Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Πράσινος” ΠΟΛΕΜΟΣ στα ερτζιανά!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κορυφώνεται η κόντρα ανάμεσα σε Βγενόπουλο, Βαρδινογιάννη και Πατέρα. Η αγορά χωρίς πλαφόν, τα ψέμματα, ο Γκοβού, ο Ολυμπιακός, οι εποστολές και ο “τουλούμπας”…

Περίπου τρεις ώρες κράτησε η διαμάχη των παραγόντων του Παναθηναϊκού στον Nova ΣΠΟΡ FM. Όλα ξεκίνησαν με την συνέντευξη του Ανδρέα Βγενόπουλου ο οποίος ξεκαθάρισε  πως αγοράζει την ΠΑΕ χωρίς πλαφόν αρκεί να γίνει κοινός έλεγχος. Τόνισε πως πρόταση υπάρχει και είναι σοβαρή, ενώ ζήτησε να κλείσουν οι δύο εφημερίδες ( derby, ΠΡΑΣΙΝΗ)  για το καλό του Παναθηναϊκού. Επίσης αναφέρθηκε στην διάθεση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να μην πουλήσει και στον “πόλεμο” που δέχονται αυτός και ο Νίκος Πατέρας.

Άμεση ήταν απάντηση του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού, ο οποίος διέψευσε πως δεν σήκωσε το τηλέφωνο στον Βγενόπουλο και πως ο δεύτερος έχει βάλει 43 εκατ. ευρώ στην ομάδα, ενώ υπογράμμισε πως ο Mr Mig  δεν μπορεί να μπαίνει στο ίδιο καζάνι με τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τέλος για την Παιανία είπε: “Έχει πολλά οικόπεδα εκεί. Να πάνε να αγοράσουν ένα”.

Μόλις ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη ήταν η σειρά του Νικόλα Πατέρα να παρέμβει. Ο πρώην προέδρος του Παναθηναϊκού αποκάλυψε μέρος των επιστολών του με τον Τζίγγερ και τους λόγους που αποχώρησε, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον δημοσιογράφο, Κώστα Γκόντζο χαρακτηρίζοντας τον “τουλούμπα”, “φαιδρό υποκείμενο” και “καραγκιόζη”

Όσα είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος:

Θα κάνετε τελικά πρόταση;

 
Είχα καλέσει τον κόσμο με την τελευταία μου ανακοίνωση και είχα πει πως δεν θα πρέπει να ασκήσουν πιέσεις στους αγοραστές ή τους πωλητές. Νομίζω πως έχω καταθέσει μια πολύ σοβαρή πρόταση προς τον κ. Βαρδινογιάννη. Θα είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε 23 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του ρόστερ, ενώ θα έμπαιναν και κάποια λεφτά για την αγορά του προπονητικού κέντρου της Παιανίας.

Η πρόταση χαρακτηρίστηκε αναξιόπιστη, εγώ ο ίδιος χαρακτηρίστηκα αναξιόπιστος. Έχω βάλει ήδη 20 εκατομμύρια ευρώ στην ΠΑΕ και άλλα 23 εκατ. ευρώ για την ονοματοδοσία του γηπέδου. Συνολικά 43 εκατ. ευρώ. Όταν ένας άνθρωπος έχει κάνει κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται αναξιόπιστος. Δεν έγινε ποτέ αποτίμηση της ΠΑΕ.

Δεν ξερεί κανείς άλλος εκτός από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη τι γίνεται με το γήπεδο. Το χειρίζεται μόνος του τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να σας δώσω ένα παράδειγμα. Στις διαπραγματεύσεις που έκανε η ΓΗΠΕΛ με την κυβέρνηση δεν ξέρουμε τι ειπώθηκε. Δεν γνωρίζουμε και την σύμβαση με τον κατασκευαστή. Σε αυτή τη φάση που είμαστε, ακούσαμε από την Ντελόιτ ότι το γήπεδο θα κοστίζει 220 εκατ. ευρώ, την ώρα που εμείς ξέραμε ότι θα κάνει 90 εκατ. ευρώ. Επίσης, δεν γνωρίζουμε από την Κυβέρνηση τους όρους για να κάνουμε το γήπεδο, δεν ξέρουμε αν συμφωνήσει ο ΠΑΟ ή τι προτάσεις θα έχει ο κατασκευαστής. Ας πάρουμε το παράδειγμα του κ. Μαρινάκη, ο οποίος πλήρωσε 10 εκατ. ευρώ για το μισό Καραϊσκάκη. Δεν έχει παρουσιαστεί ένα επιχειρηματικό σχέδιο, ότι θα κοστίσει τόσο το γήπεδο και θα έχουμε τόσα έσοδα από αυτό. Δεν υπάρχει καμία βάση για να μας δώσει νούμερα. Από αυτό και μόνο προκύπτουν διαφορές στην αποτίμηση. Εμείς εκείνο που προτείναμε ήταν: “ελάτε να καθίσουμε να κάνουμε από κοινού έλεγχο – οι δικοί μας οι δικοί σας ορκωτοί – και θα δούμε τι θα γίνει’’.

Πόσο κοστολογείται την ΠΑΕ;

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι ΠΑΕ δεν είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις. Όποιος έχει μια ΠΑΕ, πρέπει να καταλάβει ότι στηρίζεται στα όνειρα κάποιων οπαδών και χρειάζεται να βάζει κάποια χρήματα κάθε χρόνο. Επίσης, πρέπει να υπολογίσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ, όπως είναι οι παίκτες. Ας πούμε ότι ο Λέτο κάνει 5 εκατ. ευρώ, αυτό υπολογίζεται ως περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Επίσης, χρειάζεται να υπολογίσουμε το ενοίκιο για την ΠΑΕ.

Μπορεί να σου ζητήσει κάποιος 500.000 ευρώ και ένας άλλος να σου ζητήσει 2 εκατ. ευρώ. Εκείνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε με τον κ. Βαρδινογιάννη είναι να κάνουμε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία.

Εάν έκανα μία πρόταση – υπό αίρεση – θα είχα πάλι πόλεμο. Η άλλη πλευρά είπε να δώσουμε ένα νούμερο, σαν να αγοράζουμε γουρούνι στο σακί. Αντιλαμβάνεστε ότι αν υπήρχε μια πρόταση, με το κλίμα που υπάρχει με τους οργανωμένους να λένε ότι καθαρίζουμε εμείς, δεν υπάρχει καλό κλίμα και θα μπορούσα εγώ να είμαι ηθικός αυτουργός. Αν υπήρχε πρόταση για πώληση της ΠΑΕ, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει πει ότι δεν θέλετε να αγοράσετε. Τι απαντάτε;

Είναι αδιανόητο ότι ένας άνθρωπος που έχει δώσει 40 εκατ. ευρώ για να έχει το 10% των μετοχών. Είναι αστεία τα όσα λέγονται. Τι μέτρο σύγκρισης υπάρχει με τον Ολυμπιακό; Δεν είναι τα ίδια πράγματα. Τι έκανε ο κ. Μαρινάκης στον Ολυμπιακό; Έβαλε χρήματα στην ομάδα. Εμείς έχουμε ήδη βάλει κάποια χρήματα στον ΠΑΟ και εγώ από την πλευρά μου έβαλα 23 εκατ. ευρώ επιπλέον για την ονοματοδοσία του γηπέδου.

Τότε, επίσης, είχα δεχθεί κριτική για το όνομα του γηπέδου. Ο κ. Κόκκαλης παίρνει 10 εκατ. ευρώ για το 50% του Καραϊσκάκη. Αυτό σημαίνει πως η αξία του γηπέδου είναι 20 εκατ. ευρώ; Τότε τι γίνεται; Παρότι αρχικά λέγαμε ότι δεν θέλουμε να αγοράσουμε τον ΠΑΟ, τώρα φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε πρόταση.

Για την παραίτηση του Ζολώτα και την πολυμετοχικότητα;

Τελικώς, οι πράξεις της συμμετοχής στην αύξηση είναι μια κοροϊδία. Επιμένω πως όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον Αμπράμοβιτς και τα μέλη της ΠΕΚ είχαν δίκιο που δεν μπήκαν. Για παράδειγμα ο κ. Ζολώτας είναι ένας άνθρωπος που έχει βάλει 9 εκατ. ευρώ και δεν έχει ενοχλήσει ποτέ. Μία φορά διαφώνησε και έφαγε πολύ λάσπη. Και τι δεν είπαν για αυτόν. Πως δεν έφυγε γιατί δεν ήθελε να βάλει 700.000 ευρώ στην ΑΜΚ. Μα εδώ έχει βάλει 9 εκατ. ευρώ.

Δεν έχω πει ότι θα γίνει Τζίγκερ στη θέση του Τζίγκερ. Ό,τι κάνουμε θα έχουμε πάλι πολυμετοχικό σχήμα. Δεν υπάρχει μέλλον στις ελληνικές ομάδες, αν δεν υπάρχει πολυμετοχικό πλάνο.

Αν πιστεύουν ότι ένας άνθρωπος θα βάζει πολλά εκατ., κάνουν λάθος. Το αρχικό πλάνο μου ήταν να μπουν 10-15 ισχυροί επιχειρηματίες και στη συνέχεια να δίνονται μετοχές στον κόσμο. Όταν υπάρχουν γνωστοί επιχειρηματίες και εφοπλιστές, δεν χρειάζεται να πάμε στον κόσμο για να βοηθήσουν την ομάδα. Εκείνο που λέμε ότι θα δώσουμε κάποιο μέρος των μετοχών στον κόσμο, επειδή ο ΠΑΟ υπάρχει 100 χρόνια και θα υπάρχει για πολλά ακόμα χρόνια. Έτσι, μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Αλλάζετε άποψη συχνά. Μία λέτε πως δεν θέλετε να ασχοληθέιτε και την άλλη πως θέλετε να αγοράσετε.

Σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο τα έχω κάνει ”θάλασσα”. Είχα πει ότι είμαι παράγοντας, δεν πρέπει να μιλάω και πρέπει να πηγαίνω μόνο στο γήπεδο. Ωστόσο, μίλησε ο συναισθηματισμός που έχω για την ομάδα. Ελπίζω ότι πλέον θα επικρατήσει η λογική. Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις ότι δεν θα ξαναμιλήσω, αλλά χρειάζεται να μιλάω όταν έρθει η ώρα. Έχω πει ότι ο ΠΑΟ είναι το χόμπι μου και η λάσπη που δέχομαι είναι κακό. Όλοι αυτοί που μιλούν αρνητικά είναι αλήτες επί πληρωμή.

Ο κόσμος έχει κουραστεί από τις πολυμετοχικές κόντρες.

Είναι αθλιότητα να αμφισβητούν την Παναθηναϊκοφροσύνη τη δική μας. Η αλήθεια είναι ότι φέτος ο κ.Βαρδινογιάννης θα έπαιρνε το μέγιστο από όσα θα μπορούσε να πάρει. Αν του χρόνου δεν τα πάει καλά, τότε θα μειωθεί το κόστος της ΠΑΕ.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο κ.Πατέρας μιλούσε με τον Σισέ και του ζητούσε να έρθει σε επαφή με τον Γκοβού και να έρθει στον ΠΑΟ. Αν ο ΠΑΟ πάρει το πρωτάθλημα, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να χειροκροτήσουμε και να πούμε συγχαρητήρια σε όλους. Τι καλύτερο για εμάς να τα πηγαίνει καλά ο ΠΑΟ. Το 4-0 από τον Ολυμπιακό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά και στη συνέχεια να μπούμε στην ΠΑΕ.

Τι επιλογές υπάρχουν τώρα;

 
Υπάρχουν 4 δρόμοι για τον Παναθηναϊκό. Ο πρώτος είναι μεγαλομέτοχος και ο μέτοχος που συμπλέει μαζί του να κλείσουν τις εφημερίδες τους και να σταματήσει ο πόλεμος. Πρέπει μνα πορευτούμε όλα μαζί. Έγραψαν ότι θα ανοίξω εφημερίδα με τον Πατέρα. Αυτά είναι αστεία. Δεν κάνουμε αυτά για τα οποία τους κατηγορούμε. Χρειάζεται ο Βαρδινογιάννης το Derby;

Καλά που δεν το χει. Ο ίδιος έχει πει πως πληρώνει την προσωπική φρουρά του Γκόντζου. Κατηγορώ και τον κ.Πατέρα, επειδή οι λόγοι της αποχώρησής του έχουν ανακοινωθεί σε επιστολές που έχει ανταλλάξει Εμείς δεν έχουμε και ούτε θα δημιουργήσουμε μηχανισμούς επικοινωνιακούς. Ελπίζω να είναι η τελευταία μου συνέντευξη.

 
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή παράγοντας του ΠΑΟ. Θα τον ευχαριστώ και θα τον ευγνωμονώ για πάντα για όσα έχει προσφέρει. Δεν έχω πει ποτέ τίποτα για αυτόν. Το μόνο που του έιπα κάποτε είναι “κλείσε αυτή την εφημερίδα. Τι ανάγκη την έχεις. Είσαι ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Γιατί να έχεις ανάγκη την εφημερίδα του γιου σου και τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του μεγαλύτερου παράγοντα του ΠΑΟ.
 
Η δεύτερη λύση: να δεχθεί την πρότασή μας, να προχωρήσει ο έλεγχος. Να συνεχίσει η ομάδα τις μεταγραφές της και ό,τι άλλο γίνεται, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα και στο τέλος να καθίσουμε στο τραπέζι για το καλό του ΠΑΟ.

Η τρίτη λύση: είναι να γυρίσει ο κ. Πατέρας και εγώ θα είμαι μέσα.

Η τέταρτη λύση: αυτή που έχουμε τώρα. Έχουμε την αύξηση των 15 εκατ. ευρώ και να την καλύψουν ο κ. Βαρδινογιάννης και ο κ. Γιαννακόπουλο.

 

Το μίνιμουμ που πιστεύω ότι χρειάζεται ο ΠΑΟ για να προχωρήσει είναι 23 εκατ. ευρώ, όσα είχα αναφέρει στην πρότασή μου. Αν προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τους κ. κ. Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλος, θα στηρίξουμε την ομάδα και δεν πρόκειται να κάνουμε αντιπολίτευση.

Ο κάθε άνθρωπος κρίνεται από τις πράξεις του, εγώ είχα βάλει συνολικά 40 εκατ. ευρώ και με είπαν αναξιόπιστο, τη στιγμή που είναι εκείνοι αναξιόπιστοι. Σας υπενθυμίζω ότι υπήρξε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και στη συνέχεια ο κ. Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε ότι περιμένει πρόταση για την πώληση της ΠΑΕ.

Κανείς δεν έχει αρνηθεί τον έλεγχο. Εμείς θεωρούμε ότι είναι πρόφαση του μη ελέγχου. Η ΠΑΕ στελεχώνεται από ανθρώπους του κ. Βαρδινογιάννη και είχε καλύτερο έλεγχο από τον κ. Πατέρα. Έτσι, δεν ισχύουν τα όσα λέγονται για κακοδιαχείριση από τον κ. Πατέρα.

Για την αποχώρηση του κ. Πατέρα και την μεταγραφή του Γκοβού;

Ήμουν μπροστά στη συνάντηση του κ. Βαρδινογιάννη και του Πατέρα. Ρώτησε: Τι προπονητή έχουμε και του έδωσε μια λίστα με 80 προπονητές, ήταν σε εξέλιξη οι μεταγραφές και μας ζήτησε να πληρώσουμε εμείς τον Σπυρόπουλο και χρειαζόταν να κάνουμε εμείς όλες τις διαπραγματεύσεις.

Δεν συμφωνώ με την κριτική που έγινε με την κακοδιαχείριση περί Πατέρα. Όταν είχε γίνει η μεταβίβαση, όλα ήταν σε εκκρεμότητα. Πριν δύο χρόνια η μόνη πρόταση του κ. Βαρδινογιάννη ήταν ο κ. Αντωνίου. Μετά έπρεπε να κλείσει προπονητή και τα πολλά κενά με τους παίκτες. Προφανώς επειδή βιαζόμασταν, έγιναν λάθη. Η δεύτερη χρονιά όμως ήταν ακόμα καλύτερη και η τρίτη θα ήταν καλύτερη. Όταν ο κ. Πατέρας έφυγε, τους είπε ότι η πρότασή του ήταν ο Γκοβού. Αυτός έδωσε τη λίστα. Επίσης δόθηκε και λίστα για τους αμυντικούς. Ο Μπορντόν ήταν και αυτός στη λίστα. Μπορεί να μην ήταν ψηλά, γιατί υπήρχε προτεραιότητα για άλλους παίκτες, αλλά βρισκόταν στη λίστα. Δεν λέω ότι δεν ήταν μεγάλη επιτυχία του Τζίγγερ ο Γκοβού, αλλά υπήρχε προγραμματισμός. Εγώ είμαι εντυπωσιασμένος και είμαι σίγουρος ότι θα την έκανε και ο Πατέρας. Αλλά να δούμε αν θα μείνουν και όλοι οι παίκτες. Γιατί εμείς δεν θέλαμε να έρθει ο Γκοβού και να φύγει ο Λέτο. Θέλουμε να μείνουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι παίκτες και να γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες.

Έχει τη δυνατότητα μία ομάδα, όταν απαρτίζεται από 20-25 μεγαλομετόχους, να πάρει χρήματα από χορηγίες ώστε να αποφύγει τα προβλήματα από τα νέα μέτρα της UEFA για το financial fair play. Υπάρχει το μοντέλο να φέρεις παίκτες που μπορείς να μεταπωλήσεις και να έχεις έξτρα έσοδα.

Για το πόσα χρήματα είναι έτοιμος να προσφερει για την αγορά της ΠΑΕ.

Εάν μπορέσουν και απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα: καθαρή θέση θα ήταν μεταξύ του 10 και του 30 εκατ. ευρώ. Αν γίνει ο έλεγχος που μπορεί να πάει πάνω από 30 εκατ. ευρώ, αλλά μπορεί να πάει και κάτω από 10 εκατ. ευρώ. Θα είμαστε διατεθειμένοι να αγοράσουμε την ΠΑΕ, έχοντας όμως ακολουθήσει μια διαδικασία και έχοντας κάνει τον έλεγχο.

Εγώ υπό πίεση δεν λειτουργώ και για το χόμπι μου δεν μπορώ να ακολουθήσω τις υποδείξεις των άλλων. Μια ΠΑΕ έχει αρνητικές ταμιακές μηχανές, αλλά η βάση είναι η καθαρή θέση. Έχουμε κάνει μια υπέρβαση για να μη χαλάσει αυτό που φτιάξαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Αν οι άνθρωποι αυτοί που έχουν συνταχθεί δίπλα στην τελευταία πρόταση, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει πλαφόν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να μπαίνουν τα χρήματα που χρειάζονται κάθε χρόνο. Δεν θα πω κανένα νούμερο. Η δική μας απάντηση είναι σαφής, δεν δεχόμαστε κανένα νούμερο χωρίς να έχει γίνει ο διαχειριστικός έλεγχος. Εγώ κατηγορήθηκαν από τους ανθρώπους της ΠΕΚ ότι τους οδήγησα σε μία λάθος διαδικασία. Όποιος έχει δει τι έχω πάθει τα τελευταία δύο χρόνια, δεν θέλει να ασχοληθεί με τέτοια ζητήματα

Για το αν θα επηρεάσει την ομάδα το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την πολυμετοχική κόντρα.

Εγώ έχω πάρει ήδη τα διαρκείας μου και καλώ όλον τον κόσμο να κάνει το ίδιο και να στηρίξει την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από όλους. Εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση. Αυτοί μας βρίζουν καθημερινά μέσα από τις εφημεριδές τους. Αυτοί έκανα αντιπολίτευση στον κ. Πατέρα και μετά από κάθε άσχημο αποτέλεσμα στις περατζάδες τους στο ΟΑΚΑ κατηγορούσαν το έναν και τον άλλον. Μπορώ να δεσμευτώ από τώρα πως δεν θα σχολιάσουμε ξανά τίποτα αρκεί να σταματήσουν να μας βρίζουν. Το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό θα ήταν να κλείσουν αυτές οι δό εφημερίδες.Ποιος δημιουργεί το κλίμα διχόνοιας στον ΠΑΟ. Έχουν πάρει τις εφημερίδες του ΠΑΟ ο Βαρδινογιάννης και ο Γιαννακόπουλος.

Η λογική λέει ότι το σήριαλ πρέπει να τελειώσει και καλώ τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να μην το συνεχίσουν. Εγώ θα είμαι εδώ. Θέλω το γήπεδο να γίνει. Αν αποφασίσουν να πάρουν τον τέταρτο δρόμο, η λογική λέει ότι δεν θα επανέλθω. Αν τώρα πούνε ότι κλείνουν τις εφημερίδες και σας αδικήσαμε τότε μπορεί να επανέλθω

Έκλεισε το τηλέφωνο ο Ανδρέας Βγενόπουλος και αμέσως μετά πήρε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης!!!!

 Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Άκουσα προσεκτικά τον κ. Βγενόπουλο. Το θέμα της ονοματοδοσίας είπε ότι έδωσε 43 εκατ. ευρώ για τον ΠΑΟ, ωστόσο τα έδωσε μέσω της τράπεζας MARFIN. Δεν έχει υπογραφεί τίποτα. Θέλω να τονίσω ότι το Δ.Σ. αποδέχθηκε την αποτίμηση της ΠΑΕ στα 110 εκατ. ευρώ και είπαν ότι θα συμμετέχουν όλοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Αυτή είναι η αποτίμηση της Ντελόιτ και είναι σύνηθες να την περνάς στο Δ.Σ. και ειδικά σε μία ομάδα που είναι πάρα πολλοί οι μέτοχοι. Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο είναι ο ΠΑΟ και άλλο ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟ το 2008 δεν είχε δάνεια, είχε κάποιες ανιλλημένες υποχρεώσεις – όπως του Σπυρόπουλου – και τα καθαρά χρέη ήταν της τάξως των 2 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε τα χρέη από την προηγούμενη διοίκηση και αγόρασε τις υποχρεώσεις του κ. Κόκκαλη έναντι 30-40 εκατ. ευρώ.

Αυτή είναι η σημαντικότερη διαφορά με τον ΠΑΟ. Ο έλεγχος αφορά αν τα στοιχεία είναι αληθή ή όχι. Η ουσία είναι ότι έχει γίνει μια αποτίμηση “Α”, που έχει γίνει με κάποια δεδομένα. Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ό,τι θέλει. Όταν πωλείται ένα οικόπεδο δίπλα στο δικό σου με μια τιμή “Α”, τότε και το δικό σου θα κοστολογείται με ένα ποσό “Α”. Εκείνο που λένε στον Ολυμπιακό είναι ότι εγώ αναλαμβάνω μέχρι τα 35 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα είναι δικά σου. Λέμε ότι ο Ολυμπιακός έχει μια αποτίμηση, αν θεωρούμε ότι έχουν μπει 65 εκατ. ευρώ σε μια ομάδα, δεν είναι δυνατόν να πέσει η αποτίμηση μιας ΠΑΕ. Σας υπενθυμίζω ότι χρήματα που θα πάρω από την πώληση της ΠΑΕ θα τα δώσω σε κάποια ιδρύματα και στον Ερασιτέχνη. Υπάρχει μια τάση να διογκώνονται τα πράγματα και το έχω τονίσει αρκέτες φορές υτό το πράγμα. Είναι συνήθης η τακτική του κ. Βγενόπουλου να σε παίρνει λίγο πριν εκδώσει την ανακοίνωσή του. Δεν ισχύει ότι με πήρε τηλέφωνο, ούτε ισχύουν αυτά που είπε για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Είναι γνωστό ότι δεν συμφωνώ στο θέμα του Αντωνίου, δεν είναι τυχαίο ότι δεν βρέθηκε μια φόρμουλα να γίνει έλεγχος στην ΠΑΕ. Επίσης, θεωρεί ότι ο κ.Πατέρας πρέπει να είναι ανεξέλεγκτος. Όσον αφορά στο βράδυ της Δευτέρας, δεν ήρθαμε σε συμφωνία και υπήρχε μόνο μία εφημερίδα που είχε βάλει τίτλο την επομένη: “Ή συμφωνία ή τέλος”.

Αυτό που χαλάει την ατμόσφαιρα είναι ότι η πλειοψηφία πρέπει να σέβεται την μειοψηφία και οι μειοψηφία να σέβεται την πλειοψηφία. Έτσι, μπορούν να παρθούν σοβαρές αποφάσεις με μεγαλύτερο ποσοστό από το 51%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιλογή του κ. Γόντικα ψήφισαν όλοι, εκτός από ένα ή δύο άτομα. Πρέπει σε όλες τις δημοκρατίες η πλειοψηφία να σέβεται την μειοψηφία. Εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι αλλά συζητάμε μεταξύ μας, αλλά θέλουμε να βγούμε προς τα έξω και άλλα γίνονται τελικώς.

Θεωρούσα ότι ο Αντωνίου δεν έπρεπε να μείνει στο ΠΑΟ από την περσινή σεζόν. Ο λόγος είναι οι κακές επιλογές και αυτό είναι η άποψή μου για έναν άνθρωπο που λειτουργούσε ως τεχνικός διευθυντής στην ομάδα. Το γεγονός ότι δεν συμφώνησα με την πρότασή μου, επειδή πιστεύω ότι δεν έκανε την κατάλληλη δουλειά – δεν θα μου τη χρεώσετε ως λανθασμένη εισήγηση. Η δική μου άποψη είναι ότι πάντα ήθελα παίκτες αξίας και όχι αμφιβόλου αξίας.

Δεν υπήρχε κανενός είδους συμφωνία με τον κ. Βγενόπουλο. Δεν θέλω να μιλήσω για προέδρους, ούτε τίποτα. Εκείνο που θέλω να διευκρινίσω με την ανακοίνωσή μου είναι ότι ήθελα να βάλω τέλος στα σενάρια περί αγοραπωλησίας. Εκείνη την περίοδο υπήρχε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων ξεκίνησε από την εφημερίδα «Εξέδρα» και έλεγε ότι το μπάτζετ έπρεπε να είναι στον Θεό. Τότε είχαμε μια συνάντηση με τους κ.κ. Πατέρα και Αντωνίου. Στη συνέχεια, έκανα μια συνάντηση με τον κ. Γιαννακόπουλο και ο σκοπός της ήταν να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Ο κ. Βγενόπουλος δεν δέχεται πόλεμο, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον ρόλο που έχει ο κ. Γιαννακόπουλος για τον ΠΑΟ και να τον βάζει στο ίδιο καζάνι.

Οι επιστολές με τον Πατέρα και η συνομιλία με τους οπαδούς.

Αυτές είναι προσωπικές επιστολές και εγώ δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Αν θέλει ο κ. Βγενόπουλος, ας το κάνει εκείνος. Το τι λένε δύο άνθρωποι, δεν χρειάζεται να το λέμε σε τρίτους. Συνήθως όταν λες κάτι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι πιο εύκολο να συμφωνήσει με τον άλλο. Όταν βγάζεις μια κατάσταση και τον κάνει κοινωνική προσφορά, έχεις πρόβλημα.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Έκανα μια αποτίμηση με μία μέθοδο και αυτή η μέθοδος ισχύει. Σε αυτή την πρόταση, που έγινε συγκεκριμένη, εγώ μπορώ να ενταχθώ στους υποψήφιους αγοραστές. Ενώ θεωρητικά θα έβγαινε μια ουσιαστική δήλωση, κατάφερε ο κ. Βγενόπουλος να μιλήσει για άλλα πράγματα. Εκείνο που έκανα με τον κ. Γκόντζο ήταν να τον βοηθήσω να έχει προσωπική ασφάλεια
.

Μπορεί να γίνει αγοραπωλησία της ΠΑΕ χωρίς έλεγχο από ορκωτούς λογιστές.

Λέω ναι υπάρχει στην αγορά, βάσει εκτιμήσεων, και εφόσον συμφωνήσουμε στη συνέχεια χρειάζεται να ελεγχτούν φορολογικές χρήσεις. Την Τετάρτη το πρωί έγινε αυτή η τοποθέτηση, ενώ το μεσημέρι είχαμε Δ.Σ. και όλη αυτή η ιστορία έγινε για ένα οικόπεδο. Δεν μιλάμε για κάποιο κάστρο, είναι ένα προπονητικό κέντρο και τίποτα παραπάνω. Υπάρχουν πολλά οικόπεδα εκεί αν θέλουν να αγοράσουν. Τα 15 εκατ. ευρώ που δεν θέλουν να συμμετέχουν είναι υποχρεώσεις που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι. Τα 15 εκατ. ευρώ θα καλύψουν ένα κομμάτι και όχι την “τρύπα”, χωρίς να ξέρω πως θα πάει η νέα χρονιά.

Συναντηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα με τους υπόλοιπους μετόχους και μπορώ να πω ότι η άποψη του κ. Ξυλά ήταν ξεκάθαρη και είναι απολύτως σεβαστή. Δεν βρήκαμε πρόεδρο και προχωράμε.

Δεν έχω γυρίσει στον ΠΑΟ, δεν ξεκίνησα τις διαπραγματεύσεις για την πώληση της ΠΑΕ ή δεν εξέδωσα πρώτος ανακοίνωση. Δύο χρόνια ως πολυμετοχικός δεν υπήρχε λόγος να ακούγονται συνθήματα κόντρα σε εμένα. Εκείνη τη στιγμή είπα: ¨ας τελειώσει αυτό το πράγμα, ας τελειώσει αυτή η ιστορία. Η απόφαση του πολυμετοχικού υπάρχει και δεν προέκυψε ξαφνικά και ήταν συνδυασμένη με το γήπεδο. Αν ήταν να το ξανακάνω, θα το ξανάκανω. Μπορείτε να φανταστείτε ποια λάθη δεν θα ξαναέκανα.”

Ήρθε η ώρα να σηκώσει το ακουστικό ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας, αφού ολοκλήρωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης!!!

Άκουσα προσεκτικά τον κ. Βγενόπουλο και τον κ. Βαρδινογιάννη. Όταν μιλάμε για τη πώληση του ΠΑΟ, δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με τα υδραυλικά του γείτονα ή το διπλανό οικόπεδο. Οι εγκαταστάσεις στην Παιανία είναι συνδεδεμένες με την ιστορία του ΠΑΟ και είναι κάτι απαραίτητο.

Το ένα έχει να κάνει με τον χυδαίο πόλεμο που δεχόμουν από τον συνεργάτη του, τον κ. Γκόντζο. Παρότι του ζήτησα να τον συμμαζέψει, αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν είναι δική του δουλειά.

Δεύτερος λόγος είναι οι απαξιωτικές δηλώσεις που είχε κάνει σε βάρους μου. Τρίτον του είχα ζητήσει να κάνει μια δήλωση ότι είμαι πρόεδρος της ΠΑΕ και χρειάζομαι να έχω τη στήριξή του. Τέλος, εκείνο που του ζήτησα είναι να διευκρινίσει για τα οικονομικά της ΠΑΕ και την κακοδιαχείριση.

Ο πρώτος λόγος που συναντηθήκαμε ήταν για να ετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα. Ανέλαβα τον ΠΑΟ σε μια κακή περίοδο, χωρίς να υπάρχουν προπονητής και έπρέπε να γίνουν μεταγραφές. Στην τελευταία συνάντηση μου πρότεινε κάποιους όρους και του είπα εγώ ότι θα μπορούσαμε να βάλουμε για αντιπρόεδρο τον Κανελλόπουλο και για τεχνικό διευθυντή τον Κόντη που έχει κάνει καλή δουλειά στον Άρη. Είπα κάποια πράγματα στον ΠΑΟ και του εξήγησα ότι δεν μπορώ να είμαι πρόεδρος στο ΠΑΟ και οι αποφάσεις να παίρνονται από άλλους ανθρώπους.

Εμένα δεν με καλέσανε στον ΠΑΟ για να κάνω τον μάνατζερ. Εμένα μου είπαν ”βάλε τα χρήματά σου και απογείωσέ τον”. Τα λειτουργικά έξοδα: όσον αφορά την ΠΑΕ παρέμειναν ίδια και το μόνο που αυξήθηκε ήταν τα συμβόλαια στο ρόστερ. Το θέμα για μένα δεν ήταν αν θα βάλω 5-10 παραπάνω στον ΠΑΟ. Αν κάποιους έλεγε ότι θα αναλάβει πρόεδρος κάποιος άλλος και θα κάνει κουμάντο διοίκηση, τότε δεν θα είχα πρόβλημα. Ποτέ δεν χρέωνα έξοδα στον ΠΑΟ εκείνα που ξοδεύω προσωπικά.

Του είχα πει ότι θα αναλάμβανα πρόεδρος, μονο αν γινόταν πρώτος αντιπρόεδρος εκείνος, δεύτερος αντιπρόεδρος ο Γιαννακόπουλος και τρίτος αντιπρόεδρος ο Βγενόπουλος. Θεωρώ ότι όταν μια ομάδα σαν τον ΠΑΟ είναι πολυμετοχική, τότε χρειάζεται να κάνει μια δουλειά από μόνος του. Ωστόσο, δεν έγινε τίποτα τέτοιο.

Στην αρχή το μπλογκ ξεκίνησε Πατέρας-Βαρδινογιάννης και Βγενόπουλος-Γιαννακόπουλος, στη συνέχεια έγινε Πατέρας-Βαρδινογιάννης και οι άλλοι δύο μόνοι τους και στο τέλος έγινε αυτό που ξέρετε σήμερα. Δεν περιμένω από τις εφημερίδες για να μάθω ποιος είμαι. Εκείνο που περίμενα ήταν η θέση των μεγαλομετόχων να βγάλω εγώ τα κάστανα από τη φωτιά και να μένουν εκεί στην άκρη. Μία εβδομάδα ο καραγκιόζης ο Γκόντζος γράφει ότι ο Πατέρας θα δώσει στον Μαρινάκη. Αυτό το φαιδρό υποκείμενο γράφει πολλά το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορώ να σχολιάζω συνέχεια τους χαρακτηρισμούς του “τουλούμπα”!

Όσον αφορά το θέμα του κ. Μαρινάκη, είμαστε φίλοι όσα χρόνια είμαστε με τον κ. Βαρδινογιάννη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε