Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Προς το τέλος μίας εποχής…

Προς το τέλος μίας εποχής…

Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός παθαίνει αγωνιστικό κάζο και η εξέδρα τα “βάζει” με τον πρόεδρο, πλανιέται σαν φάντασμα πάνω από το προπονητήριο του Ρέντη το ενδεχόμενο να τα “βροντήξει” ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Ωστόσο για έναν επιχειρηματία του δικού του βεληνεκούς μοιάζει πολύ επιπόλαιο να αποφασίσει την έξοδο του υπό το βάρος μιας αποτυχίας και μιας χοντρής “γιούχας” από την εξέδρα. Ο Κόκκαλης θα μείνει στον Ολυμπιακό εφόσον εκτιμά ότι είναι σε θέση να κοντράρει οικονομικά τον αντίπαλο του. Να μείνει ξέροντας ότι δεν μπορεί να αντεπιτεθεί είναι μάλλον απίθανο. Αρα το σωστό ερώτημα είναι αν μπορεί να αντέξει σε μια κούρσα δαπανών η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και στην οποία προηγείται ο Παναθηναϊκός κατά περίπου είκοσι εκατομμύρια ευρώ που είναι τα σίγουρα λεφτά από τη συμμετοχή του στους ομίλους του προσεχούς Τσάμπιονς Λιγκ. Τρία στοιχεία ακόμα.

• Ο Παναθηναϊκός θα κλείσει τη χρονιά με περίπου ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.
• Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός αντικειμενικά θα χρειαστεί περισσότερες μεταγραφές για να φανεί ανταγωνιστικός.
• Προκειμένου να καλυφθεί το “άνοιγμα” στα οικονομικά του Ολυμπιακού, ο Κόκκαλης έβαλε ή πρέπει να βάλει από την τσέπη του περίπου δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ αφού η συμμετοχή του κ. Λαυρεντιάδη στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ υπήρξε περιορισμένη.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο πολύφερνος επιχειρηματίας κ. Λαυρεντιάδης προτίμησε να αγοράσει από τον κ. Κόκκαλη το 50% της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης” δείχνοντας ότι σε αντίθεση με την “τυφλή” είσοδο του στον χώρο του Τύπου στον χώρο του αθλητισμού είδε καθαρά που υπάρχει ενδεχόμενο κερδοφορίας. 

Η επίσκεψη του κ. Κόκκαλη στα γραφεία της ΠΑΕ και η συνάντηση με στελέχη δεν απαντά στο ερώτημα σχετικά με τις προθέσεις του. Ούτε ασφαλώς και η ενημέρωση από την ΠΑΕ ότι δεν εγκαταλείπει, μπορεί να διερμηνεύσει τις προθέσεις του. Άλλωστε ότι είναι να γίνει θα γίνει με την ολοκλήρωση της χρονιάς άσχετα με το πότε θα αρχίσουν οι διαδικασίες δρομολόγησής του. 

Το κείμενο αυτό αντιπαρέρχεται τις φημολογίες για την κατάσταση της υγείας του προέδρου του Ολυμπιακού. Στέκεται μόνο στο γεγονός των πολύμηνων απουσιών στην Αμερική. Υπολογίζει την κούραση και τον κορεσμό από την πολύχρονη ενασχόληση με τον Ολυμπιακό και προτείνει στους φίλους της ομάδας να προετοιμάζονται για το τέλος μιας εποχής…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε