Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Προσωρινά… αυτοδύναμος – ΛαχτΑΡΗσε στο φινάλε, έπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Σε ένα ματς αγγλικού χαρακτήρα οι ερυθρόλευκοι “άλωσαν” το Κλεάνθης Βικελίδης, επικρατώντας με 3-2 του Άρη και πάτησαν κορυφή. Ο Τζιμπούρ διατήρησε την παράδοση απέναντι στους κίτρινους σκοράροντας για τρίτο σερί ματς στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Άρης, στο ντεμπούτο του Πρόμπιερζ στον πάγκο του, έμεινε χωρίς νίκη στη Σούπερ Λίγκα παρά την προσπάθεια στο τέλος να γυρίσει ένα “χαμένο” παιχνίδι.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ανησυχία για Ιμπαγάσα

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός για 70 λεπτά, θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς αν ο Μόνχε δεν είχε σημαδέψει το δοκάρι, όμως η έξοδος του Ιμπαγάσα και η χαλάρωση των ερυθρόλευκων έδωσε την ευκαιρία στον Άρη να διεκδικήσει, δύο φορές, την ισοπαλία. Τελικά
 
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον Μόνχε και δικαιώθηκε απόλυτα αφού ο Αργεντινός ήταν από τους καλύτερους παίκτες των ερυθρόλευκων. Από την άλλη ο Πρόμπιερζ έκατσε στον πάγκο του Άρη χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ενώ χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστές όπως ο Βράνιες, ο Γιαννιώτας και ο Γιακούποβιτς που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής επί Τσιώλη.
 
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό. Μόλις στο 7′ ο Χολέβας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Τζιμπούρ με το 6ο του φετινό γκολ στη Σούπερ Λίγκα άνοιξε το σκορ.
 
Οι ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι στον αγώνα και έφταναν με ευκολία στα καρέ του Γιακούποβιτς. Ο Μόνχε στο 22′ και ο Τζιμπούρ 4 λεπτά αργότερα σούταρε άουτ από καλές θέσεις ενώ στο 28′ ο Μοντέστο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
 
Ο Κορσικανός εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ιμπαγάσα και με κεφαλιά έδωσε σημαντικότατο προβάδισμα στην ομάδα του.
 
Ούτε μετά το δεύτερο γκολ άλλαξε η εικόνα του αγώνα, αφού ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή λειτουργία στη μεσαία γραμμή και ο Μέγερι ήταν… θεατής.
 
Στο δεύτερο μέρος ο Πρόμπιερζ έβγαλε τον Βράνιες που έδειξε ανέτοιμος και έριξε στη μάχη τον Τόχα. Οι κίτρινοι βελτίωσαν κάπως την εικόνα τους, ενώ ο Ολυμπιακός έριξε το ρυθμό του.
 
Ο Βαλβέρδε ξεκούρασε τον Ιμπαγάσα και έβαλε στον αγώνα τον Μακούν, ενώ ο Πρόμπιερζ έκαν πιο επιθετικό το σχήμα του με την είσοδο του Ιάκομπ.
 
Στο 69ο λεπτό ο Μόνχε έχασε εκπληκτική διπλή ευκαιρία για να σκοράρει. Βγήκε μόνος του απέναντι στον Γιακούποβιτς, τον κρέμασε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Αργεντινός μόνος του προ κενής εστίας κατάφερε να αστοχήσει.
 
Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε υπερβολικά και ο Άρης ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Στο 77′ ο Ούμπιντες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σανκαρέ γύρισε τη μπάλα και ο αμαρκάριστος Τόχα σκόραρε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
 
Η χαρά των κίτρινων κράτησε μόλις 6 λεπτά, αφού από ακόμη μία στημένη φάση ο Μακούν με το κεφάλι φάνηκε να σφραγίζει τη νίκη του Ολυμπιακού.
 
Το ματς δεν είχε τελειώσει αφού στο 85′ ο Μίσελ έκανε τη σέντρα και ο Φατί προλαβαίνοντας την έξοδο του Μέγερι έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.
 
Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν χαρακτήρα-θρίλερ με τον Άρη όμως να μην δημιουργεί ευκαιρία, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που στο 94′ θα μπορούσε να φτάσει και στο 4ο τέρμα, αλλά ο Τζιμπούρ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Γιακούποβιτς.
 
Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, εν αναμονή του Κυριακάτικου ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Άρης παρέμεινε για 7ο αγώνα χωρίς νίκη.

Άρης: Γιακούποβιτς, Μίσελ, Σολτάνι (65′ Ιάκομπ), Καστίγιο, Βράνιες (46′ Τόχα), Φατί, Ντίκο, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Γιαννιώτας (74′ Ακόστα), Ούμπιντες.

Ολυμπιακός:Μέγερι, Χολέβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μοντέστο, Ιμπαγάσα (62′ Μακούν), Μόνχε (79′ Μαρκάνο), Μιραλάς (93′ Φέισα), Τζιμπούρ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε