Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρέλιεβιτς: Λόγω του Ζαγοράκη μπήκα στην ΠΑΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ μίλησε για την απόφαση του να ασχοληθεί με τα διοικητικά της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπάνε Πρέλεβιτς στον «Libero 107,4»:

Για τις διαφορές ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ: «Όταν έχεις ένα προϊόν πρέπει να το πουλήσεις καλά. Άμα δεν το κάνεις δε φταίει κανένας άλλος αλλά εσύ. Βλέπεις στην Ευρώπη. Υπάρχει καλύτερη διοργάνωση από το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ; Η επιτυχία εκεί σου δίνει και χρηματικό πρόστιμο. Στο μπάσκετ σου φέρνει έξοδα».

Για το ρόλο που θα αναλάβει στην ΠΑΕ: «Είμαι φίλος με τον Θόδωρο αρκετά χρόνια. Έχει συνεργάτες εδώ και τέσσερα χρόνια που κάνουν δουλειά και ήθελε ένα συμπλήρωμα. Δεν το έχω σκεφτεί. Χθες γνωριστήκαμε οι καινούργιοι με τους παλιούς. Έχουμε τα πλέι οφ που είναι το πιο σημαντικό για την ομάδα και έπειτα ο καθένας θα βρει το ρόλο του. Όχι τυχαία αλλά εκεί που θα υπάρχει ανάγκη. Οι παλιοί και ο πρόεδρος θα αποφασίσουν για τους ρόλους».

Για τη σχέση του κόσμου με τη διοίκηση: «Υπάρχει δεδομένη η στήριξη του κόσμου. Είναι μία διοίκηση πρωτοδικείου που έχει αναλάβει τη διαχείριση. Η ομάδα δεν έχει ιδιοκτήτη ή έναν επιχειρηματία που θα βάλει λεφτά οπότε πρέπει να στηρίζει ο κόσμος. Σαν φίλαθλος έβλεπα ότι υπάρχει καλή επαφή με τον κόσμο. Είναι βασικό αυτό για τον ΠΑΟΚ αλλά και για όλες τις ομάδες. Ο κόσμος καταλαβαίνει τη δουλειά και την προσπάθεια που γίνεται. Το αποτέλεσμα ενός αγώνα είναι ένας τρόπος να κρίνεις κάποιον. Ο πιο εύκολος αλλά όχι και ο πιο δίκαιος».

Για το λόγο που αποφάσισε να συμμετάσχει στη διοίκηση της ΠΑΕ: «Αποκλειστικός λόγος που δέχτηκα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο ήταν ο Ζαγοράκης. Είναι δύσκολη η θέση του. Πάντα θαύμαζα αυτό που κάνει. Πήρε μία ομάδα με 1000 προβλήματα, χωρίς ιδιοκτήτη και με διοίκηση πρωτοδικείου έχει καταφέρει να κάνει πρωταθλητισμό. Είναι μία ηγετική φυσιογνωμία και δέχτηκα να είμαι δίπλα του».

Για την κατάσταση στην ΠΑΕ: «Θα γίνει προσπάθεια για να γίνουν περισσότερα τα έσοδα. Θα πρέπει όμως να προσαρμοστούν όλοι και στα καινούργια δεδομένα. Ακόμα και οι ίδιοι οι παίκτες. Δε γίνεται αλλιώς. Ακόμα και η ίδια η κοινωνία προσαρμόζεται. Είναι στόχος τα έσοδα αλλά πρέπει και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα».

Για τους λόγους που δεν ενεπλάκη στο μπάσκετ: «Το θέμα έχει συζητηθεί τόσες φορές και δε θέλω να ανοίγω φακέλους από το παρελθόν. Θέλω να κοιτάμε μπροστά. Να κάνουμε κάτι δημιουργικό. Αυτό έχει σημασία».

Για τα πλέι οφ: «Έξι παιχνίδια θα παιχτούν. Όλοι έχουν ίδιες φιλοδοξίες και θα δούμε στο τέλος ποιος θα πετύχει. Όταν έχεις έμπειρο παίκτη, μπορεί να είναι κουρασμένος αλλά με μία φάση μπορεί να κρίνει το ματς».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε