Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πως ήσουν και πως έγινες

Από το ζενίθ στο ναδίρ έφτασε ο Ντιόγκο
Από το ζενίθ στο ναδίρ έφτασε ο Ντιόγκο, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Ντιόγκο από το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού έχει γίνει ένας από τους πιο ανεπιθύμητους παίκτες στου Ρέντη. Ποιος φταίει και τι λέει η πλευρά του παίκτη.

Πιάστηκαν στα χέρια Ντιόγκο-Γ. Παπαδόπουλος

Το περιστατικό στην προπόνηση της Τρίτης με τον Βραζιλιάνο να… παίζει μπουνιές με τον νεαρό Γιάννη Παπαδόπουλο είναι η πιο τρανή απόδειξη πως ο Ντιόγκο δεν νιώθει πλέον άνετα στον Πειραιά. Ο παίκτης που ανάγκασε τον Σωκράτη Κόκκαλη να βγάλει, περίπου, 10 εκατομμύρια ευρώ από ταμεία της ΠΑΕ πέρυσι το καλοκαίρι,φέτος είναι φανερό πως έχει πάρει την …κάτω βόλτα.

Το περίεργο είναι πως ο Ντιόγκο χρειάστηκε μηδαμηνό χρόνο προσαρμογής και προερχόμενος από ένα γεμάτο πρωτάθλημα με την Πορτουγκέζε, ανταποκρίθηκε αμέσως στις προσδοκίες όσων των επέλεξαν, σκορπώντας τον τρόμο στις αντίπαλες άμυνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ένας τραυματισμός στα μέσα της σεζόν σταμάτησε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις αλλά τότε όλοι υπέθεσαν πως ο Βραζιλιάνος… κλάταρε από τα συνεχόμενα παιχνίδια.
Η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να κάνει το νταμπλ και τον Ντιόγκο να μαθαίνει, σύμφωνα με τις φήμες, τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης…Με την απομάκρυνση του Βαλβέρδε το καλοκαίρι ο επιθετικός του Ολυμπιακού χάνει έναν από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του στην ομάδα. Επίσης φεύγει για την Πόρτο και ο παίκτης που όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Ντιόγκο ήταν αυτός που μπορούσε να τον καταλάβει καλύτερα (Φερνάντο Μπελούτσι). Ο Κετσπάγια έρχεται και η διοίκηση των “ερυθρόλευκων” αφήνει την ομάδα χωρίς έναν άνθρωπο που να γνωρίζει τα αποδυτήρια και να μπορεί να ελέγχει τους παίκτες. Οι φήμες για συναντήσεις του Ντιόγκο με τα “πρώτα” ονόματα των μεγάλων πιστών της Αθήνας αυξάνονται και σαν να μην έφταναν αυτά παθαίνει τον έναν τραυματισμό μετά τον άλλον. 
Ο κόσμος στο “Γ. Καραισκάκης” τον βλέπει στα πρώτα φιλικά και… δεν τον γνωρίζει από τα περιττά κιλά, στη συνέχεια χάνει τα κιλά αλλά πρώτα είχε χάσει την επαφή του με τα δύχτια. Το “φουριόζικο” ξεκίνημα του Μήτρογλου τον στέλνει στον πάγκο. Ο Ντιόγκο σε μία από τις ελάχιστες συμμετοχές του, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης τραυματίζεται σοβαρά και χάνει το μεγαλύτερο μέρος της σέζον. Ο Ζίκο θέλει να τον … αναστήσει αλλά βλέπει ότι ο συμπατριώτης του δεν μπορεί να συνέλθει. Ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται στα τελευταία παιχνίδια με τον Μπάντοβιτς, πια στον πάγκο, αλλά ακούει τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο, που θέλει να δει τον περσινό Ντιόγκο.
Την Τρίτη στην προπόνηση ο Ντιόγκο μεταμφιέζεται σε … Ρόκι Μπαλμπόα γρονθοκοπώντας τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Η πλευρά του παίκτη προσπαθεί να τον δικαιολογήσει λέγοντας πως ο Βραζιλιανός έχει υποφέρει φέτος από τραυματισμούς και δεν κρατήθηκε όταν τον μάρκαρε σκληρά ένας συμπαίκτης του. 

Το θέμα είναι ότι σε όλο αυτό το διάστημα ο Ντιόγκο ναι μεν δεν φάνηκε έξυπνος για να προστατεύσει τον εαυτό του, αλλά λίγότερο εξύπνα φέρθηκε η διοίκηση των Πειραιώτων που τον άφησε ανεξέλεγκτο και δείχνει να πετάει 10 εκατομμύρια ευρώ σε εποχές δύσκολες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε