Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πουγιόλ και… γκολ – Στον τελικό η Ισπανία

ΦΩΤΟ REUTERS
Ο αρχηγός των Φούριας Ρόχας με κεφαλιά… κανονιά στο 73′ έστειλε την Ισπανία στον πρώτο τελικό της ιστορίας της και άφησε τους Γερμανούς με τις εντυπώσεις από τη μέχρι τώρα παρουσία τους. Το χταπόδι επιβεβαιώθηκε και πάλι.
Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο ημιτελικός που είχε χαρακτήρα τελικού δεν προσέφερε θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις αλλά σε τέτοιο σημείο που έχει φτάσει το Μουντιάλ η ουσία είναι αυτή που μετράει. Και την ουσία την είχαν οι Ισπανοί που πήραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το εισιτήριο για τον τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία. Το σίγουρο είναι ότι την Κυριακή το βράδυ θα υπάρξει Παγκόσμιος πρωταθλητής που δεν έχει ξαναπάρει τον τίτλο.

 
Η Ισπανία ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει με αρκετές αξιώσεις στα καρέ του Νόιερ. Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 6ου λεπτού όταν ο Βίγια δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Γερμανίας.
 
Οι Φούριας Ρόχας είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και την κατοχή της μπάλας. Η Γερμανία δεν θύμισε σε κανένα σημείο την ομάδα που όλοι απόλαυσαν στους προηγούμενους αγώνες της. Η απουσία του Μίλερ ήταν εμφανέστατη αφού ο Τροχόφσκι που πήρε τη θέση του δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους στον Κασίγιας.
 
Στο 45′ πάντως οι Γερμανοί διαμαρτυρήθηκαν για μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος πάνω στον Οζίλ μέσα στην περιοχή.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί μπήκαν αποφασισμένοι να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Είχαν ένα εντυπωσιακό πεντάλεπτο 55′-60′ όπου έφτασαν πολλές φορές κοντά στο γκολ. Ο Νόιερ δεν νικήθηκε.
 
Η Γερμανία ισορρόπησε το ματς, έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Κρος, αλλά στο 73′ διαδραματίστηκε η φάση που έμελλε να κρίνει τον αγώνα. Ο Πουγιόλ πήδηξε ψηλότερα από όλους μετά το κόρνερ του Τσάβι και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους Ισπανούς στον… έβδομο ουρανό.
 
Από εκεί και μετά η Νασιονάλ Μανσάφτ ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Ο Λεβ το πάλεψε έριξε στο ματς και τον Γκόμεζ αλλά ποτέ η ομάδα του δεν απείλησε ουσιαστικά τον Κασίγιας.
 
ΦΩΤΟ REUTERS.

Το απόλυτο κοντράστ…

ΦΩΤΟ REUTERS.
 

Γερμανία: Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα (80′ Γκόμεζ), Σβαιντσάιγκερ, Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε, Τροχόφσκι (62′ Κρος), Λαμ, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ (52′ Γιάνσεν).
 
Ισπανία: Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ, Ινιέστα, Βίγια (80′ Τόρες), Τσάβι, Κεπντεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο (90′ Μαρτσένα), Ράμος, Μπούσκετς, Πέδρο (85′ Σίλβα).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε