Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Πράσινο” μήνυμα τίτλου – Θρίαμβος του Παναθηναϊκού στην Τούμπα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Ο Παναθηναϊκός ήταν εκπληκτικός στην Τούμπα και μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ. Κλέιτον, Κουίνσι και ο ασταμάτητος Λέτο σκόραραν για τους πράσινους στο εντυπωσιακό 1-3. Ο Βιεϊρίνια με ανύπαρκτο πέναλτι πέτυχε το γκολ της τιμής για τον Δικέφαλο. Πολλές αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Μολότοφ και δακρυγόνα στην Τούμπα πριν το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ(VIDEO)

Τσάκας: Ο Πρίγκιπας θα φέρει τον Ροναλντίνιο στον Παναθηναϊκό

Λαϊκά δικαστήρια στην Τούμπα

Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης ήταν ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα. Με συγκέντρωση στο πλάνο του Φερέιρα, με αποτελεσματικότητα αφού τα δύο πρώτα σουτ που έκανε στην εστία βρήκαν το στόχο τους αλλά και εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας, οι πράσινοι πήραν εύκολα το τρίποντο και έμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ατρόμητο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του ματς να κάνει το παιχνίδι του και από το 56′ και μετά, όταν ο Κουίνσι έκανε το 2-0, είχε απέναντι του και τον κόσμο ο οποίος αποδοκίμαζε στις προσπάθειες των παικτών του Μπόλονι.
 
Ο αγώνας στην Τούμπα ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό αλλά με ελάχιστες φάσεις. Ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε τη μπάλα και με τους Κουίνσι, Λέτο προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Χαλκιά.
 
Στο 11′ ο Αργεντινός σούταρε άστοχα από καλή θέση και δύο λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση του ΠΑΟΚ. Ο Σαλπιγγίδης γύρισε με δύναμη από δεξιά τη μπάλα, ο Καπίνο απομάκρυνε δύσκολα και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπουμσόνγκ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι.
 
Ο Δικέφαλος του Βορρά ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, απείλησε με το δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια στο 23′ αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ.
 
Ο Κλέιτον με εκπληκτικό χτύπημα φάουλ στο 33′ νίκησε τον Χαλκιά, από το σημείο που είχε σκοράρει και ο Νίνης στην περυσινή νίκη των πράσινων στην Τούμπα.
 
Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ έψαξε την ισοφάριση πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά τα σουτ του Φωτάκη, του Σαλπιγγίδη και του Αρίας δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Καπίνο.
 
Ο ρυθμός που είχαν οι γηπεδούχοι στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους δεν συνεχίστηκε στο δεύτερο αφού ο Παναθηναϊκός κράτησε τη μπάλα και τους παίκτες του ΠΑΟΚ μακριά από την εστία του Καπίνο.
 
Στο 56′ ο Κατσουράνης πίεσε τον Σνάουτσνερ, έκλεψε τη μπάλα, τη γύρισε στο σωστό σημείο και ο Κουίνσι με τη βοήθεια της κόντρα σε αμυντικό του ΠΑΟΚ έδωσε μεγάλο προβάδισμα στους πράσινους.
 
Οι γηπεδούχοι πάγωσαν μετά και το δεύτερο γκολ και όταν άρχισαν να συνέρχονται δέχτηκαν και το τρίτο τέρμα που έβαλε πρόωρο τέλος στο ματς.
 
Ο Λέτο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 70′ νίκησε τον Χαλκιά για τρίτη φορά και σημείωσε το 8ο φετινό του γκολ στη Σούπερ Λίγκα.
 
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άρχισαν να αποχωρούν από την Τούμπα, ενώ όσοι έμειναν αποδοκίμαζαν τον Σαλπιγγίδη αλλά και αρκετούς παίκτες της ομάδας τους.
 
Στο 84′ Βιτόλο, ο οποίος τα άκουσε από τους φίλους του ΠΑΟΚ όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, και Βιεϊρίναι διεκδίκησαν τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Κουκουλάκης είδε πέναλτι, αν και ο παίκτης του Παναθηναϊκού βρήκε καθαρά τη μπάλα.
 
Ο Βιεϊρίνια σκόραρε από τα 11 βήματα αλλά αρκετοί ήταν οι οπαδοί που αποδοκίμασαν… Στα λεπτά που απέμεναν ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Καπίνο και στο τέλος του ματς ο κόσμος
Ο Παναθηναϊκός έφτασε στους 16 βαθμούς, όσους έχει και ο Ατρόμητος με δύο ματς περισσότερα όμως οι Περιστεριώτες και συνέχισε την αήττητη πορεία του στη Σούπερ Λίγκα.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Εττό, Μαλεζάς, Κοντρέρας (46′ Τσιρίλο), Σνάουτσνερ, Αρίας (58′ Σπαντάτσιο), Φωτάκης, Λαζάρ, Βιερίνια, Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου (61′ Γιάννου).

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (74′ Βιτόλο), Σιμάο, Ζέκα (94′ Μαυρίας), Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (75′ Τοτσέ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε