Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πράσινα… κανόνια – Μπεργκ και Φιγκερόα “καθάρισαν” για Παναθηναϊκό

Νίκη για Παναθηναϊκό με την “σφραγίδα” των επιθετικών του ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Νίκη για Παναθηναϊκό με την “σφραγίδα” των επιθετικών του ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με τα τέρματα των δυο επιθετικών του ο Παναθηναϊκός επικράτησε εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης με 2-1, πέτυχε έτσι την δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και πέρασε στην τρίτη θλεση της βαθμολογίας. Υπέροχο γκολ από Μπεργκ – Μπήκε αλλαγή κα…ι λύτρωσε τους “πράσινους” ο Φιγκερόα. Πανέμορφο το τέρμα της ισοφάρισης του Ντε Μπλάσις

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Οι “πράσινοι” έδειξαν για ένα ακόμα ματς πως βρίσκονται σε ανοδική πορεία και κόντρα στον Αστέρα έδειξαν επιθετική φιλοσοφία και πήραν τη νίκη (2-1) με δυο γκολ από τους επιθετικούς τους. Απ’ την άλλη, ο Αστέρας μπήκε… φοβισμένος στο παιχνίδι και πέρα από το υπέροχο τέρμα του Ντε Μπλάσις δεν έδειξε κάτι άλλο. Πολύ καλό παιχνίδι από τους Πράνιτς, Λαγό, Κλωναρίδη, Μπεργκ και Ντίνα.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε εξ αρχής πως ήθελε να έχει στα πόδια του την μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Απ’ την άλλη ο Αστέρας προτίμησε να ακολουθήσει πιο αμυντική τακτική, ενώ μετά το δεκάλεπτο περιορίστηκαν κατά πολύ οι επιθετικές του προσπάθειες (μοναδική καλή τους στιγμή αυτή του 7′ με το σουτ του Ουσέρο.

Το “τριφύλλι” συνέχισε να πιέζει από τις πτέρυγες, ειδικά από τα αριστερά με Πράνιτς και Κλωναρίδη, αλλά και με τον Ντίνα στα δεξιά. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν όμως να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους μέχρι το 25′ και να σκοράρουν (είχαν για πιο καλή φάση του πλασέ του Κλωναρίδη στο 13′), οι Αρκάδες ισορρόπησαν το παιχνίδι κι έτσι από το 30′ και μετά δεν είδαμε κάτι αξιόλογο.

Οι “πράσινοι” μπήκαν με το πόδι στο… γκάζι στην επανάληψη, αλλά βρήκαν μπροστά τους έναν πολύ καλό Ερνάντεζ, στις δυο ευκαιρίες που είχε ο Μπεργκ (50′, 51′). Τελικά ο Σουηδός πέτυχε το γκολ που ήθελε, ανοίγοντας το σκορ (59′) με ένα… σεντερφορίσιο τέρμα. Ένα λεπτό όμως αργότερα ο Αστέρας πάτησε μετά από πολύ ώρα την αντίπαλη περιοχή και με υπέροχο πλασέ του Ντε Μπλάσις έφερε το ματς στα ίσα.

Μέχρι το τέλος του ματς είχαμε αρκετά νεύρα από τους παίκτες των δυο ομάδων, κάτι που δεν βοήθησε στο να δούμε καλό θέαμα. Ο Παναθηναϊκός πίεσε για το νικητήριο γκολ, ο Αναστασίου πέρασε τον Φιγκερόα στο 74′ και οκτώ λεπτά αργότερα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα βρήκε δίχτυα για το τελικό 2-1.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (74’ Φιγκερόα), Ντίνας, Μπεργκ (90’ Μπαϊράμι).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Μέντες, Αμπέιντ.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Ζησόπουλος (80’ Καράσκο), Γκόιαν, Ουσέρο, Κοντοές, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (53’ Εντό), Ναβάρο, Μπαράλες (78’ Χουάνμα).

Στον πάγκο: Μπαντής, Λισγάρας, Κουρμπέλης, Ζαραδούκας.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Τσολάκης (Αθηνών)
Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε