Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Προπονήθηκε ο Παπαλουκάς – Το μυαλό μας στο ματς λένε στον ΠΑΟ

Έτοιμη για την τέταρτη μάχη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Έτοιμη για την τέταρτη μάχη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έβγαλε μέρος του προγράμματος και τέθηκε στη διάθεση του Γιαννάκη για τον τέταρτο τελικό της Α1 μπάσκετ. Από την άλλη ο Ομρπάντοβιτς δεν σταματάει να μοιράζει συγχαρητήρια στους παίκτες του.

Το ματς στο ΣΕΦ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον όχι μόνο αγωνιστικά. Οι φίλοι του Ολυμπιακού που εξάντλησαν τα εισιτήρια, “βράζουν” άκόμη με τη διαιτησία του τρίτου τελικού αλλά και με τον Διαμαντίδη, λόγω του φτυσίματος στον Τεόντοσιτς.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν έχουν οι δύο ομάδες αφού ο Παπαλουκάς που ήταν αμφίβολος έβγαλε μέρος του προγράμματος και είναι στη διάθεση του Γιαννάκη.

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για το κρίσιμο ματς:

“Ο κόσμος μας έχει βοηθήσει σ’ όλα τα κρίσιμα παιχνίδια και με τη σωστή του στάση μας έχει οδηγήσει στις νίκες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα παιδιά μου, όχι μόνο για το πώς έπαιξαν στα τελευταία δυο παιχνίδια αλλά κυρίως για την αντίδραση τους μετά την ήττα στον πρώτο τελικό, που δείχνει πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε ως ομάδα.”

Από την άλλη στον Παναθηναϊκό ζουν ακόμη στο ρυθμό του τρίτου τελικού και της επικής ανατροπής. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

“Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε μία ακόμη νίκη για να στεφθούμε πρρωταθλητές και πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι εκεί. Για μία ακόμη φορά θέλω να πω ότι είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου, για την αντίδραση που είχα,ν όταν βρεθήκαμε να χάνουμε. Αρχίσαμε με εξαιρετικό τρόπο, μετά από αυτό ο Ολυμπιακός με πολλά εύστοχα τρίποντα βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει. Για εμάς υπήρχαν προβλήματα πριν τον αγώνα κυρίως με τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ήταν τραυματίας και ήταν πολύ δύσκολο γι’ αυτόν ακόμη και να αγωνιστεί. Αλλά ξεκαθάρισε ότι ήθελε να παίξει και να βοηθήσει την ομάδα. Τελικά μετά την πρώτη φορά που τον χρησιμοποίησα και δεν αντέδρασε καλά και ένα χαμένο λέι απ που θα μπορούσε να τον επηρεάσει, έδειξε το χαρακτήρα που έχει ως παίκτης και ως άνθρωπος. Για μένα ως προπονητή αυτό είναι πολύ σημαντικό και πιστεύω ότι όλοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού το καταλαβαίνουν. Είναι κάτι που έχουμε μέσα στην ομάδα και εξαιτίας αυτού πιστεύω ότι «γυρίσαμε» το παιχνίδι. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα από όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες. Η δουλειά μας είναι να έχουμε το μυαλό μας στο παιχνίδι. Και αυτό θα κάνουμε και για το παιχνίδι που έπεται. Θα πρέπει να εστιάσουμε μόνο σε αυτό και σε όσα θα γίνονται μέσα στις τέσσερις γραμμές και όχι έξω από αυτές. Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε.”

Ο Κώστας Τσαρτσαρής θέλει να τελειώσει η σειρά των τελικών στο ΣΕΦ:

“Είναι ένας ακόμη τελικός με ότι αυτός ο χαρακτηρισμός συνεπάγεται. Ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε την ευκαιρία να τελειώσουμε το πρωτάθλημα εδώ και να πάρουμε τον τίτλο με το σκορ να είναι πλέον στο 2-1. Μας περιμένει ένα δύσκολο έργο, το γνωρίζουμε, καθώς παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα και μετά και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών θα είνα δύσκολα τα πράγματα πιστεύω για όλους μας. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι που είναι και αυτό που εμείς εστιάζουμε θα πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και αμυντικά και επιθετικά, αν θέλουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο τέλος της αναμέτρησης. Το βασικότερο είναι να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση και καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και για τα 40 λεπτά, γιατί στα δύο τελευταία παιχνίδια είχαμε αρκετά νεκρά διαστήματα, γι’ αυτό το ένα παιχνίδι το χάσαμε και στο άλλο βρεθήκαμε να χάνουμε με 14 πόντους. Πιστεύω ότι αυτό είναι και το σημαντικότερο. Το μυαλό μας να είναι μόνο στο παιχνίδι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε