Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πολύ σκληρός για να πεθάνει – Ισοφάρισε σε…θρίλερ ο Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ύστερα από ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Παναθηναϊκός νίκησε 81-79 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑκαι ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 1-1. Κορυφαίος για την ομάδα του Ομπράντοβιτς ο Διαμαντίδης, που πέτυχε 23 πόντους και ήταν ήταν αυτός που “τράβηξε” τους γηπεδούχους στα δύσκολα – Εξαιρετικός και ο Καϊμακόγλου. Την Κυριακή στο ΣΕΦ η τρίτη αναμέτρηση

Δείτε ΕΔΩ το LIVE και το VIDEO του αγώνα

Συγκλονιστικό ματς στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη στις λεπτομέρειες (81-79), να κάνει το 1-1 στη σειρά των τελικών και να έχει ξανά την ψυχολογία με το μέρος του, ενόψει της συνέχειας

Με μια μεγαλειώδη αντεπίθεση, το “τριφύλλι” κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και από εκεί που έχανε με 40-45 στη αρχή της τρίτης περιόδου, περάσει μπροστά με 56-45 μέσα σε 4΄. Τα καλάθια του Καϊμακόγλου, η καρδιά του αρχηγού Δημήτρη Διαμαντίδη και οι βοήθειες από τον Μπατίστ , έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα στους «πράσινους».

Οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με Χάινς, Σπανούλη, Πρίντεζη, να πάρουν τη νίκη, αλλά έχασαν στις… λεπτομέρειες. Πλέον, οι δύο ομάδες πηγαίνουν στο ΣΕΦ την Κυριακή για να δούμε ποιος θα κάνει το δεύτερο βήμα προς τον τίτλο.

Νευρικό ξεκίνημα από τις δυο ομάδες, χωρίς ρυθμό στην επίθεση και με πολλά φάουλ, τα οποία δεν συνοδεύτηκαν -αρχικά- από εύστοχες βολές. Ο Ολυμπιακός είχε ένα μικρό προβάδισμα με την έναρξη του δεκαλέπτου, με τους “πράσινους’ όμως να περνούν γρήγορα μπροστά. Οι δυο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, με το “τριφύλλι” να κλείνει την πρώτη περίοδο μόλις ένα πόντο μπροστά από τον αντίπαλο του (20-19).

Καλύτερο από πλευράς ρυθμού το δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός δεν θέλησε να τρέξει και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον Βουγιούκα μέσα στην ρακέτα, που “τράβηξε” τους γηπεδούχους στο σκορ. Ο διεθνής παίκτης όμως δεν τα πήγε καλά στα αμυντικά του καθήκοντα μπροστά στον “δαιμονισμένο” Χάινς και έγινε αλλαγή με τρία φάουλ. Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού άφησε την… σφραγίδα του, έβγαλε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και ήταν ο κύριος υπαίτιος -μαζί με τους Πρίντεζη και Σλούκα- που οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ.

Ο Παναθηναϊκός είχε “κολλήσει” επιθετικά (δεν είχε περιφερειακό σουτ) και μόνο από τις ενέργειες του Διαμαντίδη και κάποια καλάθια του Περπέρογλου κατάφερε να πάει στο ημίχρονο όντας τρεις πόντους πίσω από τους Πειραιώτες (38-41).

Οι “πράσινοι” μπήκαν αλλαγμένοι στην κρίσιμη τρίτη περίοδο και -θυμίζοντας τον καλό τους εαυτό- πήραν κεφάλι στο σκορ (48-45), αναγκάζοντας τον Ιβκοβιτς να πάρει τάιμ άουτ για να τους κόψει τη φάρα και να επαναφέρει την συγκέντρωση στους παίκτες του. Αυτό δεν έγινε, το “τριφύλλι” πάτησε… γκάζι και με μπροστάρη τον Καϊμακόγλου άνοιξε την… ψαλίδα. Ο Ολυμπιακός άργησε να αντιδράσει, αλλά κατάφερε να μειώσει μία διαφορά 16 πόντων στους οκτώ (67-59).

Ο μεγάλος αυτός τελικός είχε και… σούπερ φινάλε. Ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεση του και 2.05” πριν τη λήξη του αγώνα πλησίασε στον πόντο, αλλά τελικά η… μπίλια έκατσε στο πράσινο

Δεκάλεπτα: 20-19, 38-41, 67-59, 81-79. 

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 3, Περπέρογλου 7, Μπατίστ 11, Λόγκαν, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 23, Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Σμιθ 4, Γιασικεβίτσιους 11. 

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 18, Άντιτς 4, Σπανούλης 10, Ντόρσεϊ 7, Κέσελ 2, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 8, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 11, Μάντζαρης 5, Σλούκας 4, Κατσίβελης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε