Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πράσινη…απόδραση με Ούκιτς απ΄το Κάουνας!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Με πρωταγωνιστή και κορυφαίο τον Ούκιτς ο Παναθηναϊκός έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης επικρατώντας με 78-73 της Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Αν και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ, ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο στο Κάουνας κι έφυγε με σπουδαίο “διπλό” στις αποσκευές του, που του δίνει τη δυνατότητα να αγκαλιάσει την πρόκριση.

Πλέον, με απολογισμό 5-3 ο Παναθηναϊκός πρέπει απλά να διαφυλάξει την έδρα του και να παλέψει τα παιχνίδια σε Μπάμπεργκ και Μάλαγα, ούτως ώστε να φτάσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται.

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε σημαντικές αδυναμίες στην άμυνα και είδε μάλιστα τις δύο κολώνες του, τον Σχορτσανίτη και τον Λάσμε να φορτώνονται από το πρώτο ημίχρονο με τρία φάουλ έκαστος. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός παρέμενε κοντά (18-15, 22-19, 33-32) και έμοιαζε να ψάχνει το κατάλληλο χρονικό σημείο για να χτυπήσει.

Τις πρώτες προειδοποιητικές βολές ο Κυπελλούχος Ελλάδας τις εξαπέλυσε στο τρίτο δεκάλεπτο δια χειρός Διαμαντίδη, Ούκιτς και Γκιστ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μετά από πολλή ώρα (51-53 στο 27′) αλλά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ εξακολοθούσαν να τον πληγώνουν και να του στοιχίζουν.

Οταν όμως αυτή η πληγή θεραπεύτηκε, ο δρόμος προς τη νίκη άνοιξε διάπλατα. Χρειάστηκε βέβαια να βάλει το χεράκι του και ο εκπληκτικός Ούκιτς ο οποίος χωρίς αμφιβολία πέτυχε τα δύο σημαντικότερα καλάθια του αγώνα. Με δικό του τρίποντο ο Κροάτης γκαρντ διαμόρφωσε το 69-73 ενώ ο ίδιος, μετά από κλέψιμο του Διαμαντίδη έκανε και το 69-75, 2:40 πριν από το τέλος.

Τα υπόλοιπα ήταν θέμα διαχείρισης. Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να προφυλαχθεί από τα σουτ απελπισίας του Πόποβιτς και να πάρει τα ριμπάουντ φτάνοντας μέχρι την πανάκριβη νίκη (78-73).

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 43-40, 58-56, 73-78

Ζαλγκίρις (Πλάθα): Ντάρντεν 9(1), Πόποβιτς 10, Λαβρίνοβιτς Ντ. 4, Γιουσκεβίτσιους, Λιπκεβίτσιους, Γιαβτόκας 8, Κουζμίνσκας 5(1), Λαφαγιέτ 15(3), Καουκένας 4, Φουτ 7, Λαβρίνοβιτς Κ. 11(1).

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8(1), Ματσιούλις 4, Καπόνο 4(1), Ούκιτς 21(3), Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 13(4), Γκιστ 12, Ξανθόπουλος, Σχορτσανίτης 3.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ας τολμήσουν να με βγάλουν απ΄το ΟΑΚΑ!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε