Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Πράσινο” της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Πρίγκιπα

“Πράσινο” της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Πρίγκιπα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.10.2011 | 14:19
Πρώτη δημοσίευση: 06.10.2011 | 14:19

Από το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα ξεκαθάρισαν ότι η κοινοτική νομοθεσία υπερισχύει της ελληνικής και επομένως, κάθε μη Ευρωπαίος πολίτης δικαιούται να πάρει μετοχές μιας ΠΑΕ

Η ώρα των... αποδείξεων για τον Πρίγκιπα

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μέσω του μέλος της Παναγιώτη Περάκη, έχει τονίσει ότι ο νόμος στην Ελλάδα απαγορεύει την απόκτηση μετοχών μιας ΠΑΕ από επενδυτή που δεν έχει την ευρωπαϊκή ιθαγένεια.
 
Ωστόσο η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν βάζει παρόμοια εμπόδια και είναι χαρακτηριστικό πως σε άλλες χώρες της ΕΕ, Άραβες, Ρώσοι και Αμερικάνοι έχουν στην κατοχή τους ποδοσφαιρικές ομάδες.
 
Η ιστοσελίδα “prasinanea.gr” επικοινώνησε με το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα και ζήτησε διευκρίνιση για τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην ελληνική και την κοινοτική νομοθεσία.
 
“Η κοινοτική νομοθεσία υπερισχύει της ελληνικής” ήταν η ξεκάθαρη τοποθέτηση του γραφείου, που δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας. Εφόσον λοιπόν ο Πρίγκιπας Σουλτάν ή άλλος επενδυτής ολοκληρώσει την απόκτηση των μετοχών του Παναθηναϊκού και η ΕΕΑ δεν εγκρίνει τη μεταβίβαση, τότε ουσιαστικά η απόφαση της θα αντίκειται στο νομικό πλαίσιο που εφαρμόζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση...
 
Όσο για το πως μπορεί να αντιδράσει ο επίδοξος μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, από το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέδειξαν δύο δρόμους.
 
Είτε το αρμόδιο Υπουργείο να εναρμονίσει την ελληνική τοποθεσία με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή, είτε ο άμεσα θιγόμενος από τη διαφορά του ισχύοντος καθεστώτος να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου είναι βέβαιη η δικαίωση του.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο