Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Προπονητής Εθνικής Ποδοσφαίρου: “Οι ομοφυλόφιλοι παίκτες να ζουν χωρίς προβλήματα τη σεξουαλική τους ταυτότητα”!

Προπονητής Εθνικής Ποδοσφαίρου: “Οι ομοφυλόφιλοι παίκτες να ζουν χωρίς προβλήματα τη σεξουαλική τους ταυτότητα”!

Δεν αποκλείεται σύντομα κάποιος παίκτης να κάνει coming out, να αποκαλύψει, χωρίς κανένα πρόβλημα, τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, πρόσθεσε

Ο Τύπος στη Ρώμη, προβάλλει σήμερα με έμφαση, έκκληση του προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ιταλίας Τσέζαρε Πραντέλλι, προς τους ομοφυλόφιλους παίκτες, “να ζουν χωρίς προβλήματα τη σεξουαλική τους ταυτότητα”.

Ο Πραντέλλι, στην εισαγωγή του βιβλίου του Ιταλού δημοσιογράφου, Αλεσσάντρο Τσέκι Παόνε “Ο ερωτευμένος πρωταθλητής. Απαγορευμένα παιχνίδια στον αθλητισμό” αναφέρει ότι “δεν αποκλείεται, σύντομα, κάποιος παίκτης να κάνει coming out, να αποκαλύψει, χωρίς κανένα πρόβλημα, τον σεξουαλικό του προσανατολισμό”.

“Η ομοφοβία είναι ρατσισμός, πρέπει να γίνει ένα επιπλέον βήμα για να προστατευθεί η αυτοδιάθεση των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητών” προσθέτει ο προπονητής της “Σκουάντρα Ατζούρα”, σύμφωνα με τον οποίο “στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου συνεχίζουν να υπάρχουν ταμπού κατά της ομοφυλοφιλίας, ενώ ο καθ΄ένας πρέπει να ζει ελεύθερα τον εαυτό του, τις επιθυμίες και τα συναισθήματά του”.

Όπως υπογραμμίζει, τέλος, η εφημερίδα “Λα Ρεπούμπλικα”, ο Τσέζαρε Πραντέλλι θεωρεί, ότι “όλοι πρέπει να προσφέρουν τη συμβολή τους, ώστε να αναπτυχθεί μια κουλτούρα του αθλητισμού που να σέβεται το κάθε άτομο και κάθε εκδήλωση της βαθύτερης αλήθειας και ελευθερίας του”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε