στο 25’ της αναμέτρησης. Εκείνη την ώρα, οι οπαδοί της Γιαγκελόνα, πανηγυρίζοντας το γκολ της ομάδας τους, έσπασαν τα κιγκλιδώματα της κερκίδας όπου φιλοξενούνταν, επιχειρώντας να εισέλθουν στο γήπεδο. Δύο εξ αυτών κατάφεραν να μπουν στο αγωνιστικό τερέν,όπου κρατώντας ο ένας σιδηρολοστό και ο άλλος πυρσό επιτέθηκαν σε άνδρα της εταιρίας security του “Κλ. Βικελίδης” που επιχείρησε να τους σταματήσει.

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι συνεπλάκησαν στην κερκίδα των φιλοξενουμένων με δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες επιχείρησαν να αποτρέψουν ενδεχόμενη είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο δικαστήριο κατέθεσαν αστυνομικοί ως μάρτυρες κατηγορίας οι οποίοι περιέγραψαν “καρέ-καρέ” τα επεισόδια.

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδόθηκαν. Οι δύο “εισβολείς” του γηπέδου ισχυρίστηκαν ότι βρισκόταν δίπλα στα κιγκλιδώματα κι όταν η ομάδα τους πέτυχε το γκολ οι υπόλοιποι συμπατριώτες τους, θέλοντας να πανηγυρίσουν την επίτευξη του τέρματος, άσκησαν πίεση στα κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα αυτά να σπάσουν και οι ίδιοι να πέσουν στον τερέν.

Οι υπόλοιποι είπαν ότι δεν είναι “χούλιγκαν” και ότι ήρθαν στη Θεσσαλονίκη με ειρηνικές προθέσεις να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της ομάδας τους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε