Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρόκριση για τα…αστέρια με “τριάρα” – Στα play-off ο Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το “τριφύλλι” νίκησε και στο ΟΑΚΑ με 3-0 τη Μάδεργουελ και έχοντας νικήσει 2-0 στο πρώτο ματς της Σκωτίας προκρίθηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Φενέρ, Μάλαγα, Ουντινέζε, Λιλ και Γκλάντμπαχ οι υποψήφιοι αντίπαλοι στην κλήρωση της Παρασκευής. Χριστοδουλόπουλος, Μαυρίας και Σισοκό οι σκόρερ

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Με περίπατο στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τις νίκες του επί της Μάδεργουελ, έχει ήδη στα χέρια το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League και πάει για το παραπάνω στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η νίκη αυτή φέρνει στα ταμεία της ΠΑΕ το ποσό των 5 εκ. ευρώ τουλάχιστον και ήρθε μετά από ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο.

Παρά το 0-2 του πρώτου αγώνα, η Μάδεργουελ μπήκε συντηρητικά στο παιχνίδι και έτσι ο Παναθηναϊκός έχει από την αρχή τον απόλυτο έλεγχο. Το “τριφύλλι” προσπάθησε να πιέσει για να πετύχει το γκολ που θα “κλείδωνε” την πρόκριση, αλλά τόσο ο αμυντικογενής τρόπος που αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι, όσο και η νωχελικότητα που παρουσίασαν οι παίκτες του Φερέιρα, δεν επέτρεψαν να δούμε θέαμα εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι Σκωτσέζοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, χωρίς όμως να φανούν απειλητικοί (έπαιζαν… πάσες στην άμυνα τους). Απ’ την μεριά τους οι παίκτες του Φερέιρα δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των αντιπάλων τους, μιας και οι περισσότεροι βρίσκονταν κάτω από τη σέντρα. Μοναδικές καλές στιγμές σε αυτό το βαρετό ημίχρονο ήταν το χαμένο τετ-α-τετ του Τοτσλε στο 3′ και το σουτ του Ντέιλι στο 28′ το οποίο έπιασε ο Καρνέζης.

Η επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να ανοίγει το σκορ στο 50′, με εκτέλεση φάουλ, κάτι που είχε κάνει και στο πρώτο ματς στην Σκωτία. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ανέβασαν κάπως την απόδοση τους στην συνέχεια, ζήτησαν -δικαιολογημένα- και πέναλτι στο 58′ σε χέρι, μετά από σέντρα του Σισοκό, ενώ έφτασαν σε κάποιες περιπτώσεις πολύ κοντά στο δεύτερο τέρμα.

Ο Φερέιρα πέρασε -όπως και στον πρώτο αγώνα- τους Κατσουράνη και Μαυρία (71′), με την εξέλιξη του αγώνα να είναι η ίδια, αφού αμέσως μετά την είσοδο του ο Μαυρίας (75′) διπλασίασε τα τέρματα του “τριφυλλιού”. Το γκολ του Σισοκό στο 83′ απλά ήταν μία… επιβράβευση για τον Ιβοριανό, που είχε πολύ καλή παρουσία στα ματς με την Μάδεργουελ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (71′ Κατσουράνης), Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (77′ Πετρόπουλος), Τοτσέ (71′ Μαυρίας).

Μάδεργουελ (Στούαρτ Μακκολ): Ράντολφ, Χάμελ, Λο,Χάτσισον, Χέϊτελι, Ογιάμα (71′ Μακχιούζ), Μέρφι, Λάσλεϊ, Ράμσντεν, Ντέλι (76′ Χίκγκντον), Κάμμινς (Φράνσις).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε