Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ποιoι Ρώσοι “κόπηκαν” απ’το Ρίο μετά τις προϋποθέσεις της ΔΟΕ- Η Ρωσίδα του στίβου που σώθηκε

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τρία μεγάλα “αστέρια” του ρωσικού αθλητισμού, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κολύμβησης στα 100 μ. πρόσθιο και χάλκινη Ολυμπιονίκης στα 200μ. του ίδιου στιλ, Γιούλια Εφίμοβα και οι ποδηλάτες Ιλνουρ Ζακάριν και Ολγκα Ζαμπελίνσκαγια είναι μεταξύ των Ρώσων αθλητών που δεν πρόκειται να αγωνιστούν στο Ρίο. H μοναδική εκπρόσωπος του ρωσικού στίβου θα είναι η Ντάρια Κλίσινα.
 

Οι τρεις πρώτοι έχουν παραβιάσει στο παρελθόν τους κανονισμούς περί ντόπινγκ και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έθεσε η ΔΟΕ για τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος. Κανείς Ρώσος που έχει τιμωρηθεί για φαρμακοδιέγερση δεν μπορεί να μετάσχει στη διοργάνωση!

Ο Ζακάριν τερμάτισε πρώτος στη 17η ημέρα του ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας (20/7) στις Αλπεις και στο Ρίο επρόκειτο να αγωνιστεί στην ποδηλασία δρόμου, όπως και η δύο φορές χάλκινη Ολυμπιονίκης, Ολγκα Ζαμπελίνσκαγια.

Η 36χρονη αθλήτρια, που το χειμώνα ζει και προπονείται στην Κύπρο και το καλοκαίρι στην Αγία Πετρούπολη, είχε ανέβει στο βάθρο των Αγώνων του Λονδίνου ως τρίτη στην ατομική χρονομέτρηση και στην ποδηλασία δρόμου.

Επίσης, εκτός Ρίο τέθηκε και η αργυρή Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Τατιάνα Κασίρινα και οι κολυμβήτριες Νατάλια Λόβτσοβα, Ντάρια Ουστίνοβα.

Πάντως, σε αντίθεση με την αθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, Γιούλια Στεπάνοβα που επρόκειτο να μετάσχει στο Ρίο ως ανεξάρτητη και όχι με τη σημαία της Ρωσίας, η πρωταθλήτρια του μήκους Ντάρια Κλίσινα θ’ αγωνιστεί κανονικά. Αμφότερες είχαν γίνει δεκτές ως ανεξάρτητες.

Ομως, η Στεπάνοβα έχει βρεθεί ντοπαρισμένη στο παρελθόν και “κόπηκε”. Η Κλίσινα ζει και προπονείται στις ΗΠΑ και εκεί υποβάλλεται σε ελέγχους ντόπινγκ, συνεπώς δεν τέθηκε θέμα για τη συμμετοχή της. Αυτή είναι η μοναδική Ρωσίδα αθλήτρια του στίβου που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

MAΡΙΑ ΚΑΟΥΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε