Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πόλεμος “αιωνίων” – Ο Μαρινάκης απειλεί, ο Παναθηναϊκός απαντάει

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το ντέρμπι των “αιωνίων” άρχισε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας στις τοποθετήσεις “κύκλων” της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς το πρόσωπό του. Ποιά ήταν η μεταμεσονύκτια αντίδραση των “πρασίνων”.

 Όλα άρχισαν όταν “κύκλοι” της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατηγόρησαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη για προσπάθεια υπονόμευσης της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αφορμή σχετική τοποθέτηση του.

 
 
Την… σκυτάλη στην συνέχεια πήρε ο απερχόμενος πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης, με επίσημη τοποθέτησή του στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.
 
Σε αυτή, ο κ. Μαρινάκης τονίζει πως αν ο Παναθηναϊκός δεν προβεί σε διάψευση των διαρροών τότε θα κινηθεί νομικά εναντίων του.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
“Υπό άλλες συνθήκες η διαρροή φημών, για διαφωνίες στην τοποθέτησή μου ως προέδρου της Super League, για την κάθαρση, σήμερα κατά την κλήρωση του πρωταθλήματος 2011-2012 θα ήταν εξοργιστική
 
Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι απλά θλιβερή.
 
Θλιβερή γιατί αν ανταποκρίνεται όντως σε αντιδράσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τότε μάλλον ο πρόεδρός της δεν ήταν ο ίδιος που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου σε παρόμοια σχεδόν αυτολεξεί αρχική τοποθέτησή μου στο θέμα της κάθαρσης, δεν έκανε απολύτως καμία διαφορετική τοποθέτηση και ούτε υποβολή της παραμικρής ένστασης.
 
Θλιβερή γιατί αν όντως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιθυμεί μια κάθαρση που θα βασίζεται στη μη εφαρμογή των νόμων, σε αοριστολογίες και στην υποκρισία και θα επιδιώκει τη δαιμονοποίηση του ποδοσφαίρου, τότε σίγουρα τοποθετείται απέναντι σε όλες τις άλλες ομάδες της Super League αλλά και απέναντι στην κοινή λογική και τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.
 
Σε αυτή την περίπτωση μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει η σκιαμαχία του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με καθυστέρηση αρκετών ωρών και η απομόνωση στην οποία οδηγείται στην απέλπιδα προσπάθειά του, για άλλη μια φορά, να φορτώσει τις εσωτερικές αντιπαλότητες που αντιμετωπίζει σε φανταστικούς εξωτερικούς εχθρούς.
 
Τέλος, αν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν προβεί σε διάψευση των συγκεκριμένων διαρροών οι οποίες πλήττουν άμεσα τόσο τη Super League όσο και εμένα και ως εκπρόσωπός της τοποθετήθηκα, θα αναγκαστούμε να προβούμε στη δρομολόγηση νομικών διαδικασιών”.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση Μαρινάκη, σε μεταμεσονύκτια τοποθέτηση της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αρνήθηκε να συμμορφωθεί, τονίζοντας πως “… δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν”!

Η τοποθέτηση των «κύκλων» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

“Πρώτον ο Παναθηναϊκός είναι εκ των ιδρυτών της λίγκας και ο πρώτος που πέρα από οποιοδήποτε δικό του οικονομικό συμφέρον προάσπισε στη πράξη τη κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και με κάθε τρόπο προήγαγε την ενότητα της λίγκας. Συνεπώς δεν δέχεται από κανέναν υποδείξεις για την στάση του. 

Δεύτερον το πότε και πως θα εκφράσει τις απόψεις του ο Παναθηναϊκός είναι κάτι που αφορά τον ίδιο και κανέναν άλλο. 

Τρίτον είναι δεδομένο πως ο κ. Μαρινάκης χρησιμοποιώντας το θεσμικό του ρόλο ως προέδρου της Σούπερ Λιγκ έκανε κρίσεις για μια διαδικασία της δικαιοσύνης που είναι σε εξέλιξη και αφορά τη κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε