Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πρόκριση για τον Καλλίνικο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα επικράτησε με 4-1 του Βέλγου Ζαν-Μισέλ Σέιβ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο. Αντίπαλός του θα είναι ο Δανός Μίχαελ Μέιζ.

Σε αγώνα για τον 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ, ανδρών, που διεξάγεται στο Λονδίνο, ο Καλίνικος Κρεάνγκα επικράτησε με 4-1 του Βέλγου, Ζαν Μισέλ Σέiβ, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους και εμπειρότερους αθλητές της Ευρώπης, την τελευταία 20ετία. Τα γκέιμ: 5-11, 11-3, 11-9, 11-6, 11-8.

Ο Ελληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει την Δευτέρα (13:00 ώρα Ελλάδας) τον Δανό, Μάικλ Μάζε, στο πλαίσιο του 3ου γύρου.

Έστω και στην πέμπτη Ολυμπιακή συμμετοχή του, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα συνεχίζει να έχει άγχος στο ξεκίνημα των αγώνων του στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Όταν το ξεπέρασε σήμερα στο Λονδίνο, προκρίθηκε σχετικά εύκολα στον 3ο γύρο του απλού ανδρών στο πινγκ πονγκ, επικρατώντας με 4-1 σετ του Βέλγου Ζαν-Μισέλ Σεϊβ.

reuters

«Ηταν λογικό να μην ξεκινήσω καλά, γιατί ήταν το πρώτο παιχνίδι μου στο τουρνουά, ενώ ο αντίπαλός μου είχε παίξει και χθες και ήταν πιο προετοιμασμένος. Σίγουρα υπήρχε το άγχος της πρεμιέρας, το άγχος πάντα υπάρχει, εγώ δεν μπορώ να παίξω χωρίς άγχος», εξήγησε μετά το ματς ο Κρεάνγκα, μιλώντας στο ΑΜΠΕ. «Μετά το πρώτο σετ ξεκαθάρισαν τα πράγματα και όλα πήγαν καλά, εκτός από κάποιους πόντους που έχασα λίγο τη συγκέντρωσή μου, σε στιγμές που ήμουν ήδη μπροστά στο σκορ», συμπλήρωσε ο Ελληνας πρωταθλητής.
 
Σε ό,τι αφορά την συνέχειά του στο Ολυμπιακό τουρνουά, ο Κρεάνγκα δήλωσε: «Αύριο παίζω με τον Δανό Μάικλ Μέιζ, που είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Η κλήρωση είναι δύσκολη, αλλά θα κάνω τα πάντα και μπορώ να παίξω καλά. Στόχος μου είναι να φτάσω στους «16».
 
Τέλος, όταν τον ρωτήσαμε αν θα μπορούσε να φτάσει το ρεκόρ του σημερινού αντιπάλου του, ο οποίος συμμετείχε για έβδομη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο 40χρονος πρωταθλητής απάντησε με χιούμορ: «Τώρα αποκτάω εμπειρίες για το Ρίο, μετά θα δούμε…».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε